0

Mäntyharju lukiovertailun ykkönen – ”Parempi olla listalla ensimmäinen kuin viimeinen, mutta ei näitä kannata liian vakavasti ottaa”

Mäntyharjun lukio nappasi Etelä-Savon ykkössijan Suomen Tietotoimiston vuosittain tekemässä lukiovertailussa. Menestys ei ollut lukiolle uutta, sillä viime vuonna se oli vertailun kakkonen heti Ristiinan lukion jälkeen. Mäntyharjun lukion rehtori Jyrki Taumala on vertailun tuloksista iloinen.

– Kiitokset menevät motivoituneille opiskelijoille ja ammattitaitoisille opettajille. Mäntyharjun, Hirvensalmen, Pertunmaan sekä Mikkelin nuorista koostuvat ikäluokat Mäntyharjun lukiossa toimivat todella hyvin ja yhteishenki on mahtava, Taumala sanoo.

Mäntyharjun lukiossa opiskelee tällä hetkellä 126 opiskelijaa. Heistä vajaat 40 opiskelijaa on kotoisin muualta kuin Mäntyharjusta, pääosin Hirvensalmelta ja Pertunmaalta. Mikkelistä Mäntyharjulla käy kolme opiskelijaa.

STT:n lukiovertailussa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. Tarkastelussa on mukana neljä pakollista yo-koetta. Rankingissa pärjäävät siis sellaiset lukiot, joiden opiskelijat ovat pystyneet petraamaan omia tuloksiaan parhaiten lukion aikana.
– Pienessä lukiossa myös tukea tarvitsevat opiskelijat huomioidaan hienosti. THL:n kouluterveyskyselyn tuloksissa Mäntyharjun lukiolaiset viihtyvät erittäin hyvin lukiossa ja opiskelijoiden mielestä heitä kuunnellaan ja keskusteluyhteys opettajien kanssa on kiitettävällä tasolla.

Taumala myöntää, että pienempien lukioiden kohdalla yksittäisten opiskelijoiden hyvät tulokset vaikuttavat suuresti koko oppilaitokseen pärjäämiseen vertailussa. Yksittäiset onnistujat voivat nostaa lukion listan kärkeen ja heikommin pärjänneet sitä vastoin hännille.
– Mitä pienempi ikäluokka, sitä suurempi merkitys yksittäisten opiskelijoiden hyvillä tuloksilla on.

Rehtorin mielestä lukiovertailun tulokset ovat joka tapauksessa mukavaa mainosta Mäntyharjulle.
– Tällaiset lukioiden rangkinlistat ovat hyvää viihdettä. Ja voihan sitä käyttää vaikka markkinoinnissa. Parempi olla listalla ensimmäinen kuin viimeinen, mutta ei näitä kannata liian vakavasti ottaa, Taumala toteaa.

STT:n lukiovertailu Etelä-Savossa:

1. Mäntyharjun lukio, Mäntyharju

2. Rantasalmen lukio, Rantasalmi

3. Mikkelin lukio, Mikkeli

4. Pieksämäen lukio, Pieksämäki

5. Savonlinnan taidelukio, Savonlinna

6. Savonlinnan lyseon lukio, Savonlinna

7. Sulkavan lukio, Sulkava

8. Heinäveden lukio, Heinävesi

9. Kangasniemen lukio, Kangasniemi

10. Juvan lukio, Juva

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.