0

Mäntyharjulaislähtöinen Juuso Heikkinen on yltänyt maajoukkueeseen asti

Mikkelissä nähtiin pari viikkoa sitten Salibandyliigaa, kun tamperelaisseura Classic toi kotipelinsä jyväskyläläistä Happeeta vastaan Saimaa-stadiumiin.
Classic voitti, vaivoin, myös kauden 14:nnen pelinsä täysin pistein oltuaan parempi maalein 7–5. Happee kiusasi päätöserässä Classicia vielä Juuso Heikkisen, 30, tasoitusmaalilla lukemiin 5–5.

Ottelun jälkeen Heikkistä jututtivat Classicin valmentajat Samu Kuitunen ja Juha Jäntti. Satunnainen toimittaja meni utelemaan valmentajakaksikon kiinnostusta Heikkisen tekemisiin. Yrittivätkö värvätä Classiciin vai oletko Tampereen suunnalta?
– Muuten vain juttelivat. En ole Tampereelta. Syntymäpaikkanani lukee Mikkeli, mutta oikeastaan olen mäntyharjulainen, hämmästytti Heikkinen kommentillaan.
Mäntyharjulainen? Happeessa? Luulin, että Toni Kuosmanen oli Happeen ainoa mäntyharjulaispelaaja?
– Muutin kieltämättä Mäntyharjusta Laukaan Saviolle alle kouluikäisenä. Äitini Aira Heikkinen on lähtöisin Tuustaipaleelta ja asuu nykyään Laukaassa. Isäni Arvo Volanen on Karankamäestä ja asuu Hirvensalmella.
– Vanhempieni eron jälkeen kävin koulun lomilla silloin Kuomiokoskella asuneen isäni luona. Siellä pyöri myös serkkuja. Äitini veli asustaa nykyisin äitini kotitaloa.

Heikkinen on saavuttanut Happeessa Kuosmasen tavoin Suomen mestaruuden ja kolme himmeämpää SM-mitalia. Pääsarjassa Heikkinen on pelannut pudotuspeleineen 390 ottelua ja kerännyt 276+166=442 tehopistettä. Maajoukkueessa hänelle on kertynyt 20 ottelua tehopistein 11+2.
Parhaalla runkosarjakaudellaan (2011–12) Heikkinen nakutti 28+20 tehopistettä. Happeen mestaruuskeväänä 2014 hänen pörssipisteensä 13 pudotuspeliottelussa olivat 7+7.
Heikkisen päivät täyttyvät urheilusta.
– Olen töissä futisseura FC Vaajakoskella. Vedän alaluokkalaisille Jälkkäri-nimistä iltapäiväkerhotoimintaa Jyskän koululla Jyväskylässä.

Maahockeyssa taustan omaavan mikkeliläisseura Hatsinan 40-vuotisjuhlapelinä markkinoitu ottelu houkutteli hulppeaan Saimaa-stadiumiin 762 katsojaa. Classicin Tampereella pelaamien kotiottelujen noin tuhannen katsojan keskiarvosta siis jäätiin.
– Kenttä ja alustahan ovat samanlaisia molemmille. Katsomossa taisi olla jokunen sukulainen, joka ei olisi ollut Tampereella, Heikkinen totesi.

Viikon kysymys

Oletko hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...