0

Mielipide: Toivolan koulun mukana menee muutakin kuin koulu

Toivolan koulun sulkeminen on surullinen esimerkki kunnan päätöksenteosta ja demokratiasta. Eniten kirpaisee koulutyön loppuminen mutta kovasti huolestuttaa miten käy koulun hyvien liikuntapaikkojen.

Koululla on liikuttu sukupolvesta toiseen, pelattu pelejä isot ja pienet yhdessä, perheiden välisiä koitoksia futiksessa ja kiekkokaukalossa. Liikuntaa, joka lasten liikuntaitojen lisäksi kehittää sosiaalisia taitoja. Kevin Lankinenkin sanoi, että kaiken alku on pihapelit. Ei Kisala eikä keskustan hienot kentät palvele meitä. Varsinkin uudistettu piha ja monitoimikenttä ovat olleet suosiossa. Myös vapaa-ajan asukkaat ovat kiitelleet paikkoja. Ne on EU-rahoituksella ja kyläläisten talkoovoimilla tehty. Uimakoulussa koulun rannassa olemme oppineet uimaan.

Myös muu harrastustoiminta koululla on koonnut kyläläisiä yhteen. Nyt kun päättäjät rupeatte suunnittelemaan Toivolan koulun tulevaisuutta, toivon että otatte edellä mainitut asiat huomioon ja mahdollistatte kylän asukkaille jatkossakin käyttöoikeuden liikuntapaikkoihin ja muuhun harrastustoimintaan. Ja voisi jopa toivoa jonkinlaista vuoropuhelua uusista suunnitelmista kyläläisten kanssa.

Helena Karppinen

Kommentteja aiheesta “Mielipide: Toivolan koulun mukana menee muutakin kuin koulu

  • 15.4.2020 at 17:23
    Permalink

    Aivan nyt järki käteen ja keskustelemaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.