0

Jaalantien rajan jälkeinen pätkä jäi päällystämättä – Loput kuopat katoavat elokuussa

Vuosien tappelun jälkeen Jaalantietä kelpaa jälleen ajella, sillä pitäjän ehkä huonokuntoisin tie sai viimein kesän aikana uuden päällysteen.
Paikalliset kuitenkin hieraisivat silmiään epäuskoisena, sillä uusi pikitie loppuu tällä hetkellä kuin seinään Mäntyharjun kunnan rajalle. Jäljelle jäi pieni pätkä huonokuntoista tietä ennen kuin tie vaihtuu taas uudempaan asfalttiin.
Kunnan rajalla vaihtuu myös tien hoitovastuu, sillä Kouvola kuuluu Kaakkois-Suomen ely-keskuksen piiriin.

Päällystemestari Matti Hämäläinen Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta vakuuttaa, ettei Kouvolan puolelle ulottuvan tieosuuden monttuja ole unohdettu.
– Rajalta paikkaillaan tietä 4164 muutaman sadan metrin paikoissa. Myös tie 4143 Pärnämäkeen päin saa uutta pintaa, Hämäläinen kertoo.
Hämäläisen mukaan yhteensä uutta päällystettä tulee noin 700–800 metrin matkalta.
– Sillä saadaan huonot pätkät laitettua kuntoon. Sen jälkeen tie on kohtuullisessa kunnossa, Hämäläinen toteaa.
Töitä ei tehty samaan syssyyn pidemmän tiepätkän kanssa urakoitsijan aikataulun takia. Rajan jälkeiset työt toteutetaan elokuun aikana.

Kommentteja aiheesta “Jaalantien rajan jälkeinen pätkä jäi päällystämättä – Loput kuopat katoavat elokuussa

 • 1.8.2020 at 10:42
  Permalink

  Olen täällä Pertunmaalla ajanut autolla ja polkupyörällä reittiä Aitjärventie ja Hartolan tie. Polkupyörällä noita monttuja vielä jotenkin voi kiertää, mutta autolla ajaminen on kuin slaalomomlaskua ja siinä voi olla sitten pusikossa.

  Kysymykseni kuuluu, että tehdäänkö näille hengenvaarallisille teille jotain ihan oikeasti tai sitten ei. Nyt joitakin reikiä on korjattu ja korjausraja näkyy selvästi Hartolan ja Pertunmaan kunnan välillä ja se johtuu syystä, että kyseiset kunnat ovat eri ELY-keskusta. Teitä käyttää esim. massiiviset tukkirekat ja nämä tiet ei kestä tätä nykyistä käyttöä. Olikohan se vastaava ministeri Harakka, joka vastaisi ja samalla heitän kysymyksen pääministerille.

  Olette taas nostamassa näiden harvaan asuttujen alueiden asukkaiden kulkukuluja nostamalla polttoaineveroja. Helsingissä, Tampereella voi käyttää julkista liikennettä, mutta ei Pertunmaalla.
  Mitä saadaan vastineeksi teiden hoidossa ?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.