1

Kunta vastaa potkut saaneen Matti Ratilaisen syytöksiin: työtehtävien laiminlyönti jatkui vuosia, irtisanominen oli ainoa vaihtoehto

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

8 kommenttia aiheesta “Kunta vastaa potkut saaneen Matti Ratilaisen syytöksiin: työtehtävien laiminlyönti jatkui vuosia, irtisanominen oli ainoa vaihtoehto

 • 21.3.2020 at 10:10
  Permalink

  Ratilainen mainitsi haastattelussaan Pitäjänuutisissa, että hän on sijaistanut kunnanjohtajaa.

  Syy mahdollisiin laiminlyönteihin tai työnsä viivästyksiin johtuu mitä todennäköisemmin tästä seikasta, eli Ratilainen on joitunut tekemään pääosin myös entisen kunnanjohtajan työt!

  Ratilainen mainitsee haastattelussa myös, että hän olisi ollut paras valinta Pertunmaan kunnanjohtajaksi, koska hän osasi työn ja tunsi toimintaympäristön hyvin. Tässä hän on harvinaisen oikeassa ja tästä syystä kunta keksii nyt jälkikäteen mustamaalaukselta vaikuttavia tekosyitä Ratilaisen loistavasta työpanoksest kunnan kehityksen hyväksi.

  Tässä on mies paikallaan ja hän ansaitsee kunnalta tuntuvat korvaukset häneen kohdistuneen perusteettoman ja massiivisen ajojahdin takia. Saisi kunnan päättäjät ja luottamushenkilöt hävetä toimiintaansa!

  • 21.3.2020 at 19:48
   Permalink

   Tämän puheenvuoron olisi voinut säästää aprillipäiväksi!

  • 22.3.2020 at 17:50
   Permalink

   Virkasuhteen solmimisen yhteydessä kyllä käydään läpi, mitä toimenkuvaan kuuluu. Jos ei ole silloin ymmärtänyt, mitä on lupautunut tekemään niin kyllä se on 15 vuoden jälkeen turha valittaa.

   Miksei hakenut kunnanjohtajaksi vai oliko hakijoiden joukossa?

 • 23.3.2020 at 14:27
  Permalink

  nyt paras kysymys; MIKSI ei puututtu ajoissa tarpeeksi pontevasti asiaan; nyt entinen kunnanjohtaja, kunnanvaltuusto, kunnanhallitus ja tekninen lautakunta; MISSÄ oli teidän vastuu…. myöntäkää, että on taitamattomasti toimittu…. ei teistä kukaan asiaan osallinen ansaitse minkäänlaista työtä tai luottamustointa Pertunmaan kunnassa; pääministerin sanoin; ”eikö teitä (edes) hävetä”…. hölmöläisten hommaa…..
  kyllä moni sai kyseenalaisille mökkitonteille rakennuspaikkoja tuona(kin) aikana, mutta jos se olikin yksi osa tätä prosessia…..

 • 23.3.2020 at 22:34
  Permalink

  Körmy on väärässä väitteissään. Annettua työpanosta vihjataan jopa rikolliseksi maininnalla kyseenalaisista rakennuspaikoista! Kuinka hävyttömäksi ihmiset vajoavatkaan.

  Lähes kahdenkymmenen vuoden pitkä ja moitteeton ura Pertunmaalla osoittaa selkeästi sen, että tehdyn työn jälki on loistavaa ja virheetöntä. Jos asiat olisivat niin huonosti kuin kunnassa väitetään, olisi tästä osoituksena lukuisia valituksia erilaisissa valtionhallinnon istansseissa. Vaan ei ole. Kukaan ei ole valittanut Ratilaisen väitetyistä laiminlyöneistä tai muustakaan. Ratilainen ja hänen työpanoksensa on kelvannut mitä parhaiten kunnalle ja kaikille kunnan asukkaille, mukaan lukien mökkiläisille. Kaikkien kuntalaisten on syytä nousta kapinaan tätä vääryyttä vastaan ja vaatia kunnalta anteeksipyyntö Ratilaiselle. Tämän Matti ansaitsee korvauksien lisäksi.

  Jostain kumman syystä kunnassa on aloitettu ajojahti tätä ahkeraa ja asiansa osaavaa ammattilaista kohtaan. Voisi olla lehtimiehillä ja -naisilla haastatteluiden paikka selvittämään totuus asiassa? Ratilainen olisi tullut valita kunnanjohtajaksi ilman valintaprosessia, sillä kuten sanottu, Pertunmaalla ollessaan hän käytännössä johti kuntaa entisen kunnanjohtajan viran keston ajan.

  • 24.3.2020 at 11:28
   Permalink

   Lopeta hyvä ihminen noin mahdottomien satujen suoltaminen, työnteko kärsii kun nauraa kippurassa asiakkaiden kanssa😂😂

  • 24.3.2020 at 17:33
   Permalink

   Tässä osoitus suuresta tietämättömyydestä ja hötössä elämisestä!

   Kyllä on valitettu, mutta valitukset on pidetty teiltä piilossa ”KIITOS” edellisen kunnanjohtajan hyvine veljineen.

   Jotkut ovat näitä ”onko noin ja voiko olla totta” -ihmisiä, kuten pari kommentoijaakin.

 • 25.3.2020 at 23:08
  Permalink

  Tässä on saattanut käydä niin, että hyväveli-verkoston jäsen on jäänyt ilman (laitonta) mökinrakennuspaikkaa? Jos on pahasti loukannut jotakin isäntää, voi joutua 17 vuoden työssäolon jälkeen ajojahdatuksi. Lähes 20 vuoden hyvä ansiokas ura osoittaa, että näin kauan ei huono työpanos voisi jatkua ja siten väitetyt syyt on keksittyjä, jotta saatu Matti savustettua ulos kunnasta. Riittävän moni on suostunut uskomaan pelkkää pahantahtoista soopaa. Miten joku voi väittää, että on valitettu, mutta joku on piilottanut valitukset? Onhan Suomessa aluehallintokeskus, hallinto-oikeus, eduskunnan oikeusasiamies ja monia monia muita valituksia käsitteleviä tahoja. Onko ne ”valitukset” jotain nimettömiä herjauskirjeitä, joita lähetelty kuntaan? Jotain tämän tyyppistä toimintaa odottaisi näiltä ”pusikoista ampujilta”.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.