1

Kommentti: Paikallisten ja mökkiläisten turha keskinäinen piikittely on vanhaa perua, jonka korona nosti taas pintaan

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

12 kommenttia aiheesta “Kommentti: Paikallisten ja mökkiläisten turha keskinäinen piikittely on vanhaa perua, jonka korona nosti taas pintaan

 • 12.4.2020 at 10:19
  Permalink

  Kyllä ihmiset ovat tyhmiä, puolin ja toisin.
  Rajat laitettiin kiinni oikean syyn takia, ei huvikseen.
  Olen tässä lukenut vanhana stadilaisena, nykyisenä mäntyharjulaisena tätä piikittelyä puolin ja toisin, enkä muuta voi sanoa et onpa naivia toimintaa.
  Käsittääkseni tässä yritetään suojella ihmisten terveyttä puolin ja toisin raja

 • 12.4.2020 at 20:58
  Permalink

  Asiallinen kirjoitus. Yllätyin positiivisesti luettuani jutun – ei lainkaan m-läisiä mielistelevä kuten yleensä ovat paikallisten puuhamiesten ja ”senaattorien” ym. kommentit täällä olleet.

  Viikko vielä tätä hiljaisuutta ja rauhaa – kiitos Suomen päättäjät!

  • 15.4.2020 at 18:35
   Permalink

   Tämän kommentin lähettäjänä, perun kommentin viimeisen lauseen kiitoksen osalta ja lausun syvän halveksuntani maan päättäjille tästä koheltamisesta!

   Meni luottamus ja ”maku” koko likkaporukkaan.

 • 14.4.2020 at 12:20
  Permalink

  Raja on suljettu, ja oikeista syistä. Toivottavasti sulku jatkuu vielä ensi viikonkin ettei
  tartuntojen määrät lisäänny. Olen puolet vuodesta stadilainen ja puolet mäntyharjulainen. Mäntyharjulaiset ovat mukavaa väkeä, mutta heidän tulisi muistaa etteivät kaikki mökkiläiset tule Uudelta maalta. Meilläkin on lähimmät – ja ainoat – mökkinaapuri muualta. Ja aina on ihmisiä jotka eivät kunnioita kieltoja, ovat sitten mistä päin tahansa. Ja mökkiläiset useinkin ovat mökeillään ja käyvät kylällä vain pakon vuoksi. Kun siellä käy, niin kauppojen tuoleilla ja missä istuskella voikin, niin istuskelee
  ukon röhjöjä yskimässä. Että se siitä tartuntavaarasta. Kaikki kauppoihin tulevat kulkevat tämän röhkivän porukan ohi joka on saanut ilmaan paljon viruksia.

  Mäntyharjun talous ei olisi siinä kunnossa missä nyt, jos piikitellyt mökkiläiset eivät pitäisi sitä kunnossa. Joten, pientä arvostusta kanssaihmisille Mäntyharjulla. Puolin ja toisin.

 • 15.4.2020 at 13:55
  Permalink

  Eka uusimaan mökkijulkkis pongattu tokmannilla. 😁

 • 17.4.2020 at 13:02
  Permalink

  En pidä siitä, että minulle määritellään ulkoapäin tietynlainen identiteetti. En ole ”mökkiläinen” enkä ”uusmaalainen”. En varmasti ole ainoa, jonka elämäntapa käsittää niin maalla elämisen kuin kaupungissakin. Ei siinä ole mitään vastakkain asettelua. Minua pöyristyttää somessa kommentointi. Meillä kaikilla on samanlaiset rajoitukset asuimmepa missä kantissa Suomea tahansa. Näyttää siltä kuin unohdettaisiin oma vastuu, kun seuraillaan, mitä naapurissa tapahtuu. Toiveissani on, että kesällä olisi mahdollisuus nauttia ’Kaksi muijaa” terassilla kahvista ja herkullisista leivonnaisista. Terveisiä hiljaisesta Helsingistä.

 • 17.4.2020 at 15:11
  Permalink

  Mitä tässä ei nyt ole juurikaan huomioitu on se, että uusimaalaisten (sulku juuri päättynyt) suosituin mökkimaakunta on Uusimaa. Tosin mökin omistajista puhuttaessa, Uudenmaan mökinomistajista vain 28% omistaa mökin Uudellamaalla, mutta koko maassa 64% mökin omistajista omistaa mökin kotimaakunnassaan. Keskimääräinen matka mökille on 92km. Kaikki tämä, kun otetaan huomioon niin iso osa mökeille tulevista ovatkin ihan tästä ”samalta seudulta”. Toki asia on eri sitten mökin vuokraajien suhteen. Elikkä heistä iso osa voi olla tuolta Uudeltamaalta.

  Tällä vaan haluan muistuttaa, että aika moni ”mökkeilijä” voi olla ihan samoilta seuduilta kuin kanta-asukkaat ja kuormittaa tuota terveydenhoitoa ihan normaalistikin, koska kuuluu sen piiriin.

 • 18.4.2020 at 10:25
  Permalink

  Kyseesä on pandemia, eli rajojen sulkeminen maan sisällä ei auta mitään. Tauti kulkee läpi koko kansan joka tapauksessa. Ruotsi toimii järkevästi. Nyt Suomessa sairaalat tyhjinä, kun on reilu 200 korona potilasta. Mäntyharjulla pelätään vääjäämätöntä.

 • 19.4.2020 at 08:13
  Permalink

  Koronaa – siis todettuja tartuntatapauksia – Mjullekin ilmestyy tai on jo ilmestynyt melkoisella todennäköisyydellä, riippumatta muualta ja etenkin Uudeltamaalta tulleista tilapäisasukkaista.

  Todettujen tartuntojen määrässähän koko Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä on reilusti yli 40 tapausta 100 000 henkeä kohti. Se ylittää keskitason koko maan tilastoissa.

  Niinpä täälläkin voi olla jo kymmeniä oireettomia taudinkantajia.

  Koronatartunnan saaminen on muuten melkoisesti itsestäkin kiinni. Ainakaan ohjeista sen välttämiseksi ei ole puutetta.

 • 21.4.2020 at 20:44
  Permalink

  Muutama provokaattori kääntää kaiken yrittäjiä vastaan. Useat meistä mökkiläisistä tukevat
  yksityisyrittäjyyttä. Te yrittäjät mahdollistatte meille kesän, jossa palvelut, esim. rautakauppa, ruokakauppa ja unohtamatta muita yksittäisiä yrittäjiä, jotka palvelevat meitä koko kesän.
  Hienoa yrittäjät, että jaksatte tässä haastavassa tilanteessa.

  Rahan jako kansalaisille on kuitenkin epäselvää useimmille Suomessa. Siksi haluaisinkin tietää, kuinka paljon Mäntyharju saa valtionapua ja myös Kelan rahoja, ja kuinka paljon rahoista ui Uudeltamaalta. Toivoisin, että hallintojohtaja Penttinen vastaa. Mäntyharju ei maksa suinkaan omia kustannuksiaan per capita, vaan Uusimaa on merkittävä maksaja.

 • 28.4.2020 at 01:28
  Permalink

  ei pikkukunnissa monikaan yrittäjä pelkillä oman kunnan asukaspohjalla pystyisi kannattavaan yritystoimintaan… kyllä ne isännille kelpaavat mökkiläisten rahat klapeista ja muista tuotteista sekä palveluista…

  • 1.5.2020 at 15:57
   Permalink

   Isäntä on isäntä ei hänen tarvitse klapeja kaupitella. Tekee polttopuita vain omaan käyttöön.

   Klapikauppias ei ole isäntä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.