0

Paikallisia onnistujia palkittiin Mäntyharjun tekijät -gaalassa, vuoden yrittäjä on Marika Konga

Retroasusteiden ja varsinkin takkien tekijänä tunnettu Marika Konga palkittiin Mäntyharjun vuoden yrittäjänä keskiviikkoiltana toista kertaa järjestetyssä Mäntyharjun tekijät gaalassa.
Yritystään Kongaamoa kymmenisen vuotta luotsannut Konga palkittiin myös lokakuussa, kun hänen takkinsa valittiin Suomen käsityöyrittäjien vuoden tuotteeksi yleisöäänestyksessä.
Vanhalla kenkätehtaalla toimiva Konga tekee takkinsa 1960-70 -lukujen verhokankaasta. Asiakaskunta löytyy lähinnä pääkaupunkiseudulta ja suurista kaupungeista, mutta myös Mäntyharjun raitilla värikkäitä takkeja näkyy yhä enemmän.
Vuoden yrittäjän valinnasta vastasi Mäntyharjun Yrittäjät.

Visit Mäntyharjun valitsema oli puolestaan vuoden matkailupalkinnon saaja, Taidekeskus Salmela. Tänä vuonna kolmattakymmenettä kertaa järjestetty Salmelan kesänäyttely on noussut Mäntyharjun suositummaksi tapahtumaksi 30 000 lähentelevällä vierailijamäärällään.
Tällä vuosikymmenellä Salmela on toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan johdolla satsannut puistonäyttämönsä innoittamana yhä enemmän musiikkiin ja jopa kevyenpään sellaiseen. Viime kesänä Eppu Normaalin -keikka oli loppuunmyyty, ensi kesänä tähtiesiintyjänä on J.Karjalainen.
Salmela on vuosikaudet toiminut myös taitelijalahjakkuuksien hautomona, talvinen residenssitoiminta on tuonut vuosittain joukon taiteilijapolkunsa alussa olevia tekijöitä Salmelan miljööseen Kirkonkylälle.

Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy myönsi vuoden mediateko -palkinnon Griffin Events Finland Oy:lle. Yrityksen taustalla on viisi mäntyharjulaista yrittäjää, joilla on vankka kiinnostus kestävyysurheiluun. Griffin Events Finlandilla on tavoitteena järjestää laadukkaita urheilu- ja seikkailutapahtumia Mäntyharjulla, alueen huikeiden puitteiden hyödyntäminen ja tuoda elämää ja euroja maaseudulle.
– Griffin Events on jo lyhyen olemassaolonsa aikana tehnyt Mäntyharjua tunnetuksi positiivisilla liikuntatapahtumillaan niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, perustelee markkinointipäällikkö Eija Kling Mäsekistä.
Kuluvan vuoden aikana yritys järjesti Gravel race -soratiepyöräilyn ja MRM-polkujuoksutapahtuman, joille odotetaan jatkoa tulevana vuonna.
Kulttuurisalissa järjestetyssä gaalassa juhlaesitelmän piti elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Markku Pölönen, joka kertoi 40-vuotisesta urastaan suomalaisen elokuvayrittämisen maailmassa.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.