0

Kurvinen torppasi Huusarin työvapaan jatkon

Pertunmaan vs. teknisenä johtajana helmikuun loppuun työskentelevä Mäntyharjun kiinteistöpäällikkö Jouni Huusari ei saa jatkoa työvapaalleen. Huusari oli anonut vapaalleen jatkoa vuoden loppuun.

Tekninen johtaja Lasse Kurvinen oli viranhaltijapäätöksellä 10. helmikuuta tehnyt kielteisen päätöksen anomukseen. Huusari teki oikaisuvaatimuksen päätöksestä, mutta tekninen lautakunta ei muuttanut sitä.

Kurvinen perustelee kielteistä kantaansa sillä, että tekninen toimi tarvitsee kiinteistöpäällikköä muun muassa hoitamaan rakennusten korjaustarveselvityksiä ja keskeneräisten korjaushankkeiden loppuun saattamisia. Lisäksi kouluverkon mahdolliset pikaiset toimenpiteet rakennuksiin, kuntotutkimusten välittömät toimet ja keittiöhankkeen selvitykset tarvitsevat kiinteistöpäällikön resurssin.

Oikaisuvaatimuksessaan Huusari vetoaa muun muassa tasapuolisuuteen.

– Mielestäni en saanut tasapuolista kohtelua verrattuna muihin kunnan työntekijöihin, koska vastaavassa asemassa olleet henkilöt ovat saaneet vastaavia tai pidempiä virkavapauksia. Esimerkein Leena Pekkanen kolme vuotta, Tuija Setälä vuosi ja Tuukka Forsell kuusi kuukautta.

– Samoin päätöksen perustelut olivat osin oudot: ei työlomallani ja YT-neuvottelujen tavoittelemilla säästöilla ole leikkauspintaa. On selvää, että Mäntyharjun kunnassa on tarve kiinteistöpäällikölle, mutta uskon, että sovitulla järjestelyllä, jossa Sini Kauppinen hoitaa tämän toimen päivittäiset ”juokseva asiat” kunnassa pärjätään työlomani ajan.

13 kommenttia aiheesta “Kurvinen torppasi Huusarin työvapaan jatkon

 • 20.2.2020 at 13:26
  Permalink

  Hyvä että kuntaan saadaan takaisin asiansa osaava ja motivoitunut kiinteistöjen hoidon pomo! Laina-aika naapurikunnassa on ohi ja suu suppuun!

 • 20.2.2020 at 14:47
  Permalink

  Tartteeko purkukuntoiset rakennukset kiinteistöpäälikköä? Pelastaako kiinteistöpäälikkö mätänevät rakennukset vai tarvitaanko sylkykuppi?

  Siihen työntekijöiden tasapuoliseen kohteluun ei vastattu.

 • 21.2.2020 at 19:10
  Permalink

  Virkavapaan saaminen ei ole työntekijän subjektiivinen oikeus eli työnantaja päättää tapauskohtaisesti onko kunnalla mahdollista päästää tärkeä työntekijä naapurikunnan palvelukseen.

  Tämä kiinteistöpäällikkö saisi olla tyytyväinen tilanteeseen, sillä hän on jo kertaalleen saanut vapautta omista töistä ja toisekseen hänet koetaan niin tärkeäksi työntekijäksi, että häntä ei ole varaa päästää vieraan palvelukseen!

  Ei voida olettaa, että joku ns. ”viraapeli” henkilö tekisi tärkeät työt hieman kuin ”vasemmalla kädellään” muiden töiden ohessa. Kyse on sentään kunnan omaisuudenhoidon kannalta erittäin merkittävistä töistä, joissa epäonnistuminen näkyy varmasti ja käy erittäin kalliiksi kuntalaisille.

  Nuo muut luetellut kunnan henkilöt eivät selvästikään pysty antamaan näin merkittävää työpanosta kuin tämä kiinteistöpäällikkö. Hän saisi olla tyytyväinen asemaansa.

 • 22.2.2020 at 07:09
  Permalink

  Korvaamattomia ihmisiä on hautausmaat pullollaan!

 • 22.2.2020 at 08:24
  Permalink

  Tämä päätös aiheuttaa että työ paikka kemia paranee näiden kahden välillä sujuvaksi ilo mennä työpaikalle. Itse joskus vastaavassa tilanteessa hoidin asian hyvästelemällä työn antajan. Mutta jos haluaa madella niin siitä vaan.

 • 22.2.2020 at 19:09
  Permalink

  Kyllä on kiinteistöjen ylläpitoa laiminlyöty ja touhuttu ihan riittävästi kyseisen päällikön toimesta eikä kiinteistöpäällikkö ole kyennyt ottamaan vastuuta. Vähän aikaa muualla olon jälkeen toivottavasti tekemisen taso olisi parantunut ja pistää itsensä likoon kunnan tehtäviin. Osaamista voi lisätä jos on motivaatiota.

 • 24.2.2020 at 10:09
  Permalink

  Johtuuko Mäntyharjun kunnan omistamien kiinteistöjen suuri vaurioituneiden rakennusten määrä tämän päällikön tekemisistä tai tekemättä jättämisistä?

  Vai onko syy edeltäjien tekemissä laiminlöynneissä? Tätä kysymystä varmaan moni miettii hiljaisuudessa?

 • 24.2.2020 at 10:39
  Permalink

  Tämä kunta kaipaa yhteistyön ja tiimityöskentelyn tuomaa voimaa. Tämä päätös tuhoaa ajatuksen siitä. Paljon kehuttun johtajan vahvuus ei taida olla henkilostöjohtaminen. Tähän mennessä on keskittynyt löytämään toisten tekemisistä virheitä. No niitähän kyllä riittää. Entä kun virheitä alkaa löytyä omista tekemisistä? Miten se kouluhomma etenee?

  • 24.2.2020 at 16:21
   Permalink

   Avointa tiedottamista on pyydetty vuosikausia. Nyt sitä on tullut. Parempi on kertoa totuus kuin piilotella sitä. Ei virheitä ole etsitty, ne ovat tulleet esille kun niitä on katsottu asiaan kuuluvalla vakavuudella ja virkavastuulla.

 • 24.2.2020 at 10:59
  Permalink

  Tämä on vähän kaksipiippuinen asia. Toisaalta kunta olisi voinut uskoa kiinteistöpäällikön sanaa siitä, että hänen ”työloman” aikana juoksevat asiat hoituvat riittävän hyvin toisen tekijän avulla. Toisaalta samaan aikaan työnantajalla, eli kunnalla, on oikeus olla jatkamatta virkavapaata. Hankala mennä sanomaan eikö virkavapaata jatkettu, koska kiinteistöpäällikköä oikeasti tarvittiin takaisin vai koska hänelle ei haluttu suoda vielä yhden vuoden mahdollisuutta jatkaa toisissa tehtävissä naapurikunnassa.

 • 25.2.2020 at 07:54
  Permalink

  Yksityinen sektori nauraa jutulle ja kommenteille. Kyllä julkisella puolella pitää saada kaikki mahdollisuudet kaikkine etuineen.

 • 1.3.2020 at 17:13
  Permalink

  hyvin tuntuu koulu- ym. remontit päin mäntyä menevän; on sitten kenen ”ansiota” hyvänsä; ei voi olla aistimatta kateuden siementä jutussa…..

 • 2.3.2020 at 19:24
  Permalink

  Onkohan tässä hieman sitäkin, että kun Mäntyharjun kunnan lähes kaikki rakennus- ja saneerausprojektin on mennyt enemmän tai vähemmän pieleen, niin haluttaisi jättää ”uppoava laiva”? Moni viranhaltija haluaa siirtyä ties minne muuhun kuntaan? Näin on jo tapahtunutkin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.