0

Väestönmuutos viime vuodelta on karua kertomaa: Mäntyharju -130, Pertunmaa -23

Viime vuoden väestömuutostilastot ovat synkkää luettavaa koko Etelä-Savon osalta. Kaikissa maakunnan 14 kunnassa väestö väheni, mikä tiesi kaikkiaan 2235 hengen vähennystä vuoden aikana.

Joka kunnassa kuolleita oli enemmän kuin syntyneitä, mutta löytyypä kolme kuntaa, jotka ovat saaneet muuttovoittoa. Näiden joukossa on Pertunmaa, minne muutti viime vuoden aikana 91 henkeä ja pois lähti 90. Hirvensalmella muuttovoittoa tuli 20 ja Sulkavalla seitsemän. Mäntyharjulle muuttokuormansa toi 194 ja pois vei 260 henkilöä. 

Pertunmaalla syntyneitä oli yhdeksän, mikä on paremmin kuin hieman sitä isommissa Hirvensalmella (7), Puumalassa (7) ja Sulkavalla (8). Mäntyharjuisvauvoja syntyi 33. Suunnilleen saman kokoluokan Juvaan ja Kangasniemeen verrattuna määrä on iso, juvalaisia syntyi 23 ja kangasniemeläisiä 20.

Kuolleita oli Pertunmaalla 32 ja Mäntyharjulla 100.

Prosentuaalisesti suurimmat väestön menettäjät olivat Heinävesi (-2,5), Puumala (-2,3) ja Rantasalmi (-2,3). Mäntyharju tuli hyvässä tuntumassa (-2,2). Alle yhden prosentin pääsivät vain Hirvensalmi (-0,7) ja Joroinen (-0,9). Pertunmaalla miinusta oli 1,3.

Väkiluku Mäntyharjulla oli vuodenvaihteessa 5794 ja Pertunmaalla 1690. Etelä-Savon väkiluku saattaa valahtaa jo kuluvan vuoden aikana alle 140 000:n. Viime vuoden lopussa se oli 142 380.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.