1

Uutiskommentti: Ketkäs siitä Mäntyharjun uudesta liikuntahallista päättivätkään?

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

11 kommenttia aiheesta “Uutiskommentti: Ketkäs siitä Mäntyharjun uudesta liikuntahallista päättivätkään?

 • 23.1.2020 at 12:28
  Permalink

  Valtaosa kuntalaisista on vain maksajan roolissa näissä liikuntapaikoissa. Täällä on tapana kyllä rakentaa, mutta sitten säästöt käyttökuluissa rahan puutteessa esissä. Kunta taitaisi olla konkursin kielissä, jos vielä uimahallikin kyläpahaseen olisi rakennettu. Mäntyharjun kannattaisi ajatella hiukan pitemmän päälle, mutta taloustaidoiltaan rajalliset valtuutetut haluavat kunnian investointipäätöksistä. Lopputuloksena ennen pitkään taantuva kunta joutuu Mikkeliin liittymään .Jokainen voi arvaat, mitä kahden köyhän liitossa pienemälle jää. Ristiina ja Suomenniemi hyvä esimerkki, ensin siirtymäkaudella hallituspaikkoja ja liitosrahaa. Sitten seuraavaksi alkaa alasajo, säästöleikkuri iskee eniten sivutaajamiin. Liitosta saadaan lykättyä viisaalla talouden pidolla, jolloin omaan päätänvaltaakin on pitempää. Kouluverkko yhden koulun mallilla esissä lähivuosina, tosi on.

 • 24.1.2020 at 07:13
  Permalink

  Nyt olisi korkea aika tehdä täysi muutos ja ruveta kiireesti myymään ko kohdetta
  esim Lidl organisaatiolle. Kunta välttyisi hamaan tulevaisuuteen jatkuvilta kiinteiltä kustannuksilta.
  Vetovoimaisuuutta enemmän kuin salibändin pelaajilla suhteessa väestöön ja loma- asukkaisiin.
  Edullisemmaksi tulisi kuljettaa pelaajat esim Ritiinaan purku-uhan olevaan Kisa Kaareen . Siellä tilat riittävät, mutta ylläpitokustannukset suuret. Tai vaikka Mikkeliin ”Pulkan Palveluilla” kuljetus.
  Purettavia rakennuksia Mäntyharjulla jo riittää, vanha Sokos, Virastotalo, kirkonkylän koulu, muutama kerrostalo. Kun aikanaan se Vihantasalmi menetettiin Kuortille, voisi nyt olla kokeilemisen paikka Mäntyharjun keskustan läheisyydessä. Ne, jotka tätä Kisalaa eivät käytä, joutuvat tahtomattaan maksumiehiksi ja naisiksi.

 • 24.1.2020 at 12:38
  Permalink

  Ai luulee Pinehill että Lidl ostaa liikuntahallin. Se tulee maksamaan noin 6 miljoonaa. Niiden myymälät yleensä arviolta 2-3 miljoonaa. Pitää olla melkonen myyntimies että saa sen myytyä kenellekään. Ei pysty edes Jethro. Nämä ideat sählynpelaajien kuljettamisesta pitää uskaltaa esittää silloin kun asioita päätetään. Nyt on myöhäista. Tässä ei enää voida muuta kuin itkeä ja maksaa.

 • 24.1.2020 at 13:42
  Permalink

  Hyvin on myyty idea isohkolle joukolle 6 miljoonan liikuntahallista.
  Hyvä, että tätä edes Pitäjänuutisissa hieman avataan.
  Harvat lait ja päätökset ovat niin kiveenhakattuja Suomessa ettei niitä voi muuttaa.

 • 25.1.2020 at 11:33
  Permalink

  Saksalainen vähittäiskauppa voisi ostaa liikuntahallin Etelä-Savon tukkuvarastokseen, josta jakelisi tavaraa muualle maakuntaan!?! Kuluttajille suunnattu vähittäiskauppa ei silti tulisi pilaamaan voimassa olevaa kaupan tasapainoa.

  • 5.2.2020 at 22:43
   Permalink

   Toiveet Lidlin tai edes sen varaston tulosta tänne ovat kyllä – anteeksi vain – hyväntahtoista hölmöyttä. Ei se mikään hyväntekijä ole, niin kuin eivät muutkaan kaupat. Lidl ei yleensäkään mene sivukaduille, vaan pyrkii sinne, missä ihmiset ja muut kaupat ovat

 • 25.1.2020 at 12:14
  Permalink

  Olen kyllä samaa mieltä aiemman kirjoittajan kanssa siinä, että kalliilla rakennetaan, mutta sitten kenelläkään ei ole varaa hallia käyttää. Käyttökulut ovat kovat, joten kunta ei anna minkäänlaista alennusta esimerkiksi vanhuksille, työttömille ym.

 • 26.1.2020 at 11:01
  Permalink

  6 miljoonan investointi, kunnan väkiluku 6000. Ikärakenne on mitä on.
  Eikö tällaisten (tämän suuruisten) investointien tarkoituksena pitäisi olla luoda työpaikkoja.
  Tällaisten rakennusten tilat ja käyttötarkoitus pitäsi ainakin olla muunneltavissa helposti tulevaisuudessa. Esim kaupan ala luo työpaikkoja olkoon esim ryhmittymät mitä tahansa, kunhan hinnat, tuotteet markkinointi on ok.

 • 27.1.2020 at 15:23
  Permalink

  Kunnan koko hallinnon ja julkiset toiminnot ja palvelut voisi siirtää Kisalan uuden hallin yhteyteen. Säästöä tulisi, kun ei ole tarvetta investoida uuteen marmorilla päällystettyyn kunnantaloon! Liitos Mikkeliin joka tapauksessa tulevaisuudessa vähentää hallin käyttöä urheilutoiminnassa ja siten vapauttaa tiloja muuhun käyttöön.

  • 5.2.2020 at 22:54
   Permalink

   Ensinnäkin liitos Mikkeliin ei näytä kovin todennnäköiseltä seuraavaan kymmeneen vuoteen.
   Toisekseen miksi väitetty Mikkellin liittyminen vähentäisi hallin käyttöä urheilutoiminnassa?

 • 16.2.2020 at 22:14
  Permalink

  Suureellinen rakentaminen tuntuu olevan jotakin luonteenomaista mäntyharjulaisille. Kun rakennettii n kirkko, sen piti olla iso. Kun kirkko oli iso, pappilankin piti olla näyttävä.
  Kun 1950-luvulla rakennettin urheilukenttä, se rakennettiin paikalle, jossa reunustat muodostivat luonnollisen katsomon. Miljoonamontuksi ristitylle kentälle ajettiin kuormittain maata ja siitä huolimatta se tuskin oli käytössä 20 vuotta.
  Rakennettiin myös 80-luvulla hyppyrimäki Pekkolanlammen rantatöyräälle. Saattoi olla viitisen vuotta käytössä. Sitten paikalliset mäkimiehet loppuivat.
  Nyt on taas hurjapäisiä suunnitelmia urheilua ja liikuntaa varten. Toivottavasti toteutuvat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.