0

Toivasen pilapiirros: Mäntyharjun rakennushankkeet lähtivät lapasesta

10 kommenttia aiheesta “Toivasen pilapiirros: Mäntyharjun rakennushankkeet lähtivät lapasesta

 • 8.4.2020 at 15:04
  Permalink

  Olisi pitänyt tehdä kirjaimellisesti urakka-asiakirjojen mukaan ilman muutoksia. Oli niin hyvät valmiit suunnitelmat ettei muualla nähty. Mitä niistä pulkkamäestä tai, kuntoportaista, ei sähköjä padelkentällä vaikka lampit on asfalttikin unohtui eikä urheilualueella enää virtaa. Hallissa sitten vain salibandya ja koripalloa. Yläkerrassa juostu himmeissä valoissa ja piikkareissa muovimattokaistalla. Katsojat olisi voineet hakea kahvin yläkerran kahviosta ja alakerran kahviosta leivokset, valinnan varaa on kuten kylällä tebski ja yläbaari. Tekniikka olisi 9m korkeudessa huoltomiehen saavuttamattomissa. Vanhan kisalan katto olisi korjattu pesemällä katteen pinta. Messu ja urheilutapahtumissa voisi roikilla vetää sähköt pihalle kaiuttimista puhumattakaan.

  Ei siellä olisi pelattu lentopalloa, lyöty pesistä taikka istuttu penkillä kun esiintyjät on lavalla, seisomapaikat. Vanha halli olisi saanut mennä kiinni lopputarkastuksessa paloviranomaisen toimesta, myöhemmin kaivettu 2025 direktiivin mukaan sähköautonlatauskaapelit uusiin pihoihin.
  Judo voi siirtyä heittämään ukemia muovimatolle ja voimisteluhan ei tarvitse mitään mutta voivat käyttää kiipeilyseinää. Kunhan asentavat otteet itse akkuporakoneella paikalleen.

  Halli olisi kivasti huojunut tuulessa, mikä sen mukavampaa seurata ottelua tai harjoitella heiluvien lamppujen alla. Tunnelmaahan se lisää ja kattovuotoja.
  Ai niin wc istuimetkin on suunniteltu ilman muovirinkulaa ja kantta, ei niitä somekansa enää korona-aikoina tarvi, helpompi desinfioida ja mitä vaikka valoja puuttuu huoneista.
  Avaimia voi teettää joka kuntalaiselle oman, ei tarvitse uusia sarjaa vaikka häviää. Avainsarjoja on jo kunnassa kuin Taalasmaan Sepolla. Varaukset voi tehdä lyijykynällä, niitä on vielä vara hankkia.
  Nollalinja lisätöille, ei louhita vaikka tarvitsisi, kun ollaan niin vitun täydellisiä somekansalaisia ja pääasia että media myy. Mitäs sitä vaikka jutuissa virheitä kunhan paikallislehden myynti moninkertaistuu.
  Tässä esimerkki kuinka raportista syntyy idea josta kehittyy mielipide ja tarpeista voi olla mielipide-eroja tai sitten osa vain unohtuu. Mielipide voi vaihtua kuin sukat jalassa jos kiireellä saadaan suunnitelmat kasaan. Saadaanhan sitä alle 10% rahoituksesta ilmaista valtion rahaa piittaamatta loppukustannuksista. Vielä ehtii suunnittelureklamaation perua. Peruin kuitenkin lehtitilauksen.
  Edellistä kommenttia viime viikon virheellisestä jutusta pitäjän uutiset ei julkaissut. Nyt uusi yritys.

  Pieni ihminen ihmettelee suuressa maailmassa mihin sitä onkaan syntynyt.

  • 8.4.2020 at 19:30
   Permalink

   Hei,

   Pitäjänuutiset oikaisi lehdessä Kisalan rakennustöitä käsitelleessä jutussa olleet virheet.

   Teknisen johtajan Lasse Kurvisen viikko sitten lähettämä kommentti löytyi. Se oli ohjautunut roskapostikansioon. Sen voi jokainen käydä lukemassa täältä:

   https://www.pitajanuutiset.fi/2020/04/02/uuden-kisalan-paivitetty-hinta-arvio-on-62-miljoonaa-euroa-tekninen-johtaja-harmittelee-suunnitteluvirheita-mutta-kehuu-hallin-monikayttoisyytta/#comment-4535

   Terveisin Lasse Laitinen, päätoimittaja

   • 12.4.2020 at 16:38
    Permalink

    Ajattelin että Mäntyharjua taisi onnistaa kun näyttivät saaneen jämäkän pomon tekniselle puolelle. Nyt kun lukee tämän ketjun aloituskirjoituksen, niin pitänee ottaa vielä hetken tuumaustauko. Toki tämä on pelkkää epävarmaa tulkintaa mielipidekirjoituksesta, mutta jos paineensietokyky ja maltillisuus on tuota luokkaa niin hölmöläistenshow kunnassa jatkuu ja jatkuu… Vaikka kuinka onkin oikeus yksityishenkilönä kertoa mielipiteitään, niin kyllähän kulmahampaiden näyttäminen heijastuu viralliselle puolelle ja kaivaa sitä humusta jalkojen alta. Tai ehkä vaan kuvittelen.

 • 8.4.2020 at 23:05
  Permalink

  Pitäisi kyllä hiukan miettiä tarkemmin noita kustannuslisäyksiä. Valtuusto juuri päätti ”tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa” säästää parisataatuhatta lopettamalla kaksi koulua. Asia vaikuttaa heti aika monen lapsen päivittäiseen elämään. Nuo Kisalan lisät esim padel valot, pulkkamäki, kiipeilyseinä, kahden kerroksen kahviot jne ei vaikuta paskaakaan ihmisten jokapäiväiseen elämään. Kehoittasin nimimerkki pitskun vakiohahmoa hiukan puntaroimaan mihin nämä yhteiset ja hyvin rajalliset rahat käytetään.

 • 9.4.2020 at 09:07
  Permalink

  Kiipeilyseinä oli urakassa mutta ei sitä mihin se asennetaan.
  Pulkkamäkeen saatu EU rahoitusta joka voimassa 5v vastuulla, palautetaanko rahat?
  Eli kaivetaan pihat auki uudelleen eikä oteta kaapelireittejä eikä keskuksen lähtöjä huomioon?
  Ja paljon muuta jota ei voi selvittää eikä käsitellä missään kommenttikenttä palavereissa.

  Kisalassa ei ole yhtään lajia enempää kuin on alunperin ollut tarve. Ne vain puuttui suunnitelmista jota rakennuttaja ei tiennyt. Suunnitteluvirheet on eri asia.

  Kivahan se olisi jos Mäntyharjuun käynnistyisi koripalloseuratoiminta. Se on hyvä laji ja siinä jos on hyvä saa hyvän palkan.

  Tämä tästä.

 • 12.4.2020 at 08:23
  Permalink

  Koripallo sopii Mäntyharjulle ja ”pitkille pojille ja tytöille”. Heittoja kolmosen takaa ja sukkana, kyllä se siitä…

 • 13.4.2020 at 18:20
  Permalink

  Uusi Kisalan rakennus on niin mahtava – ja kallis. Itse en uskonut tällaiseen suunnitteluun enkä rakentamiseen. En sitä tukenut. On tehty virheitä, niistä pitää oppia, purra hammasta ja maksaa.

  Tämä Kisala ei ole ainoastaan mahtipontinen palloiluhalli. Liikunnan lisäksi siellä voi järjestää monipuolisia tilaisuuksia ja tapahtumia tuhannelle hengelle. Tarvitaan vain kymmeniä uusia liikunnan ohjaajia ja valmentajia sekä satoja uusia sisäliikunnan harrastajia, jotka maksavat syntyvät käyttökustannukset.

  Odotan kiinnostuksella myös vuosittain järjestettäviä kymmeniä mekatapahtumia elävöittämään muuten niin ankeaa lähitulevaisuutta.

 • 14.4.2020 at 11:09
  Permalink

  Nyt olet Timo väärässä ja ihmettelen suuresti että noin monen kunnallispolitiikkavuoden jälkeen ajattelet noin.
  Et voi sanoa että et tukenut Kisala päätöksiä. Kukaan valtuutetuista ei ole jättänyt eriävää mielipidettä koko Kisala hankkeen aikana. Eli silloin kaikki valtuutetut ovat hankkeen takana ja tukeneet hanketta. Kaikki valtuutetut olivat myös näiden lisämäärärahojen takana. Minusta näissä lisärahoissa voitaisiin olla tarkempia. Padelia voi pelata pimeässä ja sähköauton voi ladata kotona. Tuskin niitä katuvalojakaan niin paljon tarvitaan, kun päätitte että koulut suljetaan ja keskitytään nuorten sijasta vanhuksiin. Riittää kun on valot ruskahovista hautausmaalle!

 • 14.4.2020 at 14:12
  Permalink

  Näin äänestin:
  11.12.2017 Kunnanvaltuuston yksimielinen päätös investointisuunnittelmassa Kisalan kokonaiskustannuksiin 3,15 M€.
  26.11.2018 Kunnanhallituksen yksimielinen päätös ”Palautetaan jatkovalmisteluun kustannustehokkaampien rakennusteknisten ratkaisujen etsimiseksi ”.
  28.1.2019 Kunnanhallituksen yksimielinen päätös ”Palautetaan jatkovalmisteluun kustannustehokkaampien rakeennusteknisten ratkaisujen etsimiseksi”.
  18.2.2019 Kunnanhallituksessa kannatin poikkeaavaa esitystä, jossa mm. ”kunta sallii vaihtoehtoiset tarjoukset” ja ”kunta käyttää kilpailutuksessa hankintajuristia”. Esityksemme hävisi äänestyksessä 4-4. Kunnanhallituksen puheenjohtajan ääni ratkaisi. Demokratian viimeinen sana.
  4.3.2019 Kunnanhallituksessa ja samana päivänä kunnanvaltuustossa yksimielisenä päätöksenä: ”Edellyttää, että toiminnallisten ja teknisten vaatimusten perusteella hyväksyttävät vaihtoehtoiset rakenneratkaisut yksilöidään tarjouspyyntöasiakirjoissa.”
  Tällä valtuuston päätöksellä ei ollut mitään vaikutusta tarjouspyyntöasiakirjoihin.

  Viranhaltija teki tarjouspyynnön virkavastuulla. Tarjouspyynnön mukaisista tarjouksista valtuusto joutui hankintalain mukaisesti hyväksymään halvimman tarjouksen. Valtuustolla ei ollut tähän sisältöön eikä tarjoukseen enää päätösvaltaa.

  Lisämäärärahat ovat välttämättömiä rakennushankkeen loppuun saamiseksi, sitä ei voi enää keskeyttää.

 • 14.4.2020 at 17:36
  Permalink

  Tämä kertoo paljon siitä minkälaisia tovereita meillä on siellä valtuustossa! Se on ihan sama mitä olet äänestänyt tai esittänyt, jos et jätä päätöksestä eriävää mielipidettä olet päätöksestä vastuussa.
  Ja ne lisämäärärahat mitä myönsitte koulujen tappamisen jälkeen ilman mittään keskustelua eivät todellakaan kaikki ole välttämättömiä kisalan loppuunsaattamiseksi. Tämä on juuri sitä mitä tuossa pilakuvassa tarkoitetaan. Mutta turhaa näistä on enää huutaa kun on jo housuissa ja paljon! Annetaan vaan Lasselle rahhoo ettei tartte pimmeessä hortoilla ja päästään kävelemään portaita ja kiipeilemään seinillä kun ne kerran on välttämättömiä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.