0

Mäntyharjun ja Pertunmaan kirjastoista voi lainata rajoitetusti varauksia

Mäntyharjun kirjastosta voi lainata varattuja aineistoja maanantaista 11.5. lähtien rajoitetusti. Kirjaston sisätila on toukokuun ajan rajattu niin, että vain ennakkoon varattujen aineistojen nouto ja lainaaminen on mahdollista.

-Noutopalvelun periaatteen mukaisesti sisätiloissa on tarkoitus vain käydä lainaamassa varattu aineisto automaatilla. Omatoimiaika tai kotipalvelu ei ole käytössä, kirjastolta kerrotaan.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, sähköpostilla tai soittamalla. Varaukseen tarvitaan kirjastokortin numero ja nimitiedot. Kun varaus on noudettavissa, asiakas saa siitä ilmoituksen.

-Viesti lähtee tekstiviestitse, sähköpostina tai kirjeitse. Siinä ilmoitetaan varaustunnus, jolla aineiston löytää varauskärrystä. Varaus on henkilökohtainen, eli jos tulee lainaamaan toisen puolesta, tarvitsee mukaan varaajan kirjastokortin ja varaustunnuksen. 

Kirjaston muut palvelut ja tilat ovat siis vielä toukokuun ajan tauolla. Tietopalvelua ja apua e-aineistojen käyttöön saa kuitenkin edelleen puhelimitse virka-aikaa ja palautuksia voi jättää ulko-oven palautusluukusta.

Kirjasto muistuttaa, että myös varattua aineistoa noutaessa tulee noudettaa turvavälejä. Kirjastossa on järjestetty automaatin luokse myös käsidesiä.

-Kipeänä ei kannata lähteä liikenteeseen, vaan meille voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia, niin selvittelemme varauksen tilannetta.

Toukokuun ajan varausten take away-mahdollisuus on käytössä maanantaista perjantaihin 10-15.30.

Kirjastoja avataan ympäri Suomen 1.6. alkaen hallitusti ja rajoitetusti. Eri kirjastoilla voi olla avaamisen suhteen erilaisia käytäntöjä.

 

Pertunmaalla voi niin ikään  saapumisilmoituksen saatuaan noutaa etukäteen varaamansa aineistot maanantaista lähtien. Varauksia voi hakea maanantaisin kello 12-18 ja tiistaista perjantaihin kello 10-16.

Järjestely on voimassa toukokuun ajan. Kaikilla kirjastojen sulkuaikana saapuneilla varauksilla on noutoaikaa 1.6. saakka. Aineiston voi varata etukäteen verkkokirjaston kautta.

Muut kuin varausten noudon kannalta välttämättömät tilat ja laitteet eivät ole kirjastoissa käytössä. Poikkeusolojen rajoituksia sekä turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava, jotta kirjastossa asiointi ei altista asiakkaita tai henkilökuntaa koronavirukselle.

Itsepalveluaika ja omatoimiaika eivät ole toistaiseksi käytössä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.