1

Uuden Kisalan päivitetty hinta-arvio on 6,2 miljoonaa euroa – tekninen johtaja harmittelee suunnitteluvirheitä, mutta kehuu hallin monikäyttöisyyttä

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

13 kommenttia aiheesta “Uuden Kisalan päivitetty hinta-arvio on 6,2 miljoonaa euroa – tekninen johtaja harmittelee suunnitteluvirheitä, mutta kehuu hallin monikäyttöisyyttä

 • 2.4.2020 at 14:20
  Permalink

  Kunnanjohtaja ilmoitti aikanaan hinnaksi 5 milliä NYT se on noin 6.2 milliä Normaalilla lasku opilla prosentti korotus on reilusti yli 5. teknisellä johtajalla varmaan oma laskuoppi mutta silläkin virka saatu.perustuu lehti tietoihin

 • 2.4.2020 at 14:57
  Permalink

  Näinköhän olisi mennyt läpi koko suunnitelma, jos kaikki puuttuvat eurot (ilman suunnitteluvirhe euroja) olisi ollut alkuperäisellä suunnitelmalla. Ketähän ne oli, jotka kunnanhallituksessa veivät tätä voimalla eteenpäin? Missä oli hallinto- ja talousjohtajan hoksottimet? Jos kunnanjohtaja ei hoksannut, niin kyllä kirstunvartijan olisi pitänyt nähdä vaarat. Ei nähnyt hänkään. Mitä suurempi summa, sen vähemmän sitä näköjään osataan kyseenalaistaa.

 • 2.4.2020 at 15:39
  Permalink

  Elikkä budjetti nousi taas ”kevyet” 24%. Se on muuten aika iso nousu missä vaan asiassa. Ei ole ihme, että kouluja halutaan lakkauttaa isolla kädellä, kun kerta miljoonat vilistää kirstusta maailmalle ihan noin vaan.

 • 2.4.2020 at 22:03
  Permalink

  Onko kukaan laittanut merkille, että tiettyjen urakoitsijoiden kohteissa tapahtuu säännönmukaisesti urakan hinnan nousua kesken urakoinnin? Tätä on tapahtunut jo ainakin kymmenen vuoden ajan.

  Jos tiedetään ennen urakoinnin alkua, että urakkasumma nousee vaikkapa 24%, voidaan tarjoukset voittaa 10% muita pienemmällä hinnalla. Sitä paitsi suljetut tarjouskirjeet avataan kunnan työntekijöiden toimesta salaisessa tilaisuudessa, jonne ei ulkopuoliset pääse tarkkailijoiksi.

  Kuntalaisten tulee vain totutella siihen, että näin tämä menee ja näin tämä on aina mennyt…..

  • 3.4.2020 at 16:04
   Permalink

   Tietäähän tän kuka rakentaa tiedä miten vuotaa kun on valmis. Voi välillä olla muitakin urakoitsijoita..

 • 3.4.2020 at 08:12
  Permalink

  Pitää tuon ollakin monikäyttöinen, kun tuolla rahalla saa kaksi hallia jos osaa rakennuttamisen. Miten siitä vanhasta kisalasta voidaan sanoa että alapohja on kunnossa. Onko siellä tehty ne kuuluisat porareikämittaukset? Ja rakennus humuksen päällä? (toim. huom. rakennuksen piha on Kurvisen mukaan humuksen päällä)

 • 3.4.2020 at 10:26
  Permalink

  Tekninen puoli on ollut levällään vuosikaudet. Saivat temmeltää mitä halusivat ja johto antoi näin tapahtua. Luottamushenkilöiden ydin on mahdollistanut tämän. Ja ketä siellä ytimessä on? Piiri on pieni kuka tämän on mahdollistanut. Se on ollut veronmaksajille kallista leikkiä. Joku jos on yrittänyt laittaa kampoihin, on naurettu pihalle. Kyllä hävettää, miten oman kotikunnan tekninen puoli on toiminut näin. Hävettää edelleen, kun Lasse koittaa tehdä asiat kuten kuuluukin ja hyeenat on kimpussa nälvimässä ja haukkumassa. Ei paljon kehtaa maailmalla mainostella, muuttakaa vaan tänne, täällä on kaikki niin hyvin. Kehittyvä kunta, ei ole nähnytkään sellaista niin kauan kuin hyeenat huutavat. Hyeenat ovat vain unohtaneet, että pelimerkkeinä on yhteiset eurot. Kun hyeenat vaikenevat, Mäntyharju pääsee kehittymään.

 • 3.4.2020 at 10:44
  Permalink

  Rakennuttajan tarpeet kuvataan tarveselvityksessä ja hankkeesta laaditaan kattava hankesuunnitelma rakennusosa-arvioineen. Näin pitäisi olla. Jokatapauksessa suunnitteluvaiheessa sidotaan 90% rakentamisen kustannuksista. Rakentamisen aikana pystytään lähtökohtaisesti vaikuttamaan kustannustehokkuuteen 10%.
  Muistakaa, että paikallislehtien uutiset eivät ole ammattiartikkeleita, niissä on virheellisyyksiä vaikka osa kirjoituksista on tarkastettu asianomaisen toimesta. Tämän lehtijutun virheet on korjattu ennen julkaisua mutta silti virheet on jääneet osittain lehtipainoon ja tätä juttua on oikaistu verkkolehtiversioon tämän johdosta. Ammattilaiset huomaavat toki nämä virheet, valtaosa ei.
  Kysykää asioista asiasta vastaavalta, jos haluatte tietoa, mutta ymmärrän jos halutaan mäntyharjulaista kohu-uutiskanavia ruokkia. Nyt ei teboililla tai yläbaarissa kaikki uskalla käydä, koronan takia.
  Yllämainituista asioista tarjousten avaus tapahtuu cloudiajärjestelmässä sähköisesti eli valtakunnallinen hankintajärjestelmä laatii automaattisesti avauspöytäkirjat eikä nykyisin availla mitään kirjekuoria kunnan virkamiesten toimesta. Tarjousten käsittelypöytäkirjat löytyy myös arkistoituna ja tarjoukset myös virallisen tietopyynnön kautta.
  Kisala hankkeessa lisätöiden määrä vaihtelee urakkalajeittain ja myös lisäsuunnittelua on tehty. Sähkösuunnittelussa ja sähköurakoinnissa huomattavasti suurempi lisätyöprosentti, urakoissa muutoin lisätöiden osuus 14-17% tämän hetken ennusteessa.
  Kuuluiset tutkimusmenetelmät ovat valtakunnallisesti virallisia menetelmiä, mutta ymmärrän että Mäntyharjulle välttämättä ole rantautuneet nykyaikaiset menetelmät kaikilta osin. Ja tutkimukset suoritetaan valtakunnallisten yritysten toimesta, mutta osaamista onneksi löytyy mäntyharjultakin.
  Vanha Kisalan piha on saman humuksen päällä kuten viereinen katu, varmaan ammattilainen näkee missä kunnossa katukin on. Humusta on useampi metri, tosin vain virallisten tutkimusten mukaan.
  Hankkeen laajuus ei ole hallin käytettävyyden ja alueen vaatimien töiden osalta ollut suunnitelmissa, vaikka kustannukset siirtyvät rakennuksen kustannukseksi. Erittelyä urheiluvarusteiden, aluerakentamisen osalta ei kokonaiskustannuksissa ole, mutta sitä toki seurataan aivan eri tarkkuudella.
  Tämä on viimeinen kommenttikentän kommentti teknisen toimen rakennushankkeita kohtaan teknisen johtajan toimesta (siis nykyisen) ja jatkossa tiedotus tapahtuu Mäntyharjun kunnan virallisina tiedotteina, jolla varmistetaan uutisen sisällön oikeellisuudesta, joka kestää myös ammattilaisten tulkinnan. Lisätiedot mielellään suoraan puhelimitse näin korona-aikoina vastuuhenkilöltä ja viralliset tietopyynnöt tulee osoittaa kuntaan, joihin vastataan 2 viikon kuluessa kirjallisesti.

  • 10.4.2020 at 10:15
   Permalink

   Hei,

   Pari lehteä koskevaa huomiota teknisen johtajan kommenttiin liittyen:

   1) Pitäjänuutiset on paikallislehti, joka tekee uutisia erityisesti paikallisten ihmisten näkökulmasta. Rakennusalan tai muiden alojen ammattilehdet ovat asia erikseen.
   2) Tämän uutisen tarkoitus on avata sitä, mistä Kisala-hankkeen kustannusnousu johtuu. Se kiinnostaa lukijoitamme ja meidän tehtävämme on juuri lukijoiden palveleminen.
   3) Jos jutuissa on virheitä, ne oikaistaan. Tämän jutun virheet on kerrottu jutun lopussa.
   4) Lehti tulee jatkamaan Kisala-hankkeen seuraamista valmistumiseen saakka ja vielä sen jälkeenkin.

   Terveisin
   Lasse Laitinen, päätoimittaja

 • 3.4.2020 at 11:46
  Permalink

  Huuto loppuu kun mäntyharjun kuntaa ei ole olemassa ja se ei ole kaukana näillä toimilla

 • 4.4.2020 at 11:49
  Permalink

  Ehkä pitäisi olla meiltä hyeenoilta vielä kovempaa huutoa kun nyt halli maksaa 6 ja olisi saatu 3:lla jos olisi tehty toisin. No se pieni piiri ja virkamiesjohto on tietenkin hiljaa kuin kusi sukassa, koska ovat itse niiden päätösten takana. Kummallista tässä on se, että jopa luottamushenkilöt puheissaan sanovat että piti tehdä niin ja näin. Ei heidän PIDÄ tehdä yhtään mitään vaan he tekevät päätökset mitä tehdään. Siitä vanhasta kisalasta löytyy ne samat murheet mitkä kirkonkylänkoulustakin. Katto vuotaa, salaojat huonot ja jossakin niitä mikrobejakin. Tällä kertaa vaan ei ole mitään sellaista toimintaa mikä haluttaisiin rakennuksen kuntoon vedoten tuhota.

 • 6.4.2020 at 09:17
  Permalink

  Jos vanhasta Kisalasta katto vuotaa, niin mitähän tekninen puoli on vuosikaudet puuhaillut, kun tämänkään vikoja ei ole korjattu? Jokohan olisi aika saattaa ne henkilöt, joiden töitä nämä olivat vastuuseen tekemättömistä töistä? Palkan ovat kuitenkin saaneet.

 • 6.4.2020 at 10:04
  Permalink

  Budjetin tuplaatuessa tätä hallia kelpaa esitellä muiden kuntien delegaatioille varoittavana esimerkkinä kuinka urheiluhallia EI PIDÄ tehdä.

  Voimme saada tämän hallin esittelyllä tuntuvaa maakuntamatkailun nousua, kun bussilasteittain eri kuntien luottamushenkilöitä saapuu ekskursionille Mäntyharjuun tuoden mukaan kaivattuja matkailueuroja! Tällä konstilla saamme hukatuille euroille vastinetta ja matkailun nousuun.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.