0

Mäntyharjussa vietetään roskienkeräysviikkoa – kaikki halutaan mukaan ”ploggaamaan”

Mäntyharjussa järjestään maanantaista alkaen roskienkeräyksen teemaviikkoa, eli niin sanottua ploggingviikkoa. Ideana on poimia ulkoilun lomassa matkalla nähdyt roskat ja toimittaa ne roskakoriin. 

425-vuotisjuhlan kunniaksi 13.-19.4. järjestettävää teemaviikkoa toteuttavat Mäntyharjun Virkistys, Mäntyharjun Reissupolku ja Mäntyharjun perusopetus. Järjestäjät haastavatkin kaikki kuntalaiset mukaan siistimään yhteistä ympäristöä. Liikkeelle voi lähteä yhtä lailla kävellen tai juosten, yksin tai yhdessä vaikka koko perheen kanssa. Plogatessa poimitaan reitin varrelta roskia, jotka toimitetaan asianmukaisesti roska-astioihin.

Mäntyharjun Virkistyksen Sari Karppi veti viime vuonna yhtenäiskoululla ploggintanssin.

Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Järjestäjät muistuttavat, että roskia kerätessä kannattaa säilyttää korona-ajan turvaetäisyys muihin liikkuviin. Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää teräviin esineisiin.

Mäntyharjun Yhtenäiskoulu, Kirkonkylän koulu ja Toivolan koulu viettävät ploggingviikkoa osana liikunnan opetusta etänä tai lähiopetuksessa. Lähiopetuksen oppilaat ploggaavat kouluillaan torstaina 16.4. aamupäivällä, jolloin Mäntyharjun Reissupolku on mukana kertomassa ploggauksesta ja siihen liittyvistä turvallisuusasioista. Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetyssä ploggauspäivässä Yhtenäiskoulun oppilaat keräsivät satoja kiloja luontoon kuulumatonta roskaa.

Jakamalla kuvan plogging-saaliista Instagramissa tunnisteella #ploggingmäntyharju ja tägäämällä @mjuvirkistys, voi osallistua Ploggingviikon päätyttyä suoritettavaan arvontaan. Sekä kouluilla, että Instagram-arvonnassa osallistuneiden kesken arvotaan jäätelölahjakortteja torin jäätelökioskeille, joilla voittajat pääsevät herkuttelemaan jäätelökauden alettua. Arvontapalkintoja sponsoroi LC Mäntyharju.

Valtakunnallista Plogging-Finland päivää vietetään lauantaina 23. toukokuuta.

Kommentteja aiheesta “Mäntyharjussa vietetään roskienkeräysviikkoa – kaikki halutaan mukaan ”ploggaamaan”

  • 13.4.2020 at 14:08
    Permalink

    Joka kaupunkiin tälläinen kesänavausjuhla ylpeyden kera. Lopuksi ilmaiset makkarat , kahvit ja tanssit torilla ja markkinat. AAA että, olis hienoo.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.