Maailman toiseksi paras kitaristi Salmelan lavalle – Erja Lyytinen tulee elokuussa

Taidekeskus Salmela on poikkeuksellisen epidemiatilanteen takia nopeassa tahdissa uudistanut koko kesän ohjelmansa. Konsertit on siirretty lähes kaikki kesään 2021 ja

Erja Lyytinen tulee Salmelan puistonäyttämölle elokuun ensimmäinen päivä. Kuva: Tuire Punkki

Henry Parta

Taidekeskus Salmela on poikkeuksellisen epidemiatilanteen takia nopeassa tahdissa uudistanut koko kesän ohjelmansa. Konsertit on siirretty lähes kaikki kesään 2021 ja puistonäyttämön täyttävät pienimuotoisemmat tapahtumat. Merkittävin muutos on se, että lauantaina elokuun 1. päivänä puistonäyttämölle saapuu esiintymään blueskuningattareksi tituleeraattu Erja Lyytinen trioineen.

Pitkän linjan muusikko Lyytinen on niittänyt mainetta ympäri maapallon, eivätkä hänen soittotaitonsa ole jääneet huomioitta kriitikoiltaka tai faneilta. Vastikään brittäisen Total Guitar -lehden äänestyksessä kuopiolaislähtöinen Lyytinen valittiin tämän hetken maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi. Edelle kiilasi vain muun muassa Alice Cooperin yhtyeessä soittava Nita Strauss. Kolme vuotta sitten suomalainen sai parhaan kitaristin palkinnon Englannissa European Blues Awardseissa.

Salmelassa heinäkuun käynnistää tulevana lauantaina puistonäyttämöllä järjestettävä kesän kuvataiteilijoiden tapaaminen. Paikalle saapuvat kuvanveistäjät Miina Äkkijyrkkä ja Tiina Torkkeli sekä taidemaalari Tuomo Saali. Kaikille on mahdollista lähettää kysymyksiä myös etukäteen joko sähköpostitse sekä Salmelan Facebook- tai Instagram -sivuston kautta.

Heinäkuun 10. päivä julkistetaan Salmelan Nuorten kuvataidekilpailun voittajat. Tilaisuuden yhteydessä Osuuskauppa Suur-Savo palkitsee oman kummitaiteilijansa ja Properta Asianajotoimisto Oy palkitsee kesän Nuoren taiteilijan. Samana iltana luennoi filosofi Esa Saarinen. Heinäkuun ohjelma jatkuu 16.7. näyttelijä ja imitaattori Jukka Puotila esityksellä, 24.7. musisoi Tero Vaara ’Vielä on kesää jäljellä’ ja 29.7. lavan valtaa karismaattinen Jorma Uotila.

Kesän päättää tuttuun tapaan lauantaina 8.8. lämminhenkinen yhteislaulutapahtuma Kaikki laulaa Salmelassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka