0

Kinossa jälleen yli 9 000 katsojaa – Suosituimmaksi elokuvaksi nousi kotimainen Risto Räppääjä ja pullistelija

Lastenelokuvat ja kotimaiset filmit pitivät jälleen pintansa Kinon katsotuimpien elokuvien listalla.

Vuoden 2019 ylivoimaisesti suosituimmaksi leffaksi nousi Risto Räppääjä ja pullistelija. Räppääjän kommelluksia kävi katsomassa 737 katsojaa.

Kinossa yksikään elokuva ei siis tällä kertaa saavuttanut yli tuhatta katsojaa. Räppääjä oli kova nimi myös muilla paikkakunnilla, sillä se oli myös koko maan katsotuin kotimainen leffa vajaalla 290 000 katsojallaan.

Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen ylsi Kinossa kakkossijalle 572 katsojallaan. Suomalaisten elokuvien ja lastenleffojen väliin kiilasi Bohemian Rhapsody, joka valtasi kolmannen sijan 414 katsojalla.

Muita ulkomaisia elokuvia 20 parhaan kärjessä olivat Downton Abbey, uusin Star Wars, Yesterday, Joker sekä viimeisin Spider-Man. 

Loppuvuoden suosituimpia elokuvia Kinossa oli Frozen 2, joka ylsi koko vuoden listauksessa viidennelle sijalle 353 katsojallaan. Tämä siitäkin huolimatta, että elokuva sai ensi-iltansa vasta joulun pyhinä.
Elokuvan lopulliset katsojaluvut lienevät huomattavasti suuremmat, sillä näytöksiä on jonkin verran myös tämän vuoden puolella.

Yhteensä katsojia kävi Kinossa viime vuonna 9 322. Aivan ennätyslukemiin ei ylletty, sillä parhaimmillaan Kinossa on kolkuteltu jopa 10 000 katsojan rajaa.

Mäntyharjussa pyristeltiin hieman valtavirtaa vastaan, sillä koko maan katsotuin elokuva Joker ylsi Kinossa vasta sijalle 18. Muualla loistavasti menestynyt elokuva oli Suomessa ainoa, joka ylitti 400 000 katsojan rajan. Kinossa elokuva keräsi ainoastaan 154 katsojaa.

Maailmalla kassaennätyksiä rikkonut Avengers: Endgame ei puolestaan yltänyt Mäntyharjun top 20 -listalle ollenkaan. Sen sijaan kotimaiset elokuvat olivat suosittuja tänäkin vuonna, vaikka muualla maassa vuosi oli selvästi ulkomaisten elokuvien.

Yhteensä suomalaiset ostivat leffalippuja viime vuonna 8,4 miljoonaa kappaletta. Vuosi oli viides peräkkäinen, kun leffakäyntejä kertyi yli 8 miljoonaa.

 

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.