0

Pääkirjoitus: Mäntyharjun matkailu on monipuolistunut

Mäntyharjun tapahtumakesä on ottanut heinäkuun viimeisillä viikoilla loppukirin. Viime viikolla tapahtumatarjonnassa oli jopa ruuhkaa, kun eri menot menivät paikoin päällekkäin.
Päällekkäiset tapahtumat ovat jokakesäinen keskustelunaihe. Tänä vuonna eri järjestäjien puolustukseksi sanottakoon, että korona typisti muutenkin lyhyttä tapahtumakautta entisestään. Menoja on pitänyt siis sovitella yhä tiiviimpiin rakoihin. Syksyllä eri matkailutahojen olisikin hyvä pitää yhteyttä ja tehdä suunnitelma ensi kesän varalle.

Yleisesti kuluva kesä näyttää matkailu- ja tapahtumayrittäjien näkökulmasta kaksijakoiselta. Isojen yleisötapahtumien puuttuminen on iskenyt muutamien isojen toimijoiden, erityisesti Mäntyharjun ykköskohde Taidekeskus Salmelan kassaan.

Onneksi tilannetta on ainakin osin paikannut kotimaan matkailu. Mäntyharjun kohteisiin on eri yrittäjien mukaan tutustunut paljon sellaista väkeä, jotka eivät ole aikaisemmin paikkakunnalla vierailleet.

Näppituntumalta vaikuttaa siltä, että Mäntyharjuun saavutaan nyt vierailulle yhä useammasta syystä. Kulttuurin ja perinteisen luontomatkailun rinnalle on kehittynyt viimeisen vuosikymmenen aikana uusia houkuttimia.

Pientä kulttimainetta nauttivat vanhojen tuttujen kohteiden lisäksi ainakin persoonalliset majoitusliikkeet, kirpputorit, paikallinen panimo, sekä uudet luontomatkailumuodot ja kulttuuritapahtumat. Paikallisten yritysten ja yhdistysten tekemä työ kantaa pikku hiljaa yhä enemmän hedelmää.

2 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Mäntyharjun matkailu on monipuolistunut

  • 30.7.2020 at 14:02
    Permalink

    Tapahtumien sijoittaminen suosittuihin ajankohtiin saattaa kasvattaa osallistujien lukumääriä – vaikka tulisi päällekkäisyyksiäkin.

  • 2.8.2020 at 10:59
    Permalink

    Osa tapahtumista on poistunut kokonaan, kuten Vola-Golfin perinteinen rantakala-tapahtuma.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.