0

Tekojääradan valaistus tilattua huomattavasti heikompi

Mäntyharjuntekojääradan valaistus on herättänyt hämminkiä lähialueiden asukkaissa. Valot häikäisevät esimerkiksi pitkälle Kyttäläntien Mäntyharjuntien puoleiseen päähän. Syy ei kuitenkaan ole se, että valot olisivat liian kirkkaat, vaan päinvastoin.
Kun valaistusta tehtiin, piti sen suunnitelman mukaan tuottaa valaistustehoa 120-360 luxia. Tammikuussa tehdyissä mittauksissa tehoksi saatiin vain 27-55 luxia, jonka jälkeen urakoitsija asensi uudet valonlähteet. Uudet mittaukset antoivat tulokseksi 38-101 luxia.
Ongelma onkin siinä, että kunta tilasi urakoitsijalta kuusi valaisinpylvästä, joissa kuuluisi olla 18 valonlähdettä. Nyt pylväitä on neljä ja valolähteitä kahdeksan.
– Valaisinpylväät sijaitsevat kulmissa ja keskialueen valaistuksen takia valonlähteet joudutaan suuntaamaan laajemmalle alueelle ja valaistusteho on kääntäen verrannollinen pinta-alaan, joten valoteho ei ole tasainen kentän alueella. Valaisimien asento aiheuttaa turhaa häikäisyä myös lähialueen asutukselle, sanoo tekninen johtaja Lasse Kurvinen.

Tekojääradan urakoinut Jäämestarit Oy on nykyisin yrityskaupan jälkeen osa Unisport Infra Oy:tä. Jääradan kaksivuotinen takuuaika päättyy lokakuussa.
Kurvinen on pyytänyt kirjallista selvitystä Unisportin edustajalta.
– Asia tulee käsitellä yhteistyössä, jotta saadaan se ratkaistua.
Kunta otti vastaan kokonaisvastuu-urakan 17. lokakuuta 2018 ja tuolloisen teknisen johtajan Tapio Montosen allekirjoittamassa pöytäkirjassa on kirjattu ainoana takuuajan puutteena kentän maalaukset, jotka sovittiin suoritettavaksi 30. toukokuuta 2019 mennessä.

3 kommenttia aiheesta “Tekojääradan valaistus tilattua huomattavasti heikompi

 • 6.2.2020 at 08:42
  Permalink

  Kyllä on kunnan hommat mallillaan. Ei osata laskea valotolppien lukumäärää, leväperäistä hommaa on ollut. Myös uutinen lumitykkien käyttökiellosta ei anna hyvää kuvaa suunnittelun ja toteutuksen tasosta. Pilapiirtäjälle hyviä piirosaiheita kylläkin. Hassunpekolle patsaan jalustaksi kesäajaksi lumitykki, jotta jotain käyttöä vuoden mittaan tulisi .

 • 7.2.2020 at 17:22
  Permalink

  Kyllä on ollut urakoijan ja erityisesti toimituksen hyväksyjän toiminta edesvastuutinta. Tuskin on käyty edes katsomassa rakentelun tulosta ennen hyväksymistä. Ei voi muuten uskoa sitä, ettei alan koulutuksen saanut huomaa kahden valotolpan puutetta ja kymmenen vallähteen vajautta tolpissa.

 • 8.2.2020 at 18:50
  Permalink

  melkomoista säätöä M-harjulla… kyllä on kunnallisilla viranhaltijoilla ja luottamushenkilöillä pallo hihkaas; no, kun kaikilla on, niin ei kukaan ymmärrä selvittää/valvoa… kunnanjohto vaihtoon…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.