0

Tuustaipaleen Selkätiellä paloi yöllä navetta, kaksi nautaa kuoli – ”Ainekset merkittävästi suurempaan vahinkoon olivat olemassa”

Tuustaipaleen Selkätiellä tapahtui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä navettapalo, jossa kuoli kaksi nautaa. Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta keskiviikkona kello yhden aikaan aamuyöstä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle navetta oli jo ilmiliekeissä.

Palokunta keskittyi rajaamaan paloa niin, ettei se leviä vieressä olleeseen toiseen saman suuruusluokan navettaan. Sammutustöihin suuntasi parikymmentä palomiestä yhdeksästä eri yksiköstä.

Pahoin palaneen navettarakennuksen sisällä olleet muut naudat saatiin pelastettua. Kaiken kaikkiaan navetoissa oli palon aikaan noin 250 nautaeläintä. Ilmoituksen palosta hätäkeskukseen teki tilaa pitävä perhe.

– Ainekset merkittävästi suurempaan vahinkoon olivat olemassa. Ensitieto oli että kuolleita eläimiä olisi ollut parikymmentä, mutta kun päivä rupesi valkenemaan, niin tuli onnellinen tieto vain kahdesta kuolleesta, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta. 

– Yön aikana oli haasteelliset olosuhteet pimeyden ja sankan savun takia. Isojen eläimien käsitteleminen toi sammutustöihin omat haasteensa. Isäntäväki oli onneksi oivana apuna, Aho kiittelee.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.