0

Pertunmaalla vietetään välivuotta toritapahtumista, muttei myynnistä: ”Meillä on täällä paljon mahtavia paikallisia tuottajia, joita voimme tukea”

Viimeisen parin kesän aikana Pertunmaan kesätorin toimintaan on puhallettu rutkasti uutta henkeä. Tänä kesänä ei kuitenkaan voida jatkaa hyväksi todetulla konseptilla.

– Pertuntorit ovat perustuneet hyvin pitkälti ohjelmalle ja ajatukseen yhteisestä olohuoneesta. Nyt joudumme pitämään välivuotta järjestämällä pelkästään torimyyntiä, kertoo toritoimintaa koordinoiva Mervi Lehtimäki.

Tämän kesän ajan lauantaisin torilla vietetäänkin Pertuntorin välitoreja. Lehtimäen mukaan nimi viittaa niin tavallisen toritoiminnan välivuoteen, turvaväleihin kuin toisista ihmisistä välittämiseen.

Erillistä ohjelmaa ei siis ole, vaan torilla on ainoastaan torimyyntiä.

– On todella tärkeää torin elävöittämisen kannalta, että torimyyntiä voidaan jatkaa. Meillä on täällä paljon mahtavia paikallisia tuottajia ja tuotteita, joita voimme nyt tukea, Lehtimäki toteaa.

Myyjiä asetellaan alueelle väljemmin, joten telttapaikkoja on aiempaa vähemmän. Alue on kuitenkin sen verran iso, että jokaisen halukkaan pitäisi kyllä mahtua myymään.

– Se olisi huikean ennennäkemätön tilanne, jos pitäisi sanoa, ettei tilaa ole, Lehtimäki naurahtaa.

Niin myyjiä kuin torikävijöitäkin ohjeistetaan turvallisesta torilla käynnistä.

– Samat perusasiat pätevät torillakin. Eli tullaan torille vain terveenä ja pidetään huolta käsi- ja yskimishygieniasta. Ja meidän torillahan saa käyttää maskia, jos niin haluaa.

Torikävijöille suositellaan korttimaksamista, mutta selvää on, ettei kaikkialla vielä ole mahdollista maksaa kortilla. Myyjiltä on tullut pyyntö, että käteistä käyttävät yrittäisivät varata tasarahan ostoksiinsa. Näin rahan käsittely jäisi mahdollisimman vähälle.

Toritiimi seuraa tilannetta herkeämättä. Vaikka kesän torit alkavatkin pelkällä torikaupalla, toivoo Lehtimäki, että loppukesästä tai syksyllä voisi järjestää jotain isompaa.

– Meidän tiimimme odotti, että pääsisimme tekemään toria taas ihan täysillä ja sitten kävi näin. Mutta aloitetaan nyt ainakin näin.

Lehtimäen mukaan toreja lähdetään järjestämään kaikesta huolimatta positiivisella fiiliksellä. Erityisesti myyjille torikaupan alkaminen on tärkeää.

– Kaikista huonoin vaihtoehtohan olisi ollut, jos edes torimyyntiä ei olisi saanut aloittaa, Lehtimäki toteaa.

Pertun välitorit lauantaisin 6.6. alkaen klo: 10–13.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.