0

Rautatieaseman makasiinin muutostyöt jäivät tekemättä – keväällä rakennetaan vielä pyörätuoliluiskat ja lumiesteet

Rautatieaseman makasiinirakennuksen loppukatselmusta on jouduttu lykkäämään tekemättömien töiden vuoksi. Kunnan tekninen johtaja Lasse Kurvinen kertoo, ettei kunta ole tehnyt asemarakennukselle kaikkia rakennusmääräysten vaatimia muutostöitä. Suomeksi sanottuna makasiinirakennusta on siis käytetty viime kesä rakennusmäärysten pykälien vastaisesti. 
– Makasiini on vuokrattu kahvila- ja myymälätoimintaan, mutta kunta ei ole huomioinut, että rakennukselle pitää tehdä silloin käyttötarkoituksen muutos. Käytännössä käyttötarkoituksen muutoksen vaatimia töitä ei ole siis tehty. Tästä syystä loppukatselmusta ei voitu suorittaa, Kurvinen sanoo.

Makasiiniin pitää tehdä nyt kahvila- ja myymälätoiminnan vaatimat muutostyöt. Luvassa on muun muassa pyörätuoliliuskojen ja lumiesteiden rakentamista.
– Säädösten mukaan rakennukseen pitää päästä pyörätuolilla. Myös kaiteet pitää tehdä rakennusmääräysten mukaisesti niin, ettei välistä pääse tippumaan vaikkapa pikkulapsi, Kurvinen kertoo.

Lisäksi rakennuksessa on kaksi toimistoa, joiden vanhat ja haisevat eristeet vaihdetaan. Kustannuksia töistä tulee yhteensä arviolta 55 000 euroa. 

Samassa yhdeydessä eriytetään myös kunnan omistaman asemarakennuksen ja vieressä yksityisomistuksessa olevan ratavartijan mökin sähköliittymä. Tällä hetkellä ratavartijan mökkiin menee sähköt asemarakennuksen kautta.
– Jos asemarakennuksesta menee sähköt, niin samalla sähköt menevät myös ratavartijan mökistä. Kun eriyttäminen tehdään, niin kunta ei joudu maksumieheksi, jos mökissä sulavat pakasteet, Kurvinen vääntää rautalangasta toimenpiteen syytä.
Kunta maksaa 7000 euron operaation yksin. Syynä tähän on se, ettei vanhoista kauppakirjoista löydy mainintoja sähköliittymien eriyttämisistä. Näin ollen kunnalla ei ole myöskään mahdollisuutta vaatia toimenpiteestä rahaa ratavartijan mökin omistajalta.
Tiistaina kokoontunut tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle makasiinin muutostöistä ja aseman sähkötöistä syntyvän 62 000 euron lisäämistä kuluvan vuoden talousarvioon lisämäärärahana. Remontista päättää lopullisesti kunnanvaltuusto.

Lue myös: Mäntyharjun makasiinilta pääsee kohta suoraan vesille – vesivälineiden vuokraamo avaa ovensa

Lue myös: B Pinuksen väki avaa rautatieaseman makasiiniin kesäksi puodin ja kahvilan – Kahvilaa pyöritetään vedettömän rakennuksen ehdoilla

Lue myös: Tältä näyttää Mäntyharjun makasiinivanhuksen sisätiloissa – rakennus otetaan käyttöön ensi kesänä

11 kommenttia aiheesta “Rautatieaseman makasiinin muutostyöt jäivät tekemättä – keväällä rakennetaan vielä pyörätuoliluiskat ja lumiesteet

 • 14.2.2020 at 09:50
  Permalink

  Onko niissä kauppakirjoissa luvattu että kunta maksaa tuon sähköliittymän? Ei muuta kuin kaapeli irti ja ratavartija saa hommata sähkönsä ihan ite. Ei kuulu kuntalaisten maksettavaksi. Oikeestaan sama tuossa makasiinissa. Lasku muutostöistä kahvilan ja vuokraamon pitäjille. Aika erikoinen ajatus että yrittäjien kulut maksaa kunta.

  • 15.2.2020 at 09:26
   Permalink

   Muutokset ovat lakisääteisiä, mutta ei sellaisia, joita esim kahvilayrittäjät tarvitsevat. Kulut kiinteistön lainmukaiseksi saattamiseksi, terveelliseksi ja turvalliseksi, kuuluvat kiinteistön omistajalle.

   Lumiesteitä ei kesäkahvila kaipaa, pyörätuolille on luiska ollut jo viime kesänä.

 • 14.2.2020 at 14:44
  Permalink

  Näin hienosti toimii kunnan päättäjät rahat pois kuntalaisilta ja herrat nauraa kiitos.

 • 14.2.2020 at 19:55
  Permalink

  Kunta voisi herätä ja huomata tulleensa Kekkosen ajalta 2020-luvulle.

  Voisi silmät aueta sille, että kunta on vuokrannut keskustan parhaimmalla paikalla olevan Kurkiniemen pilkkahinnalla eli alle markkina-arvon tutulle kuntapolitiikolle.

  Milloin mahtaa tapahtua aito markkina-arvoon perustuva kilpailutus paikan vuokraamisesta? Voisi olla jo aika lopettaa kuntalaisten omaisuuden pilkkahinnoittelu?

 • 15.2.2020 at 18:04
  Permalink

  Hauska fakta: Jos kunta on vuokrannut tilat kahvila-ja myymäläkäyttöön on se velvollinen maksamaan muutostöistä jos tila ei sellaiseen sovellukaan vaikka vuokralaiselle näin olisi luvattu. Ja jos luit jutun niin siinä myös mainitaan, ettei kauppakirjoista löydy mainintaa sähköliittymien eriyttämisestä. Turha se on enää mankua kaatuneen maidon perää. Äänestä ensi kerralla kunnallisvaaleissa paremmin.

 • 17.2.2020 at 11:48
  Permalink

  Eikös kunta ole vuokrannut 1800-luvun varastomakasiinin? Onko siinä luvattu maksaa muutostyöt kahvilaksi?

  Kunta vuokraa myös torilta niitä ruutuja. Tällä maidonläikyttäjän logiikalla niihinkin pitäisi kunnan piikkiin rakentaa kahvila?

  Jos kerran EI ole luvattu sähköliittymää niin miksi sitä nyt sinne puuhataan?

 • 20.2.2020 at 19:08
  Permalink

  Kunta on vuokrannut tyhjän tilan, johon vuokralainen on jo rakentanut kahvilan omalla kustannuksellaan. Myös vaaditun invaluiskan.

  Rakennusta koskevat lakisääteiset velvoitteet jäivät kunnalla vaiheeseen, ja nyt niitä on aikomus saattaa loppuun. Lehdessä varsin epätarkasti asia ilmaistaan, mutta kustannukset syntyy pääasiassa käyttämättömän osan mikrobivaurioiden korjaamisesta, eikä liity kahvilaan tai vuokraamoon millään tavalla.

 • 21.2.2020 at 12:47
  Permalink

  Onkohan kunnantalon ympäristön rotat vallanneet jo makasiininkin.

  Rotat juoksentelivat taas tällä viikolla kunnantalon parkkipaikalla kerhotilojen vieressä.

  • 21.2.2020 at 13:17
   Permalink

   No kaikkea sitä keksitään. Käyn paikalla lähes päivittäin, eikä oveen koputtelijoita kummempia otuksia ole ollut.

   Lopetetaan luuleminen ja tarkistetaan asia vaikka kahvilla käydessä tulevalla kaudella!

   • 21.2.2020 at 15:58
    Permalink

    Eihän rotat liiku päivällä vaan öiseen aikaan. Yöllä niitä näkee useasti.

 • 27.2.2020 at 20:28
  Permalink

  Kahvila onkin auki päivisin, joten ei huolta! Josko se panettelu laantuisi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.