1

Mäntymotelli tekee paluun – ensin tarjolla on lounasta ja majoitusta, myöhemmin avataan tanssiravintola

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

49 kommenttia aiheesta “Mäntymotelli tekee paluun – ensin tarjolla on lounasta ja majoitusta, myöhemmin avataan tanssiravintola

 • 23.7.2020 at 07:37
  Permalink

  Aivan mahtava juttu ja hieno asia koko Peruveden alueen matkailun kehitykselle! Tämä avaa loistavat tulevaisuuden näkymät yhdistää golfkentän toiminta motellin ja lopulta myös Väntin kentän kanssa! Avoimella yhteistyöllä kaikki alkaa pelaamaan. Motellin omistajalla sekä Vola golfilla on jatkuva neuvotteluyhteys ostaa Mäntyharjun Suittimäki Oy motellin omistukseen, tästä oli jopa lehtijuttu viime vuonna.

  • 24.7.2020 at 12:34
   Permalink

   Minkälainen golfari majoittuu Mäntymotelliin ja menee pelaamaan Vola golfille? Oikeita golfkenttiä löytyy esim. Vierumäeltä ja Mikkelistä ja samalla laadukasta majoitusta ja ravintolatoimintaa. Mäntymotellin sisustus ja varustetaso on 80-luvulta ja vaatisi valtavat remontit ollakseen houkutteleva.

   • 24.7.2020 at 12:58
    Permalink

    Tästä syystä tuleekin laatia ja toteuttaa pikaisesti kuntopolku Mäntymotellista Väntti golfin kentälle (pituus 20 km). Väntti on oikea ja suosittu kenttä ilman monimutkaisuuksia.

    ”Päivällä golfaamaan tai hiihtämään, illalla tanssimaan”.

   • 1.8.2020 at 18:42
    Permalink

    Minusta ihan kunnossa, Kunnon retroa

    • 3.8.2020 at 13:15
     Permalink

     En ikinä menisi viettämään lomaa tienvarsimotelliin.

     Esim. Holiday club Saimaa on ihana paikka kylpylöineen ja golfkenttineen. Hotellihuoneet ovat korkeatasoisia ja paikassa järjestetään monenlaisia konsertti- ja kulttuuritapahtumia. Lapsille löytyy myös seikkailupuisto, golfradat ym.
     Mieluummin ajan Mäntyharjulta 100km sinne kuin tienvarren matkustajakotiin.

     • 3.8.2020 at 16:38
      Permalink

      Nimimerkki laatua arvostava ei näe miten hienosti asia ovat Peruveden ympärillä ja muutoinkin kauniissa Mäntyharjussa , myös Pertunmaassa.

      Meillä on upea juuri avattu Motelli , on hieno golfkenttä , jossa mainioita tapahtumia , kuten hiihtorieha , kulttuurillinen rantakalailta ja oikea pelitapahtuma heinäkuussa.

      Suittilahden rantaan on saatu kauan kaivattu betoniponttonilaituri , joka niin monesta muusta kulttuuriperintö ym. kohteesta puuttuu tyystin ja jota todella paljon kaivataan rantautumista helpottamaan.

      Peruveden eteläpään ladut ovat niin laadukkaita , että kukaan eteläsuomalainen ei tosissaan harkitse hiihtomatkailua Lappiin. Saimaan ihanuuden meillä korvaa Peruveden upeat rantamaisemat!

      Muutamalla sanalla kiteytettynä : Meillä on kaikki todella upeana pakettina matkailijoille!

     • 3.8.2020 at 17:42
      Permalink

      Minäkin suuntaan mieluummin Järvisydämeen tai Holiday Club Saimaalle. Mieluummin nukun upouusissa huoneissa kuin tienvarsimotellissa.

      Edellä mainituissa kohteissa on vesistöä ja laivaristeilyjä ym. vesiaktiviteettia monen ikäisille. Sadesäällä on hohtokeilarata, erilaisia ravintoloita, kylpylä monine saunoineen ja spa-hoitoja hemmotteluun.

      Motellista puuttuu nämä kaikki. Viereinen golfkenttäkään ei ole täyspitkä, joten siellä ei voi pelata tulosta. Sieltä puuttuu myös proshop ja klubi. Lisäksi kaipaisin pro:n palveluita, joita esim. Saimaan kentäntältä löytyy.

      Löytyy myös kalailtoja! Nehän on Volassa lopetettu. Samoin mailavuokrausta ei ole ja mikä tärkeintä pelikavereita. Kenttä on aina tyhjä. Muutama ihminen vain rangella.

     • 4.8.2020 at 15:42
      Permalink

      Vola on mahtava kokemus todelliselle golfarille. Yksi parhaista kokemuksista mitä lajin parissa voi kokea , mutta sen jatkuvasta ruuhkaisuudesta peliväylillä en pidä !

 • 23.7.2020 at 22:23
  Permalink

  Yksi pikaisemmista tehtävistä olisi saada Mäntymotellin asiakkaita palvelevan valaistun kuntoradan suunnittelu- ja rakentamistoimet käyntiin, sen jälkeen tulevaa talvea varten hiihtoladun reitin suunnitelma ja maaston raivaus. Voiko naapurifirma tai kunta tarjota apuaan, osaamistaan tai peräti rakennuspaikkaa minne nämä urheilutoimet voisi sijoittaa?

 • 24.7.2020 at 12:51
  Permalink

  Toivotaan, että urheiluhullun toiveet uudesta valaistusta kuntoradasta joskus toteutuisi.
  Kunta voisi pyytää vanhan kuntorata-alueen maanomistajat neuvonpitoon niin sitä kautta hankkeelle saataisiin lähtöarvio ja tarvittavat reittisopimukset laadittua.
  Ei liene mahdoton ajatus, että aktiivinen Koirakiven nuorisoseura olisi mahdollisen EU rahoituksen hakijataho mikäli kuntoradalle saadaan sopimukset laadittua.
  Maastoahan motellin takaa löytyy monenlaisille syketasoille liikuttiin sitten jalan tai maastopyörällä.

  • 24.7.2020 at 15:27
   Permalink

   Mäntyharjun Suittimäki Oy kunnan omistamana yhtiönä voisi ojentaa auttavan kätensä avuksi näille uusille tuoreille yrittäjille ja lahjoittaa omistusosuutensa yhtiössä, tai ainakin reilun maa-alueen Suittimäen tontista kuntoradan käyttöön?

   Tämä on avointa yhteistyötä, joka auttaa neuvottelukumppaneita pärjäämään!

   Eikö Peruveden golfkentän kehittämiseksi ole kymmenen vuoden aikana törsätty verorahoja 150 000 euroa? Vieläkö joku haaveilee saavansa ilmaista rahaa lisää nuorisoseuran nimissä? Voisiko yrittää vaihteeksi kaivella omia taskuja?

   • 25.7.2020 at 12:40
    Permalink

    Juuri näin ns.Golf yrittäjä räpiköi kuolevan lajin (Suomessa) parissa.

    • 27.7.2020 at 12:56
     Permalink

     Jos tarkoitat kuolevalla lajilla (Suomessa) Golfia, niin faktasi eivät ole aivan ajantasaiset. Golf on tänä vuonna harrastajamääriltään suositumpaa kuin vuosikymmeniin.

 • 24.7.2020 at 22:04
  Permalink

  Pertunmaan kunta varmaankin haluaa yhdessä Metsähallituksen kanssa kehittää lähialueen reitistöjä. Pöylinniemi-Honkaniemi alueelle on Mäntymotellilta vain muutama kilometri, joten yhteydet sinnepäin vain valmisteluun – valmista reittipohjaakin käytettävissä eikä tarvitse koko matkaa asfaltilla liikuskella. Honkaniemi tilan hienot luontokohteet olisi näin helpommin motellilta käsin löydettävissä. Metsähallituksen osaamista reittiverkon suunnittelussa kannattaa hyödyntää!

 • 26.7.2020 at 21:35
  Permalink

  Pro Peruveden esitykset edustavat kylähullun ajatuksia, joissa tärkeintä ei ole toteuttaa todellista tarvetta liikkumisen edistämiseksi, vaan pakkomielteistä halua määrätä muille kuin omaan omistukseen kuuluville tonteille paikat missä kulkee reittejä. Useammat henkilöt pitäjässä ovat kuulleet tästä pakkomielteisestä, suorastaan kylähullusta Peruvesi-projektista. Projektin typeryyden tunnistaa siitä, että aina ollaan tuomassa jotain ihanaa, suorastaan briljanttia etua jollekin kolmannelle osapuolelle, nyt tällä kertaa Honkaniemen tilalle ja Pertunmaan kunnalle, täysin keksityin perustein ja tämä kolmas osapuoli ei edes tiedä mitä selän takana touhutaan. Peruveden-tauti ei lopu koskaan, se on ehtymätön luonnonvara, joka ponnahtaa aika ajoin oikeuden käsittelyyn muodossa tai toisessa.

 • 27.7.2020 at 08:23
  Permalink

  Olipas hyvät pitsat motellilla – kannattaa käydä tutustumassa!
  Ruokalistassa kansainvälistä vivahdetta.

  • 27.7.2020 at 20:13
   Permalink

   Kansainvälisyys tarkoittanee, että kaikkeen ruokaan on lisätty roppakaupalla chiliä…

 • 27.7.2020 at 09:34
  Permalink

  Vuonna 2013 Pitäjänuutisissa kirjoitettiin Vola Golfin ja Mäntymotellin avanneen yhteisen hiihtoladun Vola Golfin maille.

  Tästä yhteistyöstä paikallisten yritysten on hyvä tälläkin aloittaa ja tämän sopimuksen uusimista me kaikki kyläläiset innolla odotamme.

 • 27.7.2020 at 14:28
  Permalink

  Pertunmaan fribeegolfareilla (paikalliset + loma-asukkaat) on huutava pula kunnollisesta harrastuspaikasta. Pertunmaan kunta voisi alkaa neuvottelemaan Vola Golfin paikan saamiseksi veloituksettomaan käyttöön, sillä paikalla on paljon tyhjäkäyntiä normaalin asiakasvirran ohessa. Kunnolliset ja harrastajien itse valitsemat frisbeen peliväylät ja reitit on luonnollisesti osa tulevaa sopimusta, samoin sopimuksen edellyttämä rasite maarekisteriin.

 • 27.7.2020 at 15:52
  Permalink

  Mikä tekee Mäntymotellista paremman lomanviettopaikan verrattuna Vierumäkeen tai Mikkeliin?

  Perusteluja kiitos! Lenkkeilijänä ja golfarina kaipaan hyvin hoidettuja harrastuspaikkoja sekä majoitusta ja ravintolapalveluita. Proshop ja Golfklubi puuttuvat Volan kentältä.

  • 27.7.2020 at 17:00
   Permalink

   Motelli on perinteikäs paikka, jonka loistavalle parketille moni haluaa tanssahtelemaan aina uudestaan ja uudestaan.

   Vola golf on seutukunnan vetovoimaisin matkailutoimija, jolla on potentiaali aivan näinä hetkinä kasvaa täysimittaiseksi golfkentäksi, kunhan ensin muutama este on voitettu. Kehitystä hieman hidastaa virheelliset kaavaratkaisut sekä maan riittämättömyys muuhun kuin 9 reikäiseksi kentäksi.

   Vaikka proshop ja klubi puuttuu, on paikka korvannut nämä puutteet muulla toiminnalla, kuten perinteikkäillä rantakalajuhlilla, joiden järjestämisessä on tosin ollut nyt parin vuoden tauko.

   Mikä vika on Volan mainioissa ja hyvin hoidetuissa Par3 lyöntipaikoissa tai muissakaan kentän hienouksissa?

   Turha on matkailijoiden mennä Vierumäkeen tai Mikkeliin, Lapin hiihtomatkoista puhumattakaan, sillä täällä Etelä-Savon portissa ruuhka-Suomeen on aivan kaikki mahdollinen ja monet, hyvin monet hienot luontopolut ja hiihtoladut esim. Honkaniemen tilan luontokohteisiin! Lisää polkuja on tulossa, kunhan saadaan EU-tukia haettua sen verran, että ei tarvitse mitään omista rahoista kustantaa.

 • 27.7.2020 at 16:25
  Permalink

  Kunpa vielä campinalue tulisi avoimeksi, niin palvelut täydentyisivät!! Ruokailu,tanssit ja hyvä seura….mitäpä muuta tarvittaisiinkaan!

 • 27.7.2020 at 22:44
  Permalink

  Frisbeegolf oli keskusteluissa Mäntymotellin toimintaa pyörittävän yrittäjäpariskunnan kanssa jo vuonna 2014. Tuolloin oli tarkoitus rakentaa rata motellin puistoalueelle ja vanhan kuntoradan maastoon motellin tontille. Nyt tilanne on varmaankin katsottava uudelleen, mikä olisi soveltuvin alue maaston ja turvallisuuden osalta. Vola-Golf on valmis edesauttamaan ”sisarlajin” suorituspaikkojen saamiseksi Mäntymotellin lähialueelle – tarvitaan kuitenkin aloite lajin harrastajien suunnasta.

 • 28.7.2020 at 10:25
  Permalink

  Peruveden aluetta on kehitetty vuosikymmen sitten isoilla EU-tukiaisilla. Yhteiskunnan rahaa kehityksen suunnitteluun meni noin 150 000 euroa. Volan sivuilta tai Google haulla hanke löytyy.

  Luvattu investointitahti on osoittautunut tyngäksi, investointeja on 10 vuodessa tullut ehkä muuta tuhat euroa, korkeintaan muutama kymmenen tuhatta euroa. Hanke lupasi investointien olevan yhteensä 25-30 miljoonaa euroa. Pitäjänuutiset voisi tehdä lehtijutun miten alueen miljoonainvestoinnit etenee?

  Kaavoituksen epäonnistuminen ja oikeudenkäynti maa-asioiden takia on varmasti karkoittanut useimmat naapurit tämän yhteistyön piiristä? Nämä venäläiset saattavat olla vielä kokemattomia ja onnellisen tietämättömiä millaista yhteistyötä on luvassa?

  Reitti- ja erilaiset maankäyttösopimukset olisi varmasti ensimmäinen askel kohti loistavaa ja sopuisaa yhteistä tulevaisuutta yhteistyökumppaneina?

  Ehdottomasti sopivin paikka frisbeegolfille, hiihtoladulle ja kaikelle muullekin kuntoilulle on Vola golfin alue perinteikkäänä kuntoilupaikkana, jossa kaikki on jo valmiina. Urheilun mesenaatti Orasmaa pystyy kyllä reiluna miehenä tarjoamaan paikat veloituksetta käyttöön motellin asiakkaille, kuten ennenkin eli vuonna 2013?

 • 28.7.2020 at 13:01
  Permalink

  Nyt on hyvä huomioida vierellä kulkeva viitostie ja sen suomat mahdollisuudet saapua Mäntymotellille niin etelästä kuin pojoisesta.
  Valmiit ja merkityt vaellusreitit Pertunmaalle ja Pyhäkosken kautta Mäntyharjuun ovat merkittäviä lisääntyvän luontomatkailun näkökulmasta. Mäntyharjusta voi edelleen jatkaa valtakunnalliseksi retkikohteeksi vuonna 2015 valittua Repovesi-reittiä Repoveden kansallispuistoon tai Orilammen lomakeskukseen. Sieltä on edellen hyvät yhteydet vaikkapa meloen Verlan mailmanperintökohteeseen.
  Reitit Motellilta Mäntyharjun kautta Repovedelle ja Orilammelle ovat mahdollista liikkua myös maastopyörällä ja maastopyöräily on yksi nopeimmin kasvavista liikuntamuodoista juuri tällä hetkellä.
  Näiden tunnistaminen ja tuotteistaminen olisivat iso askel alueen luontomatkailun hyödyntämisessä, joka on myös Mäntymotellin hyvä huomioida tulevaisuudessa.

  • 28.7.2020 at 13:34
   Permalink

   Sohlmanin huomiot ovat hyviä ja ajankohtaisia.

   Kyllä taitaa olla niin, että itä-länsi suuntainen retkeilyverkko on jo valmis ja alueelle tarvitaan oikeastaan vain pohjois-eteläsuuntaista reitistöä.

   Vola Golfin maa-alueet jatkuvat Valtatie 5:n eteläpuolelle eli tälle tontille olisi nyt tarvetta suunnitella mittavat reitit kohti etelää ja Repovettä! Eipäs tätä olla aikasemmin ymmärretty, vaikka aluetta on kehitetty jo yli 10 vuotta!

   Tämä idea ja havainto mahdollistaa sen, että hankkeessa voidaan vihdoin keskittyä oman maan ja sinne tulevan reitistön suunnitteluun! Kiitos Markulle seutukunnan puuhamiesten – ja naisten silmien avaamisesta!

 • 28.7.2020 at 14:39
  Permalink

  Sohlman oivaltaa, että ehkä Mäntymotellin kehittymisen vetovoimatekijät eivät sittenkään olisi vierestä löytyvät palvelut tai uudet perustettavat reitit, vaan jo olemassa oleva trendi kokea Repoveden kansallispuisto ja Verlan maailmanperintökohde, lisättynä omat tuotetut tanssi-, ravintola- ja maijoituspalvelut hyvien yhteyksien varrella.

  Mäntymotellin kannattaa ehdottomasti alkaa kehittämään toimintaansa Mäntyharjun kunnan kanssa yhteistyössä, sillä kunta on huomattavasti luotettavampi yhteistyökumppani kuin yksikään alueen yksittäinen yritys.

 • 28.7.2020 at 14:55
  Permalink

  Kohta kun Piippumäen grafiittikaivos avataan, tarvitaan majoituskapasiteettia louhoksessa työskenteleville kaivosmiehille!

  Tämä on huomio, jota ei olekaan esitetty! Motellin pitäjät ovat siis hyvissä ajoin liikkeellä ja valmiita silloin, kun alueen kehitys kaivosalueeksi on kiivaimmillaan!

 • 28.7.2020 at 21:39
  Permalink

  Sieltähän se Kärpälän suunnasta grafiittiesiintymä kulkee kohti Piippumäkeä, jossa pitoisuudet alkaa alenemaan. Louhinta vie siis ensin mennessään Kärpälän rannat, seuraavaksi Karjoniemen ja saavuttaisi lopulta Piippumäen alueen.
  Tätä ei vielä täysin uskota meillä Suittilahden kafferingissä – joku ehkä valittaa …

  • 29.7.2020 at 20:56
   Permalink

   Eikö suittiksen kantapöydässä olla kuultu, että hyvin matala Peruvesi padotaan Uittoniemen-Honkasaaren-Korkiasaarenselän-Naurisniemen linjalta, jolloin eteläinen Peruvesi kuivatetaan kaivoksen pohjaksi. Kuivalla maalla kun on helpompi työstää maaperää kaivostoiminnassa.

   Nopeammin tämä suunnitelma toteutuu verrattuna 8 vuotta kestäneeseen Peruveden kaavan nopeaan valmistumiseen!

   Pertunmaan kunta, nyt hakemaan EU:n aluekehitysrahastosta tukea hankkeen suunnitteluun ja toteutukseen!

 • 29.7.2020 at 15:59
  Permalink

  yht’äkkiä Mäntymotellista tulikin salonkikelpoinen paikka; pakasta, joka tunkkaisine hajuineen oli täyttä retroa (kuten monet muutkin saman aijan homehotellit)… mahtava takinkääntö…. ja taas kansainvälinen omistuspohja asialla… paikalliset heti rähmällään, kun maisemiin tulee toimintaa….kummastuttaa pientä kulkijaa samoin kuin nuo muutkin kytkennät

  • 29.7.2020 at 21:14
   Permalink

   On todella hienoa asia, että paikka on avattu uudelleen! Kävin viikonloppuna nauttimassa kahvit ja krepit, maukasta oli. Seuraavalla kerralla kun menen mökille, menen uudelleen Motellille nauttimaan pizzat!

   Motellin kannattaa avata myös karavaanareille alue, mainostaa avaamista karavaanareiden keskustelupalstoilla sekä alkaa kauppaamaan majoitustilojen vuokrausta AIRBNB:n kautta?

   Nyt Mäntyharjun kunnan matkailutoimisto ja Mäsek: äkkiä suunnittelemaan mitä kanavia käyttäen motelli saa parhaiten mainosta ja asiakkaita! Samat palvelut kuuluu kaikille yrityksillä, omistajien kansallisuudesta tai etnisyydestä riippumatta.

 • 4.8.2020 at 09:49
  Permalink

  Holiday Club Saimaa on sijainnilta ja palveluiltaan upea! Siellä viihtyy koko perhe. Löytyy tasokkaita hotellihuoneita ja villoja joka makuun. Pyöräily- ja ulkoilureittejä, täysimittainen golfkenttä pro-shoppeineen ja klubeineen, geopark, Saimaan-risteilyjä sekä SUP-lautailua ja muuta vesiurheilua, vierasvenesatama, lapsille angry bird-puisto ja keilarata, kylpylä ja saunamaailma, spa-hoitoja ym. Ravintoloita fine diningista rannan kalailtoihin. Luonto ympärillä ja Imatran kuohuvat kosket.

  • 4.8.2020 at 15:37
   Permalink

   Peruveden eteläpään alueelle on tulossa parin-kolmenkymmenen miljoonan investoinnit lähitulevaisuudessa!

   Kunnan oma firma Suittimäki omistaa tontin motellin itäpuolella. Sinne tulee uusi kylpylä kaikkine hienouksineen melko pian. Golfkenttä on tuota pikaa valmis.

   Jokaisen matkailijan kannattaa tulla alueelle jo nyt nauttimaan menneen ajan lomailusta, sillä pian maisemat ovat kuin missä tahansa huippuluokan kohteessa! Peruveden ranta toteuttaa jokaisen laatua arvostavan lomaunelman jo tälläkin hetkellä!

   Voi olla totta se , että Peruveden alueella voisi vielä laatia massiivisia metsäreittejä erilaisille liikkujille sinne sun tänne ja siksi Peruvesi ei vielä houkuttele matkailijoita eksponentiaalisella kasvukäyrällä?

   Tervetuloa……kuitenkin , sillä täällä on KAIKKI !

 • 4.8.2020 at 14:15
  Permalink

  Kuparista ei saa kultaa takomallakaan. (paitsi ehkä pertunmaalaisten mielestä)

 • 5.8.2020 at 09:59
  Permalink

  ” Vola on mahtava kokemus todelliselle golfarille. Yksi parhaista kokemuksista mitä lajin parissa voi kokea , mutta sen jatkuvasta ruuhkaisuudesta peliväylillä en pidä !”

  Sarkasmia😂 Verrattuna mihin? En ole koskaan tavannut todellisia golffareita Volan kentällä.

  • 5.8.2020 at 21:52
   Permalink

   Kymmenen vuotta Koirakiveä on kehitetty läpi vaikka harmaan kiven. Kaikki naapurit heittävät vain hiekkaa ja kiviä rattaisiin , eikä hommat oikein kulje ammattilaisten suunnitelmien mukaan.

   Suomen suurin ja hienoin matkailualuen on kuiten aluilla. Vola ja motelli on alansa ehdotonta huippua! Nykyiset fasiliteetit vastaavat maailman parhimmistoa ja taso on huippua! Ei kannata mennä maastoretkelle muualle , vaikka meiltä puuttuukin vielä jokunen reitti alueelta.

   Kukapa ei haluaisi kokea esimerkiksi Honkaniemen tilan upeita luontokohteita itse paikan päällä , itse sinne vaeltaen ja itse ne upeat kohteet omilla silmin nähden?

   • 6.8.2020 at 12:15
    Permalink

    Nimimerkki ”Maajussista muutos matkailun kuninkaaksi ei ole helppo”. Oletko koskaan matkustanut missään tai pelannut golfia Suomessa tai ulkomailla?

    Motelli ja Vola ehdotonta huippuluokkaa…mille kohderyhmälle? Venäjän keskiluokalle?

 • 6.8.2020 at 09:02
  Permalink

  Kun rantakalasoppa loppuu, on se varma merkki että rahatkin on loppu. Pitkä perinne kalasoppajuhlien vietossa on katkeamassa.

 • 6.8.2020 at 09:38
  Permalink

  Rantakalan ystäville tiedoksi, että Miekankosken kahvila ja Vola pitävät välivuoden aikoinaan kylätoimikunnan kehittelemään rantakalatapahtumaan.
  Toisaalta- muutamat onnekkaat ovat onnistuneet hankkimaan liput Heinolan kirkonkylässä järjestettävään Multamäkifest-tapahtumaan ensi lauantaina.
  Luvassa musiikkia : Irina, the Blanko, Raappana, Himanen ja Dj Bussikuski.
  Paikalla tietysti myös Mäntyharjulaista Nilkon olutta sekä Kusmikun festariruokaa.
  Ehkäpä joskus taas Koirakiveen …

  • 6.8.2020 at 14:09
   Permalink

   Rantakalatapahtuma oli pelkästään Volan oma tapahtuma , eikä Volan mainoksissa ollut koskaan mainittu kylätoimikuntaa ollenkaan . Viime kerralla eli viimeisen kerran viime vuonna Miekankosken kahvila piti rantakalatapahtuman . Luulen että kustannus syistä on molemmissa firmoissa nähty parhaaksi lopettaa monivuotinen Vola Golfin aloittama perinne . Iso sääli pienelle pitäjälle Mäntyharjulle ja pikkukylälle Koirakivelle . Näin pitäjä pikku hiljaa päästetään näivettymään .
   Multamäkifest ei ole Mäntyharjun oma tapahtuma , se on kymmenien kilometrien päässä kaukana Mäntyharjusta . Miksi lähteä kauniin Peruveden maisemista karuun ja tylyyn Heinolaan ?

 • 6.8.2020 at 15:50
  Permalink

  Olen matkustanut maailmalla ja olen nähnyt monet golfkentät . Siksi pystynkin arvioimaan keskiverto pelaajaa paremmin Mäntyharjun kenttiä. Kohderyhmä näissä on niin Suomen kuin muista maista tuleva keskiluokka ja jopa eliitti , ei siis pelkästään venäläisten turistien ykköskohde.
  Kyllä rakenneratkaisut ja palvelut ovat Volalla ja motellissa aivan ykkösluokkaa , tästä ei pääse yli eikä ympäri! Suomalaisten silmät on vain niin tottuneet paikallisiin kauniisiin maisemiin , mutta ulkomaalaiset näkevät Peruveden perinnemaisemat ja hyvin hoidetut paikat aivan toisella tavalla eli super-eksoottisina. Tällä linjalla on hyvä jatkaa ja pian Mäntyharju on maailmanluokan kohde , joka tulee vilisemään eri maiden superjulkkikiksia. Makuasioista ei voi katsos kiistellä.

  • 6.8.2020 at 21:36
   Permalink

   Miksi tämä keskiluokka ja eliitti ei sitten pelaa Volassa? Ei edes tuhannet paikkakunnalla asuvat mökkiläiset?
   Olen tänä kesänä nähnyt kaksi kertaa pelaajia kentällä. Käyn itse rangella monta kertaa viikossa, mutta pelaan oikeilla täysimittaisilla kentillä kuten Annilassa.

   • 7.8.2020 at 08:53
    Permalink

    Volan omistaja Tuomo Orasmaa seuraa Pitäjänuutisten kommentointi palstaa ahkerasti , kuten yllä voidaan nähdä hänen useista kommenteistaan . Orasmaa on sopiva henkilö vastaamaan kysymyksiin , onko kävijätavoitteisiin päästy tänä vuonna ja edellisinä vuosina ja miltä golf alan näkymät näyttävät ? Tuleeko kunta mukaan rakentamaan kenttää Suittimäki Oy:n antamien lainojen lisäksi ?

    Volan odotettua heikompi kehityskulku kiinnostaa myös eli miksi 2010-luvun alussa YLE haastattelussa mainittua 18 reikäinen ja 100 hehtaarin kentä ei ole toteutunut aikataulussa tai toteutuuko se milloin ? Toiminta on saanut ehkä odotettua vaisumman alun viimeisen 9 vuoden aikana , jona aikana golfia on pelattu valtatie viiden varressa ?

    Olisi vallan mainiota , jos Pitäjänuutiset voisi tehdä jutun tai jopa juttusarjan aiheesta ? Golfin kehitys Mäntyharjussa , käyttäjien ja kentän pitäjien näkemykset , myös yhteistyön merkitys eri sidosryhmien , kuten motellin , kanssa ?

 • 7.8.2020 at 13:42
  Permalink

  Ihanaa lukea tästä motellista ja majatalo Pinuksesta kesäjuttuja. Mukavan avoimesti kerrottu kuulumisia.

  Kiva kun yritysten omistajat kertovat suunnitelmistaan ja haaveistaan. Olisi tosi kiva kuulla Peruveden etelärannan muidenkin yritysten kuulumisia ja suunnitelmia, jos ne eivät ole mitenkään salaisia? Jonkin verran vuosien kuluessa on aina silloin tällöin joitakin lyhyitä mainintoja lehdissä, mutta osasta yrityksistä jäänyt aika etäinen kuva.

  On ymmärrettävää jos osa alueen yrityksistä haluavat vain toimia kaikessa hiljaisuudessa, silloin ei paljoa kerrottavaa ole.

 • 14.8.2020 at 20:18
  Permalink

  Olipa iloinen yllätys Mäntymotellin uudelleen avaus. 70-luvulla oli Mäntymotelli ja Vihantasalmen leirintä alue. Käytiin lomailemassa kesällä ja talvella. Motellilla oli ohjelmaa, luontoa, mökkejä…

  Satuin käymään kun motelli oli avattu, arvostan tuota puhdasta kaunista luontoa, tilaa, järveä ja maisemia, metsää, tilaa on pitää vaikka mitkä pippalot ja kesäjuhlat. Rantasaunaa voi vuokrata.

  Eiköhän kaikki matkailupaikat tuo Mäntyharjullekin ihmisiä(turisteja) ja rahaa!
  Hyvät mainokset tienvarteen!

  Onkohan nuo valittajat liian lähellä ettei näe metsää puilta!

 • 17.8.2020 at 10:11
  Permalink

  Motellin ovella näin mainokset, että viikonloppuna on ollut elävää musiikkia ja disko.

  Miksi kunnan markkinointi Mäsek Oy ei ole omatoimisesti ottanut merkkinointia edes sen verran haltuunsa, että kunnan sivuilla olisi lyhyesti menovinkki-osastolla mitä tapahtumia motellilla järjestetään?

  Motelli on olennainen osa kunnassa tapahtuvasta matkailusta ja siksi pitäisi kuntaa kiinnostaa.

  • 17.8.2020 at 16:32
   Permalink

   Tukeeko kunta venäläisten/virolaisten bisneksiä?

  • 18.8.2020 at 12:12
   Permalink

   Omatoimisesti voi tehdä kaikenlaista ja myös ottaa selvää asioista. Suosittelen.
   Ei tarvitsisi mediassa ja somessa ”itkeä”.
   Discot olivat meille 70-luvun nuorille tärkeitä. Diskoista en tiedä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.