0

Kevään kansanmusiikkitarjonta alkaa tänään Duo Petri Hakala & Markku Lepistöllä

Suomen kansanmusiikkiliiton kiertue saapuu Mäntyharjuun kevään aikana kahden konsertin voimin.
Kansanmuusikot Petri Hakala ja Markku Lepistö konsertoivat Mäntyharjussa tänään tiistaina 11. helmikuuta. Duon soitossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa. Ohjelmistossa on sekä vanhoja suomalaisia viulu- ja haitarisävelmiä että duon omia kansanmusiikkihenkisiä sävellyksiä.

Petri Hakala ja kuortanelaislähtöinen Markku Lepistö aloittivat yhteismusisoinnin vuonna 1997 ja heidät tunnetaan monista eri yhtyeistä ja laajasta soolotuotannosta. Duon esikoisalbumi Pelimannien jäljillä vuodelta 2001 kuuluu kotimaisen akustisen kansanmusiikkilevystön kulmakiviin.

Lepistön ja Hakalan virtuoosisessa musisoinnissa vahva suomalainen poljento saa lisäväriä ruotsalaisesta, irlantilaisesta, amerikkalaisesta ja kanadanranskalaisesta musiikista

Kaksikossa Petri Hakala soittaa mandoliinia ja kitaraa, Markku Lepistö puolestaan 1- ja 3-riviset haitareita.

14. huhtikuuta kansanmusiikkikiertue tuo Mäntyharjuun LempiLempi duon. LempiLempi on ikkuna muinaisuuden ja nykyisyyden välillä.

Päivi Hirvosen ja Tero Pajusen duo improvisoi, luo uutta, kokeilee mahdottomia ja kertoo tarinoita. Duo saa innoituksen sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa kansanmusiikista ja folkista, joista pyyhitään pölyt pois rohkealla näkemyksellä ja väkevällä kädellä. Duon esityksissä näkyy ja kuuluu heidän rakkautensa musiikkiin – sekä toisiinsa. Molemmat konsertit järjestetään Villa Aurorassa.

Duo Petri Haka & Markku Lepistö Mäntyharjun  Villa Aurorassa tiistaina 11. helmikuuta kello 18.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.