0

Mäntyharjussa varaudutaan koronaviruksen tuloon: hyvinvointikeskus jakaa potilaat infektiopotilaisiin ja muihin potilaisiin maanantaina

Mäntyharjun hyvinvointikeskuksessa jaetaan maanantaista lähtien potilaat infektiopotilaiden ja muiden potilaiden vastaanotoille, kertoo Etelä-Savon sotekuntayhtymä Essote. Molemmille vastaanotoille on oma sisääntulo. Myös hyvinvointikeskuksen työntekijät työskentelevät kahdessa ryhmässä.

Samanlainen jako on tekeillä myös muissa Essoten toimipisteissä. Jaon tarkoituksena on ohjata koronaviruksen sairastuttamat potilaat omia reittejään terveydenhuollon tiloissa. Asiakkaita pyydetään soittamaan aina ennen vastaanotoille saapumista 116 117.

Essote kertoo valmistautuneensa koronaviruspotilaisiin myös Mikkelin keskussairaalassa. Sairaala ottaa vastaan vakavammin sairastuneet potilaat.

– Mikkelin keskussairaalan jakaminen kahteen osaan on pääpiirteittäin viety loppuun. Keskussairaalaan on varattu infektiopotilaille erillinen osa ja näin turvattu muiden potilaiden tilat puhtaaksi. Sairaala on valmis ottamaan kasvavia potilasmääriä, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Essoten tiedotteessa.

Etelä-Savossa on tähän mennessä todettu kuusi koronavirustartuntaa. 

4 kommenttia aiheesta “Mäntyharjussa varaudutaan koronaviruksen tuloon: hyvinvointikeskus jakaa potilaat infektiopotilaisiin ja muihin potilaisiin maanantaina

 • 20.3.2020 at 19:09
  Permalink

  Norovirus alkoi jo osastolla tänään perjantaina.

 • 21.3.2020 at 05:15
  Permalink

  No ei ihme niillä ammattitaidolla ja johtamisella mikä osastolla on! Korona testiä ei edes otettu,vaikka riskiryhmäläinen joutui osastolle. Amatöörimäistä toimittaa, mutta eihän essotelta voi muuta olettaakaan..

 • 21.3.2020 at 15:10
  Permalink

  Noro ei ole korona 🙂 Paskatauti siellä alkoi jylläämään. Siihen ei tarvitse koronatestiä.

 • 27.3.2020 at 13:06
  Permalink

  Laittakaa kirpputorinne kiinni jos vielä on auki!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.