0

Mäntyharjun ja Pertunmaan golfmestarit selvisivät – Virinsaloille tupla

Mäntyharjun ja Pertunmaan epäviralliset golfmestarit valittiin Vola Openeissa, johon otti osaa kaikkiaan 32 pelaajaa Hartolan golfkentällä. Mäntyharjun mestaruudet nappasivat Raila Seppälä ja Timo Virinsalo. Pertunmaan mestaruudet puolestaan menivät Marja-Liisa Parviaiselle ja Ville Virinsalolle. Avoimen pistebogey sarjan voitti ylivoimaisesti Vierumäen golfseuran Harri Hoffren tuloksella 43.

Väntissä pelattiin puolestaan perjantaina 7. heinäkuuta tasoitukselinen lyöntipeli, Kesäillän scramble. Voiton otti pari Helena Ruohonen – Markus Herranen. Pelaajia oli 30 ja näin saatiin kasaan 15 paria.
Päivän paras lyöntitulos oli Aleksi Miettisen ja Jukka Aholan 56. Pisimmän lähestymislyönnin esitti Jere Ihonen ja lähimmäs lippua, 1,76 metriä, pallon sai Markku Ruotsalainen.

11 kommenttia aiheesta “Mäntyharjun ja Pertunmaan golfmestarit selvisivät – Virinsaloille tupla

 • 17.7.2020 at 07:35
  Permalink

  Mäntyharjun ja Pertunmaan mestaruudet ratkaistaan Hartolan kentällä? Mäntyharjulla on kaksi eri golfkenttää, miksi mennä merta edemmäs kalaan? Väntti-golfille oikeana golfkenttänä kuuluu oikeus julistaa Mäntyharjun epävirallinen mestaruus. Missä viipyy kunnan asemakaava Vola-Golfin alueelle?

  Reply
 • 17.7.2020 at 08:25
  Permalink

  Lajin harrastajana olen erityisen surullisena seurannut miksi kaksi hyvää paikallista kenttää ei tee lainkaan yhteistyötä! Tämä turnaus on vuodesta toiseen Hartolassa, vaikka Mäntyharjun kauniissa maisemissa Väntti-Golfilla olisi erinomaiset puitteet järjestää kisat, todellisena paikallisena tapahtumana. Sääli että yhteistyötä ja yhteisiä tavoitteita lajin kehittämiseksi ei ole toistaiseksi löytynyt. Ehkä tähän on joku syy?

  Reply
 • 17.7.2020 at 09:21
  Permalink

  Väntti-golfin ja Vola-golfin kentät ovat erittäin hyviä lajin harrastamiselle ja antavat hyvät mahdollisuudet lajiharjoitteluun. On kuitenkin hyvä huomioida, että puhuttaessa vaikkapa kunnan mestaruuksista ne on hyvä käydä virallisella kentällä, joista lähimmät ovat Hartolassa, Mikkelissä, Vierumäellä ja Kangasniemellä. Tässä olisi kuitenkin hyvä huomioida kilpailupaikan vaihtaminen vuosittain lähellä olevien kenttien välillä eikä mennä aina samalle kentälle Hartolaan.

  Reply
 • 17.7.2020 at 21:13
  Permalink

  Vola golfin kenttä on todettu vaaralliseksi. Pitäjänuutiset kirjoitti viime vuonna, että kaava peruuntui oikeudessa turvallisuuspuutteiden takia. Siksi kilpailua ei voi pitää omalla kentällä.

  Reply
 • 20.7.2020 at 11:37
  Permalink

  Markku Sohlman toteaa oikein, että Mäntyharjun nykyiset kentät palvelevat erinomaisesti golfin harjoittelua. Molemmat kentät ovat rakennettu vanhoille peltokuvioille Volassa noin 6,2 ha:n alueelle, jossa väyläpituudet vaihtelee 58-164 metrin välillä ja väyliä löytyy 9.
  Väntissa pelialuetta löytyy hieman enemmin n. 7 ha. Väyläpituudet vaihtelee 55- 320 metrin välillä ja väyliä on mahdollista pelata yhteensä 18.
  Teparin ”kaava-asiantuntija” ottaa nyt virheellisesti kantaa vielä keskeneräiseen kaavakäsittelyyn. Odottele nyt sinäkin kaikessa rauhassa KHO:n lopullista päätöstä ranta-asemakaavasta , jota Teboilin yrittäjäveljeksetkin ovat joutuneet odottamaan jo runsaat 8 vuotta.
  Miksi pitäjien mestaruuksia on sitten kilpailtu vuodesta 2014 lähtien Hartolan kentällä, johtuu pitkälti
  Volan ja Hartolan golfyhteisön välisestä golfopetuksen yhteistyöstä. Hartolan laadukas golfopetus on mahdollistanut tänäkin vuonna yli 20 uuden golfarin mukaantulon lajin pariin.
  Harjoituskentällämme näkyy tänäkin kesänä paljon näitä golfista liikuntaharrastuksen itselleen löytäneitä.

  Reply
 • 20.7.2020 at 14:18
  Permalink

  Kiitos yrittäjälle tiedottamisesta. Meille golfareille tärkeä tiedonkanava Golfpiste kirjoitti tästä samasta Volan ongelmasta viime vuoden tammikuussa, mainiten asiasta näin: kaavan turvallisuudesta ei ollut esitetty riittäviä selvityksiä golfkentän suojavyöhykkeiden ja peliväylien sijoitteluun liittyen.

  Vaikuttaa, että Väntti on näistä kahdesta kentästä paremmin suunniteltu. Erityisesti Volan 1. ja 2. väylällä tuntee turvattomuutta rangelta lentävistä palloista johtuen. Yhteistyötä voisi silti kehittää, varsinkin kun Väntille on matkaa alle puolet Hartolaan verrattuna? Onko tietoa laajentaako Vola 18 reikäiseksi kentäksi ja milloin?

  Reply
 • 20.7.2020 at 16:39
  Permalink

  Miten kirkonkylän Teboilin yrittäjä Kyyrö liittyy tähän golf juttuun jollain tavalla?

  Selityksiä?

  Reply
 • 20.7.2020 at 18:48
  Permalink

  Harmi jos yrittäjä loukkaantui kommentista, kahdeksan vuoden pitkä odotus varmaan kiristää hermoja.
  Korpijärven monivuotisena kesäasukkaana tulee usein käytyä kuntakeskuksen tankkaamassa auto ja samalla kaffella rupattelemassa kafferingin ukkojen kanssa. Tietoa tuntuu Volan kaavasta olevan kylällä, osa varmaan liioiteltuja. On kuulema kirjoitettu useissa lehdissä tästä turvattomasta suunnitelmasta rakentaa golfikenttä.
  Kuuden vuoden aikana kilpailu olisi järjestetty omalla kentällä, jos se olisi kunnossa? Mestaruus ratkaistaan golfseurojen järjestämänä kilpailuna. Vola Golfilla ei taida seuraa olla takanaan?

  Reply
 • 20.7.2020 at 21:39
  Permalink

  Golf on niin mahtava laji, että Pitäjänuutisten toimittajat voisivat tehdä ryhmällä vertailun ja vierailun molemmilla paikkakunnan kentillä ja arvioida kenttien palvelutason, siisteydyn ja hoidon, turvallisuuden, etäisyydet naapurin tonttiin ja rakennuksiin, hinnoittelun, maksutavat jne. Testi pitäisi tehdä ennalta ilmoittamatta, jotta testi olisi vertailukelpoinen

  Reply
 • 21.7.2020 at 05:38
  Permalink

  Kesämäntyharjulaisena olen Volan ohi ajaessani miettinyt millainen liikenteen möly mahtaa olla kentällä? Aika pitkä aika tuo 8 vuotta odottaa kentän valmistumista.

  Reply
 • 21.7.2020 at 16:39
  Permalink

  En ole, eikä minusta tule, alan harrastaja, mutta noista kenttien sijainneista tuli mieleen, että Takkula Lahdessa, Kanava-Golf Asikkalan Vääksyssä, Vola Mäntyharjulla jne. sijaitsevat kaikki vilkkaasti liikennöityjen teiden varressa.

  Kun mökkiläinen ajaa pk-seudulta mökilleen ja sen jälkeen esim. Pertunmaalta Hartolaan kolopalloilemaan niin onhan se ympäristöteko sekin.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.