0

Timo Suutarisesta tehtiin teollisuusneuvos

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on eilen myöntänyt teollisuusneuvoksen arvonimen mäntyharjulaiselle Timo Suutariselle. Tämä on Suutarinen yhtiöiden toimitusjohtaja ja koulutukseltaan rakennusinsinööri.

Tasavallan presidentti myönsi eilen arvonimen 54 henkilölle. Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Arvonimeä haetaan kirjallisesti ja esitys osoitetaan tasavallan presidentille. Esityksen voivat tehdä yksityiset henkilöt, yhteisöt tai molemmat yhdessä. Esitys arvonimen saajasta tulee myös perustella.

Valtioneuvoston kanslian ohjeiden mukaan teollisuusneuvoksen arvonimeä haettaessa esityksestä on käytävä ilmi asianomaisen yritystoiminnan laajuutta kuvaavat tunnusluvut, kuten liikevaihdon suuruus.

Arvonimeen ei liity oikeuksia eikä velvollisuuksia ja siitä on suoritettava vero, jonka maksaa arvonimeä esittänyt taho, ei arvonimen saaja. 

Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos, joista suoritettava vero on 48 000 euroa. Teollisuusneuvos kuuluu toiseksi arvokkaimpaan ryhmään ja siitä maksettava vero on 33 000 euroa.

3 kommenttia aiheesta “Timo Suutarisesta tehtiin teollisuusneuvos

 • 21.12.2019 at 11:12
  Permalink

  Jonkin tahon esittämä ja vieläpä maksama neuvoksen titteli täyttää Maslow:n tarvehierarkian 4. askelman eli arvonannon tarpeet. Onnea uudesta arvonimestä!

  • 31.12.2019 at 17:38
   Permalink

   Eikö ole upeaa,että Suutarinen on mahdollistanut vuosien varrella sadoille TYÖTÄ ja sitä kautta verotuloja,joilla voimme kustantaa hyvinvointiyhteiskuntamme julkisia palveluita. Ollaan iloisia tuosta ja todetaan,että tuo arvonimi on pieni huomionosoitus vuosikymmenten valtavasta 24/7-henkilökohtaisesta työpanoksesta. ONNEA!

   • 2.1.2020 at 20:53
    Permalink

    On upeaa ja upea tunnustus tehdystä työstä, sitä ei käy kiistäminen.

    Kenellä on ollut 33 000 euroa irtonaista rahaa maksaa arvonimestä koituva vero? Tietääkseni ainakaan mitään kansalaiskeräystä ei ole ollut liikkeellä?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.