0

Säästöpankki sulkee ovensa Mäntyharjussa – kuntaan jää yksi pankkikonttori

Maaliskuusta lähtien Osuuspankki on paikkakunnan ainoa kivijalkapankki, kun Säästöpankki Optia sulkee ovensa Mäntyharjussa. Pankin konttori sulkeutuu kokonaan helmikuun viimeisenä päivänä. Viime toukokuusta lähtien konttori on toiminut paikkakunnalla ajanvarausperiaatteella. Pankin mukaan sulkemisen syy on konttoriasiakkaiden raju kato. Säästöpankki Optian Mikkelin ja Lappeenrannan aluekonttorin johtaja Pirkko Pöntinen kertoo, että asiakkaat käyttävät kivijalkapankin sijasta enenevässä määrin verkkopankkia.
– Konttorissa on käynyt asiakkaita aina vain vähemmän. Kassapalvelujen ollessa vielä käytössä meillä kävi joinain päivinä vain muutamia asiakkaita, Pöntinen sanoo
Pöntisen mukaan konttorin sulkeminen ei liity viime vuoden maaliskuussa tapahtuneeseen pankkifuusioon. Tuolloin Suomenniemen Säästöpankkina Mäntyharjussa toiminut pankki sulautui Säästöpankki Optiaan. Kassapalvelut pankki lopetti Mäntyharjussa huhtikuussa.
–Vaikka olisimme säilyneet itsenäisenä, ei se olisi konttoria pelastanut. Kyllä meillä se tiedossa on ollut, että tämä päivä tulee eteen jossain vaiheessa. Yllätys kuitenkin oli, että se tuli eteen näin nopeasti. Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut niin nopeasti.
Suoria henkilöstövähennyksiä konttorin sulkeminen ei tuota. Viimeisen vuoden aikana Mäntyharjun pankissa on työskennellyt 1-2 työntekijää. He siirtyvät työskentelemään Mikkelin konttoriin.

Mäntyharjun konttorin sulkeminen ei ole ainoa Optian samalla kiinni laittama toimipiste. Valot sammuvat samalla viidellä paikkakunnalla Ylä-Savossa.
Pirkko Pöntinen painottaa, ettei konttorin sulkeminen tarkoita Mäntyharjun pankkipalveluiden täydellistä loppumista. Vaikka lähin konttori sijaitsee maaliskuusta lähtien Mikkelissä, palveluita tarjotaan edelleen myös Mäntyharjussa.
– Esimerkiksi lainaneuvottelut voidaan käydä siellä missä asiakas haluaa. Konttorissa Mikkelissä, verkossa tai voimme käydä vaikka kotona Mäntyharjussa, jos asiakas niin haluaa.
Säästöpankin asiakaskunta painottuu Mäntyharjussa tavallisiin kuluttaja-asiakkaisiin. Suurin yksittäinen asiakasryhmä ovat eläkeläiset.
– Asiakaskunta on tyypillinen maalaispaikkakunnalle. Asiakkaissa on paljon yli 75-vuotiaita.
Yrityspuolen rahoitus on sitä vastoin vähäisempää.
– Yritysrahoitus meillä on pientä. Pieniä yrityksiä on, mutta mame-asiakkaita (maa- ja metsätalous) meillä on aika vähän. Siellä on tulevaisuudessa paljon tehtävää, Pöntinen toteaa.

5 kommenttia aiheesta “Säästöpankki sulkee ovensa Mäntyharjussa – kuntaan jää yksi pankkikonttori

 • 15.1.2020 at 14:30
  Permalink

  Ei hyvä uutinen ! 😫

 • 15.1.2020 at 15:24
  Permalink

  Eipä tuo OP:kään ole enää kun 3 päivänä viikosta auki.😟

 • 15.1.2020 at 18:13
  Permalink

  kun edes netti toimisi ?

 • 15.1.2020 at 23:53
  Permalink

  Miten pääset matkustamaan Mikkeliin jos et ole saanut nostettua bussi junarahaa?
  Järjetöntä hommaa.
  Kyllä käteistä rahaa tarvitaan.

 • 31.1.2020 at 03:50
  Permalink

  Vaikka muuta väitetään, niin on täysin varmaa, että missä tahansa pieni paikallinen pankki fuusioituu isomman pankin kanssa, sitä nopeammin pienen paikallispankin ovet suljetaan. Suurten pankkien johdon palkkauksesta osa on tulospalkkaa. Pankinjohtajien omaa tilipussia on helpoin tapa lihottaa sillä, että pienet pankkikonttorit suljetaan. Pankinjohtajien moraalin tai omantunnon perään on ihan turha kysellä. Ei pankinjohtajille toinna yhtään surkutella sitä, miten paikkakunnan vanhusväestö saa raha-asiansa hoidettua. Jos paikallispankki on edes kolmena päivänä viikossa auki, niin jo se on suuri apu sille vanhusväestölle, joka ei osaa raha-asioitaan sähköisesti hoitaa. Sekin asia tulee muistaa, että samalla kun pieneltä paikkakunnalta esim. pankkikonttori suljetaan, niin samalla loppuu siltä kunnalta yhteisöveron saaminen kyseiseltä yritykseltä. Yritysten liikevoitostaan maksamasta yhteisöveropotista kunnat saavat 30,34%. Rahat jaetaan työpaikkojen suhteessa vain niille kunnille, missä yrityksellä toimipiste. Eli pienikin pankkikonttori voi olla kunnalle ihan hyvästi lypsävä lehmä. Joten missä vain pystytte asiaan vaikuttamaan, niin koettakaa kaikin keinoin estää pankkifuusiot.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.