0

Toivasen pilapiirros: Onko Etelä-Savo sopuisa vapaa-ajan maakunta vai näivettyvä ja eripurainen lomareservaatti?

3 kommenttia aiheesta “Toivasen pilapiirros: Onko Etelä-Savo sopuisa vapaa-ajan maakunta vai näivettyvä ja eripurainen lomareservaatti?

 • 23.7.2020 at 18:15
  Permalink

  Eiköhän se SOTE tästä ratkea.

  Mikkeliin on rakennettu näyttävää ja kallista sairaalaa. Toivottavasti hienon julkisivun takaa löytää tarvittavat palvelut. Sen verran nämä julkisivut maksaa, että kaupungeilla (tai kaupungilla, riippuen siitä ketä on mukana) ja kunnilla on hikinen työmaa löytää niitä veromarkkoja eikä tässä auta maakuntaverokaa, kun maksajat ovat samoja köyhiä ja sairaita. Noutaja tulee ja silloin on kyyti kylmää.

  Reply
 • 23.7.2020 at 20:50
  Permalink

  Nyt kun Mäntymotelli on taas mukana matkailun kartalla, voisi olla mukava kerrata viime vuosikymmenen tapahtumat ja miettiä etelä-savolaisen matkailubisneksen luonnetta.

  Entiset vuokralaiset tulivat, pyörittivät bisnestä, valittivat rakennusten kunnosta, jättivät vuoden vuokrat maksamatta, haastoivat motellin omistajat oikeuteen, valittivat Pitäjänuutisten lehtijutusta julkisen sanan neuvostoon, uhkasivat kirjoittaa kokemuksistaan kirjan, hankkivat rakennuksille käyttökiellon, päästivät yrityksensä konkurssiin (Mäntymotelli Lomat Oy) ja löysivät lopulta uuden hotellin pyöritettäväksi.

  Mitä tapahtui seuraavaksi?

  Pyörittivät uutta bisnestä toisella hotellilla, valittivat rakennuksen kunnosta, poistuivat paikalta vedoten tilojen kuntoon ja kiinteistönomistajan kannattamattomaan toimintaan, päästivät yrityksensä konkurssiin (Loma-Keuruu Oy) ja nyt suunnittelmista on valittaa konkurssistaan ja kirjoittaa kokemuksistaan kirjan , vaikka ensimmäistäkään ei ole vielä kirjoitettu.

  Molemmat hotellit on avattu uudestaan, uusin voimin. Näin asiat saadaan kuntoon ilman ongelmia, jos vain on halua.

  Mitä tästä on opittavissa? Ainakin se, että savolaiset ”matkailupisneksen ongelmat” ja eripura ovat joskus tuontitavaraa, eikä vilpittömät ja rauhaa rakastavat ihmiset voi asialle oikein mitään.

  Reply
  • 25.7.2020 at 11:09
   Permalink

   Tästä unohtui mainita, että Mäntyharjussa alkoi intensiivinen ostoon tähtäävä neuvottelu paikan omistajien kanssa, mutta tämä ei tuottanut neuvottelutulosta (alhaiseen hintaan?). Ilmeisesti tämän jälkeen alkoivat muut ongelmat kasaantua kiinteistön omistajan kanssa.

   Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.