1

Mäntyharjun lukioon on tulossa Ristiinasta 38 uutta opiskelijaa – samalla lukion opiskelijamäärä nousee yli 140:een

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Mäntyharjun lukioon on tulossa Ristiinasta 38 uutta opiskelijaa – samalla lukion opiskelijamäärä nousee yli 140:een

 • 13.3.2020 at 07:29
  Permalink

  Kyllä lukiolaiset mahtavat olla tyytyväisiä, kun lukion tiloihin ollaan työntämässä myös jopa viisi yläkoulun luokkaa. Ei pelkoa, että jatkossa olisi yhtä paljon tulijoita. Kyllä sana kiertää ahtaudesta. Onnea vaan Mäntyharjun säästötoimille. Voi olla huono ratkaisu säästää lapsista ja nuorista.

  • 13.3.2020 at 08:36
   Permalink

   Onhan siellä ollut menneinä vuosikymmeninäkin. Ja silloin ikäluokat olivat paljon isompia.

 • 13.3.2020 at 08:29
  Permalink

  Lukiolaiset ovat tyytyväisiä ja suuret kiitokset rehtori Jyrki Taumalalle. Monilla paikkakunnilla alkavat lukiotkin olla vaaravyöhykkeellä, Ristiinan lukion lopetus oli vasta alkua tulevasta. Koulun tulevaisuuden ja vetovoimaisuuden kannalta on hyvä, kun oppilaita tulee lisää. Säästöt Mäntyharjussa ovat pitkällä aikavälillä välttämätön paha. Toinen vaihtoehto on olla tumput suorina ja lykäten välttämättömiä päätöksiä. Siitä on hyvä esimerkki edesmennyt Ristiina, oli pakotettu liittymään pakon edessä Mikkeliin. Nyt siellä kyyti kylmää, onko kuntaliitos Mäntyharjulle huono, vai hyvä vaihtoehto?. Mielestäni kylmä kyyti yleensä meitäkin odottaa, joten koitetaan pärjätä omillaan , säästötöimet ovat välttämätön paha, koska Mikkelikään ei ole varoissaan oleva onnela.

 • 13.3.2020 at 10:22
  Permalink

  Säästötoimet kohdistuu täysin väärin! Kyläkouluja ollaan lopettamassa ja samalla pyydellään lisämäärärahaa katuvaloihin, tekojääradalle, kisalan laajennukseen, kahvilayrittäjän tukemiseen jonkun torpan sähköistykseen jne. Rahaa hukataan täysin humpuukiin ja samaan aikaan otetaan lapsilta pois. Ei mitään tolkkua virkamiesten esityksissä. Nyt pitää kunnanvaltuuston laittaa piste tuollaiselle rahankäytölle.

 • 14.3.2020 at 17:51
  Permalink

  Toivottavasti päättäjät tutustuvat säästötavoitteisiin/ suunnitelmiin ml. yhteistoimintaneuvottelut, ettei vaan olla kumileimasimena viranhaltijoiden esityksille. Aiemmat laskennalliset esitykset kun eivät MIELESTÄNI ole täysin pitäviä tai selkeitä. Palkanlaskennan ulkoistaminen: toiselle palkanlaskijalle perustetiin uusi pesti, henkilöstösuunnittelija. Palkkakin taisi nousta. Aiemmin kunnassa ei ole sellaista tarvittu, vaikka henkilöstön määrä oli huomattavasti suurempi. Mikä onkaan todellinen säästö ulkoistamisessa? Oliko tuotu oikein esille? Tässä sama kaava kuin Kisalan laajennuksessa: väki vähenee, mutta rakennetaan lisää liikuntatiloja. Miten nyt taloushallinnon ulkoistaminen, säästö? Sivistyspalveluissa säästötavoite ehkä aiheuttaa myös Toivolan koulun lakkauttamisen jo tulevana syksynä. Hallintoa on kuitenkin laajennettu. palkattu mm hyvinvointikoordinaattori. Olisiko tämäkin raha ollut aiheellisempi käyttää vaikka erityisopetukseen. Toki hyvinvointityö on tärkeää, mutta voisiko se olla sivistysjohtajan tehtävänä. Vuosia sitten sivistysjohtajan työaika oli 20 % ja myöhemmin 80 %. Nykyään 100 % eli luulisi olevan aikaa hoitaa myös hyvinvointityö, varsinkin kun liikuntatoiminta on siirretty sivistyspuolelta tekniselle. Kannatan kyllä kalliista (Kirkonkylän koulu) rakennuksista luopumista ja osa säästöstä pitäisi laittaa erityisopetukseen ja lasten tukemiseen koulussa. Tämä tulee halvemmaksi kuin se, että myöhemmin lapsia on erityiskouluissa Mikkelissä….ja on lapsille inhimillisempää!

 • 14.3.2020 at 20:04
  Permalink

  Voi kysyä, miksi noinkin paljon ristiinalaisnuoria on halukkaita tulemaan opin hakuun Mäntyharjun lukioon. Suurin syy siihen on ehkä siinä, että Mikkelin suuret lukiot eivät heitä viehätä. Täkäläinen lukio ei ole mikään mammuttikoulu, jossa tavallinen tallaaja hukkuu joukkoon. Se ei ole myöskään pienoislukio, jossa luokkakoko voi olla 10 oppilaan paikkeilla, joiden parissa taas henkilökemiatkin voivat aiheuttaa ongelmia.
  On myös otettava huomioon, että muutama vuosi sitten uusittu Mäntyharjun lukio on ajanmukainen ja siinä suhteessa houkutteleva innoittaen opiskeluun. Jos taas puhutaan ylioppilaskirjoituksista, niin niiden lopputuloksissa se lienee ollut vähintään samalla tasolla kuin mikkeliläislukiot.
  Koulumatkakin sujuu hyvin Ristiinan suunnalta, kun ei joudu pysähtelemään katuliikenteessä eikä liikennevaloissa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.