0

Valtion virastotalon purkamisesta päätetään ensi viikolla – Mäntyharju pohtii maapohjan ostamista

Mäntyharjun virastotalon purkaminen on askeleen lähempänä ensi torstain jälkeen, kun asiasta päättävä yhtiökokous kokoontuu pohtimaan purkamisen yksityiskohtia.

Kiinteistö Oy Mäntyharjun Virastokeskuksen yhtiökokouksessa on esillä purkamista valmistelevien toimenpiteiden käynnistäminen ja niihin liittyvien asiantuntijapalveluiden tilaaminen.  Kokouslistalla on samalla ylimääräisten vastikkeiden periminen enintään 50 000 euroa maksavien palveluiden rahoittamiseksi.

Kiinteistöyhtiöstä 72,5 prosenttia omistaa Senaattikiinteistöt ja 27,5 prosenttia Mäntyharjun kunta. Talon purusta koituvat kustannukset jakaantuvat omistusosuuksien mukaan. Mäntyharjun kunta on varautunut kuluvalle vuodelle omalta osaltaan 80 000 euron suuruisin purkukustannuksiin. Kunta pohtii myös talon maapohjan hankintaa purkamisen jälkeen. Yhtenä vaihtoehtona on, ettei kiinteistöyhtiötä ajettaisi alas, vaan se jatkaisi toimintaansa myös purkamisen jälkeen.

Mäntyharjun kunnanhallitus käsittelee yhtiökokoukseen liittyviä asioita maanantaina.

Lue myös: Valtion virastotalo puretaan

Lue myös: Senaatti myy virastotaloa – huutokaupan pohjahinta 7500

6 kommenttia aiheesta “Valtion virastotalon purkamisesta päätetään ensi viikolla – Mäntyharju pohtii maapohjan ostamista

 • 19.1.2020 at 11:01
  Permalink

  Virastotalo on paikallisessa kiinteistönhoidossa päästetty purkukuntoon, kuten K-A-I-K-K-I muutkin kunnan julkiset rakennukset. Tuleeko kenellekään mieleen kunnan rakennuksista sellaista, jota ei olisi pilattu?

  Puretun rakennuksen paikalle kävisi hyvin uuden ja uljaan kunnantalon rakentaminen alle 6000 kuntalaisen pitäjään, joka pian liitetään Mikkeliin!

  • 20.1.2020 at 10:56
   Permalink

   Onko oikeesti siinä kunnossa että pitää purkaa? Mistä tulee tämä into purkaa kaikki? Seurakunta onneksi pystyy korjaamaan paljon vanhempiakin rakennuksia. Ja Salmelan mies…

   • 20.1.2020 at 20:47
    Permalink

    Mikset osta taloa pois? Eihän tuo edes montaa tonnia maksa.
    Vois vaikka perustaa miehille jonkun viihdekeskuksen.

   • 20.1.2020 at 23:17
    Permalink

    Vanhat rakennukset tehtiin puusta. Puu kestää tuulet, tuiskut, pakkaset ja sateet eikä se rapaudu. Betoni ei (ehkä) ole hyvä rakennusmateriaali näille leveyksille? Salmela ja sen takana oleva Domander ovat hieno esimerkki siitä, miten vanhaa rakennuskantaa kannattaa ajoissa kunnostaa. ”Sisääntulo” Mäntyharjulle ei voisi olla kauniimpi – puukirkko ja em. rakennukset.

    • 21.1.2020 at 16:18
     Permalink

     Kyllä siellä kirkossa oli aika paljon mätää puuta. Ja on kyllä ihan varmasti kaikissa noissa yli 100 v rakennuksissa. Se on sitten toinen asia haittaako se vai ei. Toki voidaan syyttää kiinteistöhuoltoa, mutta en kyllä ihan hirveesti ylistäis puun kestävyyttä.

 • 19.1.2020 at 19:01
  Permalink

  Miksi pitäisi maapohja lunastaa? Kunta on huono neuvottelija, kun Suutarinen ilmoittaa halustaan rakentaa tontille jotakin. Antakaa Suutarisen neuvotella suoraan Senaattikiinteistöjen kanssa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.