0

Vanha-Rantalan talomuseon kunto herättää huolta Pertunmaalla

Vanha-Rantalan talomuseon on päässyt rapistumaan viime vuosien pienistä korjauksista huolimatta. Museon kahden huoneen lattiat ovat auki lattiasienen vuoksi, yläkerrasta on ikkuna rikki ja porraskaiteet tarvitsevat kunnostusta. Kunnan kulttuurivastaava Satu Liikkanen on kartoittanut museon kuntoa ja kaipaa tilanteeseen parannusta.

Talomuseo on saanut viime vuosina Museovirastolta kunnostusavustusta rakennuskorjauksiin ja muun muassa tekstiilien puhdistmiseen. Tämänhetkinen tilanne on kuitenkin se, että viime vuoden rahoitus on käytetty eikä uutta, tälle vuodelle käytettävää rahoitusta oltu haettu.

Museon kunnostusta on suunniteltu nyt yhdessä teknisen toimen kanssa. Suunnitelmissa on, että vastuun kiinteistöstä ottaisi kunnan tekninen toimi. Se tekisi asiassa yhteistyötä kulttuuritoimen ja maakuntamuseon kanssa. Museon tulevaisuudesta pidetään palaveria maaliskuussa yhteistyössä maakuntamuseotutkijan, teknisen toimen ja kulttuuritoimen kanssa.

3 kommenttia aiheesta “Vanha-Rantalan talomuseon kunto herättää huolta Pertunmaalla

 • 6.2.2020 at 19:48
  Permalink

  ….”rahat on loppu, rahat on loppu, myydään…..” Joka tuutista saa kuulla, että rahat ovat pikkukunnilta loppu, siitä huolimatta Pertunmaan kuntaan palkataan lisää porukkaa ja raha-anomuksia tehdään asiasta kuin asiasta. Jossain mättää ja pahasti! Btw. mites sen flyygelihankkeen kanssa kävi?

 • 6.2.2020 at 21:47
  Permalink

  Eikös tuo kuvassa oleva konsultti asunut päivät museolla hoitaessaan kunnan kulttuuripuolta.
  Miten hän ei ole huolehtinut museon kunnostakaan vaikka sai tehtävästään huomattavat korvaukset vuosien ajan. Mitä hän ylipäätään teki ?

 • 8.2.2020 at 20:11
  Permalink

  Olisiko vaikka aika perustaa ”Talo-Museon ystävät ry” ja sitä kautta talkootyönä pitää tuosta huolta? Jos siis on halukkaita? Kunnassa on sahayrittäjiä, joten ehkä tarvikkeet voisi saada edullisesti?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.