0

Mielipide: Silta päin seiniä

Kurkiniemen upeaa siltaa kulkiessaan joku on ihmetellyt, kun silta johtaa kohti tehdasrakennuksen läpi tehtyä tunnelia, joka kuitenkin on suljettu kaiteilla ja kaltereilla. Tunnelilla on kuitenkin oma historiansa.

Kun kenkätehtaalla meni lujaa kuusi-setsemänkymmentä luvuilla ja tehdasta taas piti laajentaa pohjoisen suuntaan, pitivät etenkin nopeasti kasvavan Laidunmaan asukkaat tärkeänä, että kulku rautatieasemalle toivottavasti tehtävän uuden sillan kautta säilyy. Junalla pääsi silloin ja sillä myös kuljettiin. Kenkätehdes vastasi kysyntään jättämällä tuon tunnelin tehdaslaajennuksen läpi.

Kun tehdasrakennusta nyt suunnitellaan pätkä kerrallaan purettavaksi, avautuu alkuperäinen upea kävelyreitistö Laidunmaalta ja valaistulta rantapolulta rautatieasemalle asti. Sitä odotellessa voisi tuon tunnelin kyllä avata.

Eero Karjalainen

5 kommenttia aiheesta “Mielipide: Silta päin seiniä

 • 2.5.2020 at 15:53
  Permalink

  Ongelma taitaa olla aika pieni. Bunkkerin houkutusoikaisu ei nopeuta kun toiseen suuntaan 2 minuuttia toiseen ei ollenkaan. Mieluimmin kulttuurimiljöö kulman ympäri rantamaisemalla kuin synkän bunkkerin läpi.
  Hyvä kuitenkin että ideoidaan.

 • 2.5.2020 at 16:30
  Permalink

  Siinä tuli asiaa

 • 2.5.2020 at 16:35
  Permalink

  Sehän on se tehtaan ja rannan välinen piha niin huonossa kunnossa että siinä voi nyrjäyttää nilkkansa kun se on pimeällä valaisematkin.

 • 5.5.2020 at 21:00
  Permalink

  Hieno esitys ja lisä esteettömäksi ja valaistuksi rakennetulle rantapolulle. Tuo matkan lyhentyminen rautatieasemalle on mielestäni turha kuriositeetti asiassa eikä sillä ole mahdollisessa toteutuksessa suurtakaan painoarvoa.

  Pimeää bunkkeria siitä ei tule tehdä, vaan valaistu ja seinille saadaan hyvin sijoitettua mm. valotaideteoksia, graffitteja, muraaleja jne.

  Tunneliin liittyisi myös hyvä tarina Mäntyharjulle ennen merkittävän kenkätehtaan historiasta ja asukkaiden huomioimisesta tunnelin muodossa aikanaan.

  • 6.5.2020 at 10:08
   Permalink

   Oiva paikka nisteille ja muille päihteiden käyttäjille istua tunnelissa!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.