1

Pertunmaalle rakennetaan pellettejä polttava kaukolämpölaitos — Naapuri Tero Koivisto ihmettelee laitoksen sijoitusta vesistön ja asutuksen lähelle

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

26 kommenttia aiheesta “Pertunmaalle rakennetaan pellettejä polttava kaukolämpölaitos — Naapuri Tero Koivisto ihmettelee laitoksen sijoitusta vesistön ja asutuksen lähelle

 • 16.7.2020 at 18:48
  Permalink

  Tämä on ihan normaalia, ikävä kyllä.
  Kun aikoinaan hain käyttötarkoituksenmuutosta kesti naapureiden kuuleminen pitkälti toista kuukautta ja jotkut vitsailivatkin, että kuulevat vissiin aina Heinolaa myöten kaikki mahdolliset ja mahdottomat tahot.
  Se on sitä tasapuolista kohtelua, että toimivat epätasapuolisesti.
  Muutakaa vaan Pertunmaalle, ei puutu ylläreitä elämästä.

 • 17.7.2020 at 09:11
  Permalink

  se nyt vaan on sillä tavalla, että lämpölaitos kannattaa rakentaa lähelle kohteita joita sillä on tarkoitus lämmittää. Vesi jäähtyy matkalla ja linjojen veto kallista. Sen vuoksi ei lämpöputkien vetäminen Rovaniemen lämpölaitokselta ole kovin kannattavaa. Mutta se on kyllä tosiaan ihmeellistä, että löysivät tältä seudulta tuon ainoan järven, jonka lähelle se nyt sitten tulee…

  Tuo sauna-asia kyllä on totta, niiden osalta ei pykälissä ole mitään järkeä…

 • 21.7.2020 at 00:37
  Permalink

  Energiaa taitaa Pertunmaalla riittää, kunhan vaan Noitalansuon Biokaasulaitos Oy pääsee energiaa tuottamaan ja myymään. Hieno asia , jos paikkakunnalta saadaan omat energiat ja kilpailukykyiseen hintaan. Jotenkin nämä energiamarkkinat ja siihen liittyvät epäselvyydet ovat jonkinlainen iso kokonaisuus johon halutaan selvitystä, mutta sitähän ei saada. Busines on Busines ja hiljaa hyvää tulee ????

  • 21.7.2020 at 16:50
   Permalink

   Pertunmaa Valtuuskunta on saanut po asiasta selvityksen, lukee pöytäkirjassa viime kesäkuulta. Se riittänee, tavisten ei tarvitse tietää mistään mitään.

   • 6.8.2020 at 15:04
    Permalink

    Hei,
    Pertunmaa valtuuskunta on vapaa-ajanasukkaista koostuva yhteisö, jonka tarkoituksena on mm. edistää vapaa-ajanasukkaiden yhteistyötä kunnan sekä paikallisten yrittäjien kanssa. Valtuuskunta kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa keskustelemaan Pertunmaan ajankohtaisista asioista ja osallistuu esim. yrittäjäillan järjestämiseen.
    Valtuuskunnalla ei ole mitään päätösvaltaa kunnan asioihin, sillä ei ole Facebook-sivuja eikä se osallistu kunnan tiedotukseen.
    Valtuuskunta kokoontui kesäkuussa, kokouksesa ei sanallakaan käsitelty kaukolämpöhanketta. Pöytäkirja on nähtävillä kunnan verkkosivuilla.
    Olisikohan nimimerkki ”Nimetön” tarkoittanut kunnanvaltuustoa?
    Ystävällisesti
    Silja Latvanen, Pertunmaa valtuuskunta

  • 23.7.2020 at 09:34
   Permalink

   Olen samaa mieltä että tällä porukalla ei ole mitään tämän asian suhteen tää ei kuulu heille,hoitakoon vaan mökkiläisten ja kesävieraitten hyvin voinista ja palveluista kun ne oon niin tärkeitä mitäs meistä vakiasukkaista.

 • 22.7.2020 at 22:50
  Permalink

  Naapurikunnissa on molemmissa samanlaiset firmat yhdessä kunnan kanssa ”isoa kalaa pyytämässä”.

 • 23.7.2020 at 08:45
  Permalink

  Niin Pertunmaan Valtuuskunta herroineen ja rouvineen toimii, mutta mitään päätösvaltaa tällä porukalla ei ole. Erikoista on, että tämä itse itsensä nimeämä ryhmä toimii ilman valtuuksia ja lisää sopivia henkilöitä ”omaan porukkaansa”. Sitten Pertunmaata koskevia ”päätöksiä” tehdään Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla on sitten paikka Eduskunta, Keilaniemi tai vastaava….

  Pertunmaan kunnan asioista päättää äänioikeutetut kuntalaiset ja he valitsevat luottamushenkilöt, joiden pitäisi hoitaa Pertunmaan kunnan ja kuntalaisten asioita (tämäkin on näköjään ulkoistettu tai ostetaan konsulteilta ilman kilpailuttamisia). Nyt olisi aika kilpeä kiillottaa, kun kunnallisvallit on tulossa.

 • 23.7.2020 at 23:10
  Permalink

  Onhan se mielenkiintoista nähdä kuka nämä juhlat ja laskut maksaa. Laskuilla on eräpäivät ja , jos ei ole rahaa maksaa, niin kuka ja ketkä tätä sirkusta hoitaa ???

  Tulen kirjoittamaan samasta aiheesta ja muistakin, kunhan virkamiehet ja luottamushenkilöt lomiltaan palaavat. Ei taida Pertunmaan luottamushenkilöillä ja viranhaltijoilla olla kuulolaitteita tai sitten ei muuten haluta vastata kysymyksiin. Kohta tulee puolukka-aika mustikka-ajan jälkeen ja se puolukka sitten pyörii siellä.

  • 24.7.2020 at 16:07
   Permalink

   Pertunmaa Julkinen -facebook, jonka on perustanut Pertunmaa-Valtuuskunta, ilmoittaa, että ihan näillä näppäimillä on alkanut Kuortin ABC:lla kyselytilaisuus, jossa va. tekninenjohtaja Jouni Huusari on vastailemassa mieltä askarruttaviin kysymyksiin aina klo 19:ään asti.

   Kunnanjohtaja viihtyy em. facebookissa aktiivisesti ja on em. tiedotuksen faceen laatinut 21.7. aamuvarhaisella klo neljän jälkeen.

   Nyt taisi selvitä kanava, missä kunnan tiedotus hoidetaan.

 • 23.7.2020 at 23:24
  Permalink

  Pertunmaan Valtuuskunta on kuin Wienin tanssiva orkesteri aikoinaan. Pertunmaan kuntalaisia kusetetaan sata nolla ja kuka maksaa ? Ehkä olisi aihetta keskittyä lakisäästeisiin tehtäviin ja palveluihin.

  Infra on on todella huono eli kunnan asuntojen kunto on sitä mitä on ”konsulteilta tehty arvio” pitää sisällään. Tiet ovat rapakunnossa ja niillä, jos liikkuu niin auto on kärsinyt pahoja vahinkoja. Mikä on suomalainen hyvinvointivaltio ?

  Julkisilla liikennevälineillä ei Pertunmaalta pääse yhtään mihinkään. Ehkä tilannetta kuvaa Hartolasta tuotu kirkko ja kolme hautausmaata. Jos täällä Pertunmaalla on joitakin, jotka pitävät itseänsä päättäjinä, niin nyt on aika tehdä päätöksiä. Huomenna muut tekee päätöksiä.

  Ja lisää tulee …

 • 24.7.2020 at 18:55
  Permalink

  Pertunmaan Julkinen -facebook, jonka on perustanut Pertunmaa-Valtuuskunta, näin joku kirjoitti. Nähtävästi tämä on ”Pertunmaan julkinen -facebook” toimija.

  Tämä asia menee tutkintaan, kun Pertunmaan kunnanvaltuusto ei ole mitään päätöstä näistä sivuista tehnyt. Viralliset tiedot ja kunnanvaltuuston , hallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset ja tiedotteet ovat valituksenalaisia ja niistä asianosaisilla on oikeus hakea okaisuvaatimusta ja sen jälkeen tehdä mahdolliset valitukset.

  Pertunmaan kunnalla on omat viralliset sivut, joiden sisällöstä tiedon tuottajat ja julkaisija eli Pertunmaan kunta ja sen viranhaltijat ja luottamushenkiöt vastaavat.

  Tämä kannattaa ottaa vakavasti ja näistä posteista on julkaisijan vastuu ja menettely sen mukaan.

  Suomea ja Pertunmaata ei hallita ja ohjata kuin USA:ta , Venäjää, Turkkia tai Pohjois-Koreaa.

  Julkista valtaa käyttävät ainoastaan, ne joilla on siihen oikeudet ei mitkään Pertunmaan Valtuuskunnat. Voi olla , että Julkisen Sanan Neuvosto joutuu tutkimaan tätä Pertunnmaa Valtuuskunnan tiedottamista.

  Viimeksi Pertunmaan Valtuuskunta tiedotti, että Osuuskauppa Suur-Savon Kuortin ABC-asemalla on rakennustarkastaja Jouni Huusari tavattavissa , kun kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen lentelee maailmalla.

  Pertunmaalle rakennettiin 1980- luvulla kunnantalolla ja tarkoitus nähtävästi oli, että sieltä kunnalle kuuluvia palveluja saadaan. Nyt näköjään palveluja saadaan Osuuskaupan ABC-asemalta Kuortista.

  Pertunmaan kunnantalon tiloja ja työhuoneita on nyt ”ALE- HINTAAN” vuokrattu sopiville tahoille” ja näistä tietää Pertunmaan kunnanhallitus, kun on päätöksiä tehnyt.

  Pertunmaan kunnan talouden tasapainottamiseksi voisi kunnantalon myydä markkinahintaan 0 euroa. Sillä ei kyllä alijäämiä pitkälti paikata.

 • 24.7.2020 at 21:10
  Permalink

  Jos nyt jotain ymmärrän, niin aika erikoinen toteamus Pertunmaan Valtuuskunnan ”oikean tiedon lähteiltä”, että nyt taisi selvitä kanava, missä kunnan tiedotus hoidetaan.

  Alkeellisen koultuksen saaneena luulin, että kunnan tiedotus hoidetaan Pertunmaan kunnan virallisilla sivuilla, mutta taisin olla väärässä. Kun ikää tulee, niin uutta oppii.

  Palataan asiaan ja faktojen kanssa…

 • 25.7.2020 at 09:36
  Permalink

  Pertunmaan kunnanjohtaja taitaa taiteilla samoilla alustoilla Kuin Trump USA:ssa eli FOX-NeWS, Twitter ja muut luetattavat lähteet. Seuraavaksi tulee siviilipukuiset ”kodinturvajoukot” eikö niin. Mikä on Pertunmaan Julkinen Facebook-sivusto. Tämä on vaarallisen harhaanjohtavaa tiedottamista ja sen sitten jotkut tahot selvittävät….

 • 25.7.2020 at 18:29
  Permalink

  Lueskelin valtuuskunnan kokous pöytäkirjaa ja kyllä sain käsityksen että tämä toimikunta pertunmaata johtaa,hallitus ja valtuusto on vain kuntalaisten valitsema ompeluseura joilla ei ole mitää virkaa.

 • 26.7.2020 at 17:02
  Permalink

  Toivottavasti kaikki järkevät ja ajattelevat lukijat osaavat laittaa nämä ”pikkutrumppien” panetteluviestit Pertunmaan valtuuskuntaa ja kunnanjohtajaa kohtaan ihan sinne paikkaan jonne päivä ei paista. Kaikenlaista ilkeilyä yritetään tyhjästä kehittää. Olisikohan joku kusaissut aamiaismuroihin kun noin harmittaa?

  • 28.7.2020 at 16:42
   Permalink

   Kyllä moderointi hoitaa (sinun puolestasi) kommenttien sisällön tarkastamisen.
   On enemmän kuin tyhmää väittää faktoja ja painettua sanaa vastaan.

   Ja vielä. Kaikenlaisella hötöllä ja touhuamisella yritetään saada ihmisten huomio kiinnittymään muualle pois tärkeiden, levällään olevien asioiden, hoitamatta jättämisestä.

 • 26.7.2020 at 17:48
  Permalink

  Pertunmaan kunnan virallisia sivuja on uudistettu ja kunnostettu erään paikallisen yrittäjän toimesta.
  Maksoihan sekin joitakin eurojakin.

  No nyt on sitten Pertunmaan Valtuuskunnan Julkiset sivut. Herää kysymys mitä niillä Pertunmaan kunnan virallisilla sivuilla tehdään , jos jotain Pertunmaan Valtuuskuntaa tuetaan ja toiminnoista ja ”uutisoinnista” maksetaan ? Virallinen ja julkinen tiedottaminen on jotakin muuta kuin torilla tai ABC-asemalla toimiminen eli virka-aikaan ja virkatehtävissä. Jos ” sivun ylläpitäjä” kertoo, että kunnanjohtaja klo 4 jotain kirjoittelee, niin asiasta voi vetää omat johtopäätökset. Tosin johtava viranhaltija on töissä 24kautta 7.

  • 27.7.2020 at 21:58
   Permalink

   Nyt on kommentointi karannut aika kauas otsikon aiheesta, olisikohan toimituksen syytä pistää peli poikki ? Kun tuntuu joillakin menneen tosi pahasti herne nenään kunnan asioista. Ja mitä tulee nettisivujen uudistukseen ,niin siitä kyllä löytyy päätökset juuri niiltä uusilta sivuilta.

 • 28.7.2020 at 09:09
  Permalink

  Hyviä kannan ottoja kunnan johtamisesta ja muutenkin tullut asioita julki mistä en ole ennen kuullutkaa. Onhan se hyvä kun on tälläinen vapaan sanan sarjakuva koska kunnan puolelta ei kuulu mitää tuntuu ihan siltä onko siellä enää ketään päättäjiäkään on hiljaista kun huopatossu tehtaalla vaikka kysymyksiä on sinne päin useasti osoitettu. Kiitos pitsku.

 • 29.7.2020 at 21:54
  Permalink

  Joku Pertunmaan mies yrittää opettaa Pitäjän Uutisia ja sen toimitusta ja lukijoita olemaan hiljaa ja kirjoittamasta omia näkemyksiään julkiseen mediaan. Pelätkää on tämä sanoma!

  Ei tämä uhkailu jaa isottelu ole uutta monessa maassa ja paikkakunnalla.

  No kyseessä on ”erittäin onneton yritys ”rajoittaa sanan vapautta EU:ssa, Suomessa ja Pertunmaalla.

  Paikallinen lehti toimii omilla resursseillaan ja joskus ehkä joutuu vähän niiaamaan päättäjien suuntaan, ikävä kyllä. Suomen perustuslaki kannattaisi lukea, ennekuin alkaa sitä rikkomaan ja julkisesti. Siellä on mainintoja myös sananvapaudesta , joita Pertunmaan mies haluaa rajoittaa.

  Huomatkaa , että kysyjä on Pertunmaan mies !!!!!!

  Pertunmaan mies yrittää katkaista keskustelun ja lopettaa julkisen keskustelun paikallislehdessä.

  Onkohan Pertunmaan mies siellä sylttytehtaalla ? Missä on nyt Pertunmaan naiset ??? Toivottavasti teillä löytyy virtaa reagoida näihin asioihin !

 • 29.7.2020 at 22:06
  Permalink

  Pertunmaan kunnan asioista ja niiden hoitamiseen tai hoitamattomuuteen voi jotkut vetää aiheesta
  herneitä nenään ja enemmänkin. No sehän on jokaisen vapaa asia omaan mielipiteeseensä eikö vaan ? Vaan haluatko viedä meiltä mielipidevapauden ? Jos niin , sitten jotain tapahtuu .

  Paljonko niitä herneitä sinne nenään mahtuu ?

  Nyt on tekemisen paikka ja nää nähtäväksi.

 • 1.8.2020 at 11:32
  Permalink

  Olen pertunmaalainen ja mielestäni mies, mutta olen täysin eri mieltä tämän Pertunmaan miehen kanssa. Jos haluaa jotain oppia ja tehdä keskeisintä on , että on kuulevat korvat.

  Toisten näkemysten tyrmääminen ja aliarvointi ei johda kovin pitkälle. Odotan sinulta tai häneltä Pertunmaan mies ratkaisuja esillä oleviin Pertunmaan kuntaa koskeviin ongelmiin. Ongelmat eivät ratkea toteamuksella, että turpa kiinni !!!

  • 2.8.2020 at 21:22
   Permalink

   Kannattaa lukea ajatuksella mitä kirjoitin, ei ole ollut tarkoitus puuttua sananvapauteen. Kyse oli siitä että kommemtointi ei mitenkään liittynyt enää ko juttuun kaukolämpälaitoksesta, kuten kait on tarkoitus!?
   Mutta nyt kannattaa kaivaa herneet nenästä ja mennä keskustelemaan kaukolämpölaitoksesta Suur-Savon tiedotustilaisuuteen 5.8.20 klo 13 yhtenäiskoululle! Siellä voi ihan omalla nimellään esittää huolensa ko asiasta. Mukavaa kesän jatkoa.

   • 3.8.2020 at 16:09
    Permalink

    Kannattaa ajatella, mitä kirjoittaa (jos kirjoittaa) eikä kirjoittaa ja sen jälkeen selitellä kirjoittamisiaan.

 • 6.8.2020 at 15:05
  Permalink

  Hei,
  Pertunmaa valtuuskunta on vapaa-ajanasukkaista koostuva yhteisö, jonka tarkoituksena on mm. edistää vapaa-ajanasukkaiden yhteistyötä kunnan sekä paikallisten yrittäjien kanssa. Valtuuskunta kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa keskustelemaan Pertunmaan ajankohtaisista asioista ja osallistuu esim. yrittäjäillan järjestämiseen.
  Valtuuskunnalla ei ole mitään päätösvaltaa kunnan asioihin, sillä ei ole Facebook-sivuja eikä se osallistu kunnan tiedotukseen.
  Valtuuskunta kokoontui kesäkuussa, kokouksesa ei sanallakaan käsitelty kaukolämpöhanketta. Pöytäkirja on nähtävillä kunnan verkkosivuilla.
  Olisikohan nimimerkki ”Nimetön” tarkoittanut kunnanvaltuustoa?
  Ystävällisesti
  Silja Latvanen, Pertunmaa valtuuskunta

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...