1

Mäntyharjun Torinkulmaan haetaan lupaa lisäasuinkerroksille ja liiketilalle

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

9 kommenttia aiheesta “Mäntyharjun Torinkulmaan haetaan lupaa lisäasuinkerroksille ja liiketilalle

 • 18.5.2020 at 22:44
  Permalink

  Rakennetaan lisää tyhjiä asuin- ja liiketiloja? Luinko väärin?

 • 19.5.2020 at 08:47
  Permalink

  no ainakii töitä riittää, ku puretaa kerros- ja rivitaloja liikojen asuntojen takia ja sit tehää lisää asuntoja.
  😀 Työvoimaa vaan balttiasta ja Suomi nousuun!

 • 19.5.2020 at 10:57
  Permalink

  Mäntyharjun asukaspohjaan ei ole odotettavissa tuntuvaa lisäystä seuraaviin vuosikymmeniin, päin vastoin. Lisääntyvä asuntorakentaminen tarkoittaa sitä, että asuntoihin oletetaan saatavan asukkaita syrjäkyliltä eli kylien oletetan autioituvan sitä mukaa kun vanhukset eivät jaksa enää kiinteistöjään hoitaa, vaan muuttavat kauppojen ja palveluiden välittömään läheisyyteen. Rakentamin näin syrjäiseen taajamaan on aina riskisijoitus, sillä väestökato voi myös kiihtymistään kiihtyä ja sijoituksen arvo laskea.

 • 20.5.2020 at 07:22
  Permalink

  Hyvähän se on jos joku omalla rahalla tuollaisen tekee. Kunnan rahaa ei kyllä tällaisiin tule käyttää. Muistuu vaan mieleen se terassitalohanke kunnantalon paikalle mihin annettiin muistaakseni 80000 € suunnitteluun. Ei ole varmaan vielä kaikki menny kun ei ole lisää pyydetty, mutta onko monta varausta niistä asunnoista? Milloin alkaa?

 • 20.5.2020 at 11:31
  Permalink

  Mikä olisi asuntojen neliöhinta?
  Väki vähenee kovaa vauhtia. Riittääkö syrjäkylien vanhuksien varallisuus näihin asuntoihin?

 • 20.5.2020 at 21:32
  Permalink

  Me kaksi kk-syrjäkylältä (2 x +/- 70 v) ok-talosta haemme tosissamme ”vanhus”paikkaa.
  Mutta se ei varmasti ole Mju-keskusta, vaan kun lähdemme, niin suunta on 100 km etelään (Lpr-Kla-Lti). Sinne missä on toimintaa: konsertteja, teatteria, keilailua, toreja, jumppaa ja joogaa, shoppailua, gallerioita, positiivisia ihmisiä, elämänintoa, kaikkea ilman kyräilyä ja kateutta…jopa parempaa terveýdenhoitoa ja terveyspalveluja.
  Saatan pois muuttaessani heittää iloiseti: pitäkää tunkkinne!

  • 22.5.2020 at 11:41
   Permalink

   Ihan oikein! Samat suunnitelmat meilläkin vaikka olemme puolta nuorempia. Lapset eivät viihdy täällä ja samaa pätee meihin aikuisiin. Haluamme rakkaat harrastukset lähellemme. Teatterit, konserttisalit, jääkiekkomatsit, monipuolisen ravintolatarjonnan, sataman iloisen ihmisvilinän ja kahvilat. Kaupungissa saa olla rauhassa ilman kyräileviä katseita ja juoruilua.

 • 25.5.2020 at 07:36
  Permalink

  Muutama kommentoija kirjoittaa omakohtaisista negatiivisista tuntemuksista ja kokemuksista asumisestaan Mäntyharjussa. Onko tosiaan niin, että pitäjässä vallitsee negatiivisuuden ilmapiiri? Kyräillään, katsellaan kieroon, juoruillaan, ollaan kateellisia ja otetaan muuttajat huonosti vastaan? Jos näin on niin vetovoima uusiin asuntoihin ei ole kummoinen.

 • 25.5.2020 at 12:36
  Permalink

  Mäntyharjua vaivaa sama tauti, kuin koko itäistä suomea. Tauti on saamattomuus ja venäläiseen malliin yhteiskunnan harteille tuppataan mielellään vastuu jättämään. Palstoilakin usein äänekkääpinä tyhjästi eteenpäin elämässään aikansa viettäneet. Kateutta piisaa ja valituksen tekiöitäkin vielä jäljellä

  Yrittäjien investoinnit ovat tervetulleita, joihin ei tarvitse kunnan tukia ja riskikin jää investoijalle. Kovin lähellä oli, että Torinkulman kiinteisitökin oli purkuun mennyt, kun sähkötkin olivat katkaistu ja taisi lämmönkin kanssa olla niin ja näin. Vuokralaiset joutuivat liiketiloihinsa erityisjärjestelyin asiat hoitamaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.