0

Palomiehenä työskentelevä Ari Kokkola perusti vapaapäiviensä ratoksi muuttofirman – paluu vanhaan työaikamalliin mahdollisti koko perheen yrityskokeilun

Mikkelissä palomiehenä työskentelevä Ari Kokkola oli muhistellut jo pidemmän aikaa ajatusta oman yrityksen perustamisesta. Kun pelastuslaitos palasi maaliskuussa vanhaan työaikajärjestelmään, päätti Kokkola pistää pystyyn oman muuttofirman.
– Meillä on taas töitä yksi vuorokausi, jonka jälkeen on kolme vapaapäivää. Kun perheen lapset ovat isoja, niin aikaa on enemmän. Ajattelin siksi kokeilla, olisiko tällaiselle kysyntää, Kokkola kertoo.

Kesäkuusta lähtien Kokkola on tarjonnut muuttopalveluja Mäntyharjussa ja lähiseudulla. Ajoneuvona on muuttohommiin varta vasten käytettynä hankittu Nissan Interstar, joka imee sisäänsä tavaraa kymmenen kuution verran. Kantoapuna on kohta 15-vuotias Tuomas-poika. Mukana on tarvittaessa myös Nina-vaimo.
Perinteisten muuttokeikkojen lisäksi Kokkola on käytettävissä myös yksittäisten tavaroiden, kuten kodinkoneiden liikutteluun.
– Perhehommaahan tämä on. Alkuun pääsee pienellä investoinnilla. Mitään tässä ei menetä, koska pakettiauto jää itselle, jos ajoja ei tulisi.


Keikkoja on kuitenkin jo ollut, vaikka yrityksen markkinointi on vielä alkutekijöissään. Viime viikonloppuna Kokkola pyyhkäisi autollaan Mikkelistä Ouluun ja takaisin. Pohjoiseen matkasi yksiöllinen mikkeliläisen pariskunnan muuttotavaroita.
– Alkuunhan tämä on tällaista auton kulujen kattamista. Paljon tässä on myös tullut opittua uutta yrittämisestä. Aika paljon on saanut selvitellä yrityksen perustamiseen ja verotukseen liittyviä asioita, Kokkola kertoo.
Muuttohommien tekeminen sopii palomiehen arkirytmiin Kokkolan mielestä hyvin. Välipäivinä miehellä riittää hyvin virtaa. Eikä painavien tavaroiden kantelu ole hassumpaa varsinaisen leipätyönkään näkökulmasta.
– Kyllä siinä kerrostalossa hiki tulee. Meillähän on töissä vuosittaiset kuntotestit. Kuntosali ja kuntopyörä ovat minulle kuntoilussa ykkösjutut, mutta tykkään muustakin liikunnasta, Kokkola kertoo.
Vaikka suuri osa palomiehistä saa pääosan tienesteistään palkkatyöstään, on yrittäminen Kokkolan mukaan alalla melko yleistä.
– Kyllä siellä aika paljon yrityshommia tehdään. Monella on jonkinlainen pikkuyritys. Osa tekee silloin tällöin myös rakennushommia. Helsingin seudulla moni palomies tekee muuttohommia, Kokkola kertoo.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.