0

Veisto toimittaa Rauman uuden suursahan linjan

Mäntyharjulainen Veisto Oy toimittaa sahalinjan Metsä Fibren Rauman uuteen suursahaan. Rauman sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa, mikä on Metsä Fibren mukaan Suomen kaikkien aikojen suurin.  Uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre kuvaa uutta sahaa teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa.

– Esimerkiksi konenäön ja tekoälyn hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus, eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä sahateollisuudessa muualla, yhtiön tiedotteessa kuvataan.

Sahan raaka-aineena käytetään tukkipuuta. Sahatavaran valmistuksessa syntyvät kuori ja puru hyödynnetään bioenergiana ja hake puolestaan sellun raaka-aineena. Uusi saha työllistää Suomessa suoraan noin 100 henkilöä ja välillisesti 500 henkilöä.

4 kommenttia aiheesta “Veisto toimittaa Rauman uuden suursahan linjan

 • 31.3.2020 at 09:39
  Permalink

  Hienoa ja iloista julkisuutta menestyvän perheyrityksen ansiosta! Onnea koko Veiston väki!

 • 31.3.2020 at 11:38
  Permalink

  Hienoa! Hihat ylös, piippalakit heilumaan ja hommiin! 🙂

 • 1.4.2020 at 11:08
  Permalink

  Tosi hieno asia. Huippusahan toimituksen saanti Veistolle tuo töitä nyt ja tulevaisuudessa Mäntyharjulle.
  Uuutinen on päässyt julkisuuteen maan johtoa myöten. Se ei jää viimeiseksi.
  Onnittelut koko porukalle.

 • 2.4.2020 at 09:52
  Permalink

  Avainkoneistajat hoitaa kyllä homman!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.