0

Koitti-Pertunmaan Osuuspankin yhdistymisestä uusi selvitys – nyt mukaan tuli kolmaskin pankki

Koitti-Pertunmaan Osuuspankki selvittää yhdistymistä Päijät-Hämeen Osuuspankin ja nyt myös Orimattilan Osuuspankin kanssa. Pankkien yhteistiedotteessa yhdistysmisselvityksen perusteet ovat samat kuin viime vuonna, jolloin yhdistymistä yrittivät Koitti-Pertunmaan Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Osuuspankki. Yhdistysmissuunnitelmia perustellaan asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutoksella ja pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristymisellä.

Koitti-Pertunmaan toimitusjohtaja Jouko Iso-Kuortti sanoo tiedotteessa, että tulevaisuuden tavoitteena on koko toimialueen elinvoimaisuuden tukeminen.

– Meneillään olevan koronapandemian vaikutukset väistämättä ulottumaan myös Päijät-Hämeeseen, ja isomman pankin vahvemmat hartiat auttavat epävarmuuden sietämisessä, Iso-Kuortti toteaa tiedotteessa.

Selvitysvaiheen jälkeen kunkin pankin hallitus päättää yhdistymisesityksestä ja lopullisen päätöksen tekevät Koitti-Pertunmaan Osuuspankin osuuskunnan kokous sekä Päijät-Hämeen ja Orimattilan osuuspankkien edustajiston kokoukset. 

Koitti-Pertunmaan ja Päijät-Hämeen pankkien johdot yrittivät yhdistymistä viime vuonna. Tuolloin yhdistyminen äänestettiin kumoon Koitti-Pertunmaan Osuuspankin osuuskunnan kokouksessa. Fuusiota vastusti kokouksessa 88 omistaja-asiakasta ja sitä kannatti 81. Fuusion toteutumiseen olisi kokouksessa tarvittu kahden kolmasosan enemmistö.

Pertunmaan-Koitin Osuuspankilla on yksi konttori Pertunmaan kirkonkylällä.

Lue myös: Pankkifuusiota yritetään uudestaan Pertunmaalla: osuuspankkien hallitukset selvittävät yhdistymistä

Lue myös: Osuuspankin asiakkaat äänestivät fuusion kumoon Pertunmaalla: ”Väkeä oli paikalla niin paljon, että osa joutui seisomaan”

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.