0

Koronaviruksen uhka peruuttaa Mäntyharjun tapahtumat ja sulkee julkiset kokoontumistilat sekä elokuvateatterin – kirjasto, koulut ja päiväkodit pysyvät toistaiseksi toiminnassa

Koronaviruksen leviämisen hillitsemistoimet pysäyttävät Mäntyharjun tapahtuma- ja järjestötoiminnan lähes kokonaan. 

Kunnan sivistysjohtaja Sari Aarniokoski kertoo, että kunta sulkee elokuvateatterin, nuorisotilan ja peruuttaa kaikki yleisötapahtumat sekä kansalaisopiston oppitunnit. Kouluja, päiväkotia ja kirjastoja ei ainakaan toistaiseksi suljeta. Ne Kirkonkylän koulun oppilaat, jotka opiskelevat kirjaston tiloissa, siirtyvät muihin tiloihin. Kouluissa ei myöskään järjestetä iltatoimintaa.

— Koulutoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Tavoite on, että yhteiskunnan toiminnot pidetään käynnissä niin normaalisti kuin mahdollista.  Koulujen sulkemisilla olisi valtavat seuraukset, sillä huoltajat eivät pääsisi sen jälkeen enää töihin, Aarniokoski sanoo.

Kunta kuitenkin ohjeistaa koululaisia ottamaan päivän päätteeksi oppikirjat kotiin, mahdollisten tartuntatapausten varalle. Silloin tarvikkeet ovat valmiiksi kotona, jos opetusta joudutaan järjestetään etänä. Koulujen kaikki luokkaretket tältä keväältä perutaan. Kunta varautuu korvaamaan oppilaille aiheutuneet taloudelliset menetykset niiltä osin, kuin palautuksia ei saada matkanjärjestäjiltä tai vakuutusyhtiöiltä.

Myös kasvokkain järjestettävät vanhempainillat perutaan. Niiden tilalle etsitään parhaillaan teknistä ratkaisua, joka mahdollistaisi vanhempainiltojen pitämisen netin avulla.

Koronaviruksen uhkaan varaudutaan myös järjestöpuolella. Ryhmätoimintansa ovat pistäneet toistaiseksi jäihin muun muassa 4H-yhdistys, partiolaiset ja palokuntanuoret.

Myös evankelisluterilainen seurakunta ilmoitti peruuttavansa kaikki kokoontumiset huhtikuun loppuun saakka. Pitämättä jäävät siis kirkkokahvit, kerhot, kinkerit, leirit, yhteiset kokoukset, henkilökunnan aamuhartaudet, pienpiirit ja muut tilaisuudet. 

Ainoastaan lakisääteiset tehtävät, eli tietyt jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään. 

Mäntyharjun Virkistys kertoo pitävänsä harjoittelussa taukoa 29. maaliskuuta saakka.

—Seuraamme tilannette ja palaamme treeneihin 30. maaliskuuta, jos mahdollista sanoo Virkistyksen kehittämispäällikkö Sari Karppi.

Muokattu 13.3. 14:51: Lisätty Mäntyharjun Virkistyksen päivitetty tilanne. Vielä aamupäivällä Virkistys kertoi jatkavansa harjoitustoimintaa toistaiseksi. Seura kertoi kuitenkin päivällä keskeyttävänsä harjoitukset.

 

Kommentteja aiheesta “Koronaviruksen uhka peruuttaa Mäntyharjun tapahtumat ja sulkee julkiset kokoontumistilat sekä elokuvateatterin – kirjasto, koulut ja päiväkodit pysyvät toistaiseksi toiminnassa

  • 15.3.2020 at 18:38
    Permalink

    Olkaa pitäjäläiset huoletta! Pertunmaa on kuin ikuisessa karanteenissa, sieltä kukaan kyläläisistä ei käy missään eikä sinne tulla kuin kesäisin. Ei siis huolta, että virus kulkeutuisi näin syrjäisiin kyliin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.