0

Omatoimikirjasto avautuu Mäntyharjulla

Mäntyharjun kirjastoon pääsee tiistaista 7. tammikuuta alkaen päivittäin aamuseitsemästä alkaen. Kirjasto on käytössä joka päivä, siis myös viikonloppuisin kello 20:een. Laajentuneen aukioloajan tekee mahdolliseksi omatoimikirjasto.

Omatoimikirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti johonkin Lumme-kirjastoon sekä korttiin liitetty tunnusluku. Luku on sama, jota käytetään Lumme-verkkokirjastoon kirjauduttaessa. Joillakin asiakkailla tunnusluku sisältää myös kirjaimia, jolloin kirjautuminen omatoimikirjastoon ei onnistu. Tunnusluvun voi vaihtaa nelinumeroiseksi joko kirjastossa tai Lumme-verkkokirjastossa.

Omatoimikirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, mukaan lukien varattu aineisto, sekä lukea lehtiä ja käyttää asiakaspäätteitä. Aamun sanomalehdet asetetaan esille vasta palveluaikana. Tulostaminen ja kopiointi on mahdollista vain henkilökunnan läsnä ollessa.

 

Automaattinen kuulutus ilmoittaa omatoimiajan päättymisestä kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa, kello kahdeksaa. Kirjastosta on poistuttava ennen sulkemista murtohälytysten estämiseksi.

Kirjastoon on asennettu tallentava kamera- ja kulunvalvonta, joten mahdolliset häiriötilanteet ovat tarkistettavissa tallenteelta. Omatoimikirjaston väärinkäytöstä saattaa seurata kirjaston käyttökielto.

Alle 15-vuotiaista asiakkaista ovat vastuussa heidän huoltajansa. Jos lapsi haluaa käyttää omatoimikirjastoa itsenäisesti, huoltajan on täytettävä kirjallinen lupalomake.

Omatoimikirjasto on jo käytössä useimmissa Lumme-kimpan kirjastoissa, joita on Etelä-Savossa kahdeksan. Viime syksynä omatoimikirjaston avasi muun muassa Pertunmaa, joka kuuluu Mikkelin seutukirjastoon.

 

Henkilökunnan palveluajat vähenevät loppiaisen jälkeen siten, että lauantaisin käytössä on vain omatoimikirjasto. Lisäksi on luovuttu maanantain viimeisen tunnin palveluajasta kello 19-20.

Muina päivinä henkilökunta on käytettävissä entiseen tapaan, eli arkisin kello 10-19 ja perjantaisin kello 10-17.

Avajaispäivänä 7. tammikuuta kirjaston henkilökunta opastaa omatoimikirjaston, sekä lainaus- ja palautusautomaattien käytössä. Samalla voi tarvittaessa vaihtaa kirjastokorttien tunnuslukuja.

Samana päivänä kirjastolla on myös kahvitarjoilu kello 10-17.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.