1

Pertunmaan valtuusto hyväksyi alijäämät – Oikeuden päätös kumota tarkastuslautakunnan erottaminen todettiin vähin puhein

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

18 kommenttia aiheesta “Pertunmaan valtuusto hyväksyi alijäämät – Oikeuden päätös kumota tarkastuslautakunnan erottaminen todettiin vähin puhein

 • 20.6.2020 at 22:03
  Permalink

  Turpaan tuli, mutta ei mitään toimenpiteitä asioiden korjaamiseksi.

 • 23.6.2020 at 14:44
  Permalink

  Uusi Pertunmaan kunnanjohtaja juoksee pullineen pitkin pitäjää eläkeläisten luona, mutta varsinaiset tehtävät odottavat. Pertunmaan kunnan ”vastuulliset päättäjät” eivät vieläkään ole kertoneet paljonko kunnan varoja on käytetty kunnan biokaasulaitokseen. ESE on saanut rahoituspäätöksen jakelupisteestä Kuorttiin ja kunta on sille tontinkin myynyt.

  No mitä sitten Noitalansuon Biokaasu Oy tekee ? Kunnanhallituksen pj ja Oy:n toimitusjohtaja on sama henkilö. Onko hän myös kytköksissä ESE:n hallintoon ?

  Erikoista on, että Kaski Valkeat- lehdessä Noitalansuo Oy:n johtaja luvannut tarjota osuutensa yrityksestä kunnalle, jos ja kun laitos toteutuu. ”Koska kunnan hankehan tämä on ” hän toteaa. Eikö Oy:n tarkoitus ole toimia yrityspohjalta ja tuottaa tulosta omistajilleen ? Omituista on, että myyjänä ja ostajana toimii sama persoona. Onhan se silloin riskitöntä toimintaa, mutta näillä toimilla kunta on konkurssissa.

 • 23.6.2020 at 20:59
  Permalink

  ”Koska kunnan hankehan tämä on ”…… Samanlaista on naapurikunnassa Mäntyharjulla, jossa golfi kenttä on kunnalla omistaman yhtiön antamalla lainalla maksettu.

 • 24.6.2020 at 09:15
  Permalink

  Eikö löydy hartioita yhdelläkään hallituksen jäseneltä joka laittaisi mustaa valkoiselle tästä kunnan rahoitus tilanteesta ja missä mennään onko hallituksen puheenjohtajan aika tehdä jo irtisanominen luottamus toimesta on niin sala myhkäistä tää koko kunnan raha asioiden hoito.

 • 24.6.2020 at 20:46
  Permalink

  Nyt kyllä kunnanhallituksen puheenjohtaja sooloilee. Ei todellakaan ole kunnan hanke. Tämä on yrittäjien hanke jonka esiselvityskustannukset sekä tontin muokkaustyöt maksatetiin kunnalla. Yrittäjät eivät itse ole laittaneet viellä koko juttuun yhtään rahaa.
  Ja nyt viellä yritetään olemattomasta sijoituksesta rahastaa kuntaa , kun huomataan hanke mahdottomaksi.
  Nyt päättäjät tiukkana. Yrittäjäriski on kannettava eikä siirtää sitä kunnalle!

 • 25.6.2020 at 22:05
  Permalink

  Onko totta että kunta on maksanut kh pj:n omistaman yrityksen esiselvityskustannukset ja tontin muokkaustyöt? Onko tämä totta? Mitä kunnanjohtaja ja valtuustossa istuva ministeri aikovat tehdä, jotta kunnan rahat saadaan perityksi takaisin?

 • 26.6.2020 at 11:28
  Permalink

  Puurot , vellit ja sahdit taitaa olla pahasti sekaisin. Keväisten lehtitietojen ja haastattelujen mukaan Noitalansuon Biokaasulaitos Oy:n toimitusjohtaja on henkilö, joka johtaa nykyistä Pertunmaan kunnanhallitusta.

  Toisena Noitalansuon Biokaasulaitoksen Oy:n hallituksen jäsenenä toimii ja on toiminut henkilö, joka on erittäin läheistä sukua nykyisen Pertunmaan kunnan tarkastuslautakunnan ja Pertunmaan Yrittäjien puheenjohtajalle.

  Olisiko Pertunmaan kunnassa valkopesun ja linkouksen paikka. Muistetaan hallinto-oikeuden päätös, jossa eräs tarkastuslautakunnan jäsen laittomasti irtisanottiin.

  Nyt ei pääse nurkan taakse piiloon.

 • 26.6.2020 at 11:32
  Permalink

  Eihän Pertunmaan kunnan rahoituksesta biokaasulaitoksen osalta ole saatu julkisuuteen yhtään mitään, vaikka niitä on pyydetty. Edellinen Pertunmaan kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen ja siinä meni samalla siunauksella biokaasulaitokset ja muut ”hiljaisella kuittauksella” hoidetut työt, hankkeet ja projektit.

 • 26.6.2020 at 17:24
  Permalink

  Näitä epäselvyyksiä ei kyetä hoitamaan sisäisillä selvityksillä, kuten hallinto-oikeuden päätös Pertunmaan tarkastuslautakunnasta osoitti. Pertunmaan kunnan veronmaksajat maksavat kalliin hinnan tästä tunaroinnista.

  Jääviydet ovat erittäin selvät, joten asia tulee saattaa ulkopuolisen tahon selvitettäväksi. Jos nyt ei ryhtiä ja selkeitä selvityksiä ja päätöksiä löydy, niin tulee uusia oikeuskäsittelyjä ja uusia päätöksiä, kun näitä asioita ei hiljaisuudella hoideta.

 • 26.6.2020 at 17:45
  Permalink

  Kaski Valkeat- lehdestä jotain mainintaa tästä Noitalansuon Biokaasulaitos Oy:stä. Tavoitteena on perustaa sekä biokaasua valmistava laitos että tankkauspiste ja jakelu Kuortin teollisuusalueelle.

  No Pertunmaan kunta myi tontin ESE:lle ja siinä on tankkauspiste.

  Kaski Valkeat- lehti toteaa, että itse laitoksen rakentaminen on ”miljoonahanke”. Ehkä tämä on syy hiljaisuuteen Noitalansuon Biokaasulaitos Oy:n ja Pertunmaan kunnan osalta. Onko edessä osakeanti tai muu rahoituskanava tai Pertunmaan kunnan konkurssi ?

  • 28.6.2020 at 05:00
   Permalink

   Onko Kaskivalkeat-julkaisu Pertunmaan kunnan virallinen tiedotuslehti? Missä päätetty, jos on?

 • 27.6.2020 at 07:41
  Permalink

  Pertunmaan kunnan kaasu aseman hankkeelle käy kuten Mäntyharjun kunnan hankkeelle isosta golfi kentästä? Molemmat kaatuvat kuin korttitalot?

 • 27.6.2020 at 08:09
  Permalink

  Uudella kunnanjohtajalla on käsissään melkoinen törkypesä selvitettäväksi. Kaikkea energiaa ei kannata tuhlata pelkästään kuntalaisten kanssa kahvitteluun?

 • 29.6.2020 at 12:09
  Permalink

  Kaski Valkeat- lehdestä informoidaan seuraavasti:

  Julkaisija Pertunmaan kunta, päätoimittaja Leena Ruotsalainen, toimitussihteeri Kaija Montin ja toimitusryhmä: Sini Heikkilä, Kaisa Kalsson, Silja Latvanen, Kaija Montin, Risto Salminen, Jorma Syvälahti, Sammy Virtanen.

  Lehti ei ole mikään virallinen tiedotusväline, mutta Pertunmaan kunta maksaa kaikki kulut ja palkkiot. Voi jotain maksaakin, kun painosmäärä on 5000 kpl. Kaiken tämän päälle laskeutuu syvä hämärä, mikä Pertunmaan kunnan toimintaa kuvastaa… ei siinä mitään piiri pieni pyörii ja lapset siinä hyörii…

 • 1.7.2020 at 13:32
  Permalink

  Netistä ja rekisteristä löytyy tiedot Noitalansuon Biokaasilaitos Oy.stä, että siellä on luettavaa. Yleensä toimitusjohtaja vastaa kyselyihin, mutta ei tässä tapauksessa.

 • 2.7.2020 at 22:14
  Permalink

  oisko jonkun aktivistin tehtävä virallinen kantelu/selvityspyyntö tästä kunnan ja yrittäjien yhteisyrityksestä ja selvittää asia niin, että molemmat edellä mainitut ”päättäjät” saataisiin ulkoistettua Pertunmaan hallinnosta: jo viime vaaleissa meinasi toisella käydä kylmät…. ja on oikeitakin asioita hoidettaviksi, ei ainoastaan kahvit ja pullat; ne kuuluvat väliajalle….

  • 3.7.2020 at 15:40
   Permalink

   Aktiivisuus on pahe Pertunmaalla. Vain hullu lähtee näiden kanssa ”vääntämään” sillä siitä ei seuraa kuin taloudellisia ja henkisiä ”lommoja”!

   Tilakoko on se, mikä ratkaisee kaiken Pertunmaalla ja puoluekanta.

 • 3.7.2020 at 18:10
  Permalink

  Ei se tilakoko ja puoluekanta tässä välttämättä ole ratkaisu, mutta jospa puhuttaisiin kerrankin totta, niin se voisi tuoda valoa synkkään pimeyteen.

  Tilakoolla ja puolueella on voinut olla vaikutusta nykyiseenkin päätöksentekoon, mutta toivottavasti ajat ja päätöksenteko muuttuvat.

  Lommoja ja taloudellisia menetyksiä on tässä koettu, että sehän on selvä, kun ei ole ”herrojen ” kanssa käyty saunassa. No eipä ole kutsujakaan tullut, mutta en ole kaivannutkaan.

  Kunta on organisaatio, jossa toisin ajattelijat hiljennetään olkoon sitten kyse työntekijöistä tai luottamushenkilöistä ja joskus ne oli samoja henkilöitä.

  Se vaan ei ole länsimaalaista demokratiaa.
  Olemmeko Kiina, Pohjois-Korea tai muu yhteisö, missä saa pelätä omaa henkeään ja omia mielipiteitä

  Jonkin verran minulla on näkemystä kylän, Pertunmaan kunnan , maakunnan, valtakunnan, EU:n ja maailman politiikasta, että voin kommentoida, mutta en ole käytettävissä, vaikka osaamista voisi löytyä (itsekeskeinen ajatus).

  Suomalaisen demokratian mukaan saan valita asuinpaikkani ja niin myös teen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...