0

Toivasen pilapiirros: Aikaistuuko mökkeilysesonki koronan takia?

5 kommenttia aiheesta “Toivasen pilapiirros: Aikaistuuko mökkeilysesonki koronan takia?

 • 19.3.2020 at 07:16
  Permalink

  Mökkiläisten ryntäys pienille paikkakunnille saattaisi aiheuttaa kuntien terveydenhoidolle katastrofitilanteen epidemian levitessä. Monen kunnan väkiluku tuplaantuu vapaa-ajan asukkaiden tulon myötä. Aiheuttaisi riskin sekä mökkilästen ja myös kunnan vakituisten asukkaiden hoidon takaamiseksi.

 • 19.3.2020 at 10:48
  Permalink

  Kaksipiippuinen asia. Kontakteja on ehkä vähemmän, mutta esimerkiksi sairaalat ovat kauempana ja varautuneet hoitamaan ainoastaan ”oman kylän väkeä”.

 • 19.3.2020 at 12:17
  Permalink

  Kyllä me mökkiläiset tuomme myös sitä kauan kaivattua piristysruisketta kunnan yrittäjille tekemällä erilaisia hankintoja (muutakin kuin ruokaa) erityisesti pitkin kevättä.
  Eihän kukaan mökille lähde puolikuntoisena, ja ainakin me itse viikon oleskelua varten tuomme ruokaakin mukana (ja vessapaperia) sen verran ettei heti tarvitse kylille lähteä. Todennäköistä on myös isompien kauppa-asioiden hoito Mikkelissä, jos näyttää että olemme pitempään kerralla siellä tontillamme. Muualla liikkuessa pitää vain sopivaa hajurakoa toisiimme, ja välttelemme flunssaisia ihmisiä yleensäkin! Varmasti tästä kaikesta selvitään oikein hyvin. Ja näin pk-seudulta tulevana mökkiläisenä, suuntaan tietenkin ensisijaisesti omalle paikkakunnalleni, jos yleensäkään mitään hoitoa tulen seuraavina kuukausina tarvitsemaan. Kuitenkaan kaikkea normaalia elämää ei tule rajoittaa, vaan pieni kuntoilu ja ulkoilu on enemmänkin suositeltavaa. Useimmille perusterveille tämä virus aiheuttaa lievähkön flunssankaltaisen taudin, joten toivoisin vähän jäitä hattuun sen uutisoinninkin suhteen.

 • 19.3.2020 at 16:08
  Permalink

  Aiotteko mökkeilijät pysyä 2 viikkoa siellä mökeillänne, ”alku” karanteenissa. Koska muutenhan täs käy samanlailla kun alunperinkin matkailijoiden mukana tullut virus Suomeen levisi. Pk-seutuhan on tällähetkellä Suomessa lukumäärältään suurin tartunta”keskus”. Eikä sillä väliä missä se ns. pahin keskus on. Omasta mielestä sitä matkailua juurikin täytyisi nyt rajoittaa ihan Suomen sisälläkin. Edelleenkään kaikkiahan ei tietojen mukaan testata, ja oireettomatkin voivat sitä mukanaan tuoda, levittää.? Ymmärrän kyllä että maaseutu ja oma mökki omassa rauhassa on varmaan ollut kaikkien mielessä tämän epidemian iskiessä. Mutta samalla voisi myös ajatella juuri tuota hoito kapasiteettia pienillä paikkakunnilla, sekä myös meidän Keskussairaalassa, sinne kun kuuluu Mikkelin lisäksi monen kunnan ihmiset. Ja tosiasiahan on vielä se, että täällä meillä näitä riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä juuri on kun väestö on kaikessa arvossaan, vanhempaa. Siihen vielä päälle kaikki muut riskiryhmät. Kyl täs itsee vähän pelottaa, suurin mökkikunta ja se että tänne tulis enemmän ihmisiä jotka mahdollisesti tuo hyvinkin huonon salamatkustajan mukanaan. Sekin huomioiden vaikka, jos, ja kun se täällä alkaa jylläämään, riski sairastua suurenee kun porukkaa on enemmän. Meidän kaikkien kun on kuitenkin vielä kaupoissa käytävä, ja jos lehtiin on uskominen viruksen tarttumiseen ja kestävyyteen eri pinnoilta, ja esim. muovi 72h (mietinpä tässä vain että suuri osa meidän elintarvikkeista on pakattu juurikin muoviin, kuinkahan on niiden pinnoilla säilyminen? ). En tiedä. Siihen lisäks vielä irtotuotteet joita suurin osa hypistelee, tomaateista on ainakin tarkistettava että ovat hyviä jos ei, niin eiku takas laariin ja tiedä sitte kuinka puhtailla käsillä. 😀 Oonki syvästi sitä mieltä että Kaikkien pitäs laittaa kauppaan mennessään Puhtaat (pestyt?) hanskat käsiinsä, jokaisilta varmaan sellaset löytyy ja pesukone millä ne voi aina uudestaan pestä. Eikä kosketella ostosreissulla kasvojaan. Luulis että ehkä noin vois osan tartunnoista estää.

 • 20.3.2020 at 14:39
  Permalink

  Ihan vain tiedoksi, että nämä (huonosti hoidetut) yksityistiet ja menneen ”talven” sadekausi saattavat tuottaa yllätyksiä autoileville.

  Jos ei omista 4-vetoautoa niin kannattaa siirtää mökkeilykauden aloittamista.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.