0

Valokuitukaapeli jälleen poikki Ristiinantiellä – yhteydet pimenivät aamulla

Ristiinantiellä sattunut kaapelivaurio pimensi valokuidun varassa olevien televisot ja kaapelimodeemipalvelut torstaiaamuna Mäntyharjulla. Eikä kyseessä ollut ensimmäinen kerta.

 – Eilen kaivinkone onnistui katkaisemaan kylille tulevan valokuidun Ristiinantiellä. Eikä siinä mitään, joskus sattuu, mutta kun katkaisivat sen myös tänään, on kyse jostain muusta. Tälläkin hetkellä poikki. Eli kaikki kuidusta riippuvaiset kihisevät. Ei toimi netti, ei toimi TV. Tiedotus asiasta nollatasoa. Pitänyt selvittää MPY:n avulla, kritisoi Pitäjänuutisiin yhteyttä ottanut lukija.

MPY:n alustavan arvion mukaan palvelut palaavat toimintaan tänään kello 14 aikoihin.

5 kommenttia aiheesta “Valokuitukaapeli jälleen poikki Ristiinantiellä – yhteydet pimenivät aamulla

 • 2.7.2020 at 16:21
  Permalink

  Mobiiliyhteydet ei kaivinkoneista piittaa eikä sähkökatkoista.

 • 3.7.2020 at 16:46
  Permalink

  Näitä kaivurin käyttäjiä löytyy läheltä ja kaukaa. Kaapeleista ei ole mitään tietoa, kunhan saa kauhalla kaivella vaikka naapurinkin maalla.

  Siinä kiimassa saattaa sattua vahinkojakin, jos kaapelit ja yhteydet katkee, kun ei ole hajuakaan maassa olevista kaapeleista. On oikeus edessä ja muutaman tuhannen euron lasku, jos ei heti ymmärrä maksaa. Valitettavasti Uudenmaan raja on nyt auki…..

 • 3.7.2020 at 16:53
  Permalink

  Jos näitä hattupäisiä koneenkuljettajia näkyy tienvarsilla, niin ottaa kuvat ja talteen. Kaivatkoon omilla mailla oman maun mukaan !!!!

 • 3.7.2020 at 20:37
  Permalink

  Milläpä luulet, että se yhteys niihin tukiasemiin viedään? No, se viedään valokaapelilla. Vai luulitko että se lähetetään jostakin keskuslähettimestä ja se kantaa sitten sinulle toiselta puolelta Suomea? LOL

 • 3.7.2020 at 21:42
  Permalink

  Taas on nimetön eksyssissä: Jokaiseen mobiili/kännykkä mastoon on valokuitu yhteys, jota tolpasta ”tarjoillaan” alueen mobiiliyhteytenä, eikä mobiiliyhteys toimi ilman sähköä, jokaisessa tolpassa on sähkö katkon varalta akut, jotka toimivat noin 3h jonka jälkeen alueen mobiili yhteys katkeaa. Alueen hyvien mobiililiyhteyksien perusta, on hyvät ja kattavat alueen valokuituyhteydet.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.