0

Etelä-Savon yrittäjäjärjestö huolissaan Mäntyharjun elinkeinoyhtiön alasajosta – ”Säästötoimeksi ajatellut toimenpiteet koituvat merkittäväksi kustannuksiksi”

Etelä-Savon Yrittäjät ovat huolestuneita kuntien elinkeinopalvelujen heikennyksistä. Järjestö kritisoi muun muassa Mäntyharjun kunnan päätöstä ajaa alas sen oma elinkeinoyhtiö. Myös Kangasniemi päätti hiljattain lakkauttaa elinkeinoasiamiehen viran osana säästötoimia. Yrittäjäjärjestö ymmärtää kuntien säästöpaineet, mutta muistuttaa, että elinkeinopalveluilla on tärkeä rooli muun muassa alkavien yrittäjien tukemisessa ja erilaisessa neuvonnassa.

– Todennäköistä on, että säästötoimeksi ajatellut toimenpiteet koituvat merkittäväksi kustannuksiksi, järjestö kirjoittaa tiedotteessaan.

Etelä-Savon Yrittäjät vaatii kuntia ottamaan yrittäjät paremmin huomioon jo siinä vaiheessa, kun kunnassa mietitään muutoksia elinkeinopalveluiden järjestämiseen.

– Tällöin olisi mahdollista kehittää ratkaisumalleja yhteistyössä. Tapoja voi olla muitakin kuin tietyn viran olemassaolo tai yhtiömuotoinen toteutus. Kunta voi profiloitua esimerkiksi markkinointiin tai työllisyyskysymyksiin taikka järjestää palveluita yhteistoiminnassa sidosryhmien kanssa.   

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.