0

Maksuton varhaiskasvatus jatkuu Pertunmaalla – testamenttivarojen käytöstä tekeillä suunnitelma

Maksuton varhaiskasvatus katetaan tänäkin vuonna kunnan testamenttivaroista, päätti Pertunmaan kunnanhallitus maanantaina. Kuluvaksi vuodeksi Pertunmaa on varannut maksuttoman päivähoidon kustannuksiin 52 000 euroa. Viime vuonna summa oli vajaat 57 000 euroa. Käytännössä summat koostuvat päivähoidon keräämättä jääneistä maksuista.

Pertunmaa aloitti maksuttoman varhaiskasvatuksen tarjoamisen toissa vuonna. Tilapäistä päivähoitoa, eli niin sanottua parkkihoitoa maksuttomuus ei ole toistaiseksi koskenut. Parkkihoitoa voi saada neljänä päivänä kuussa.

Pertunmaa jakaa lapsiperheille testamenttivaroista myös kotihoidontuen kuntalisää. Alle kolmivuotiaista lapsista kuntalisää maksetaan 250 euroa kuussa. Yli kolmivuotiaiden, mutta alle esiopetusikäisten kohdalla lisää maksetaan 75 euroa kuukaudessa.

Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen kertoo, että kunnassa laaditaan syksyn aikana perintö- ja testamenttivarojen käyttösuunnitelma. Siihen kootaan tiedot, mihin varoja on käytetty ja mihin niitä tulevina vuosina kohdennetaan.

Lue myös: Pertunmaan lapsiperheille taas iso lisäetu: päivähoidon maksut poistuvat kokonaan

Lue myös: Pertunmaa antaa joulukorttirahat vauvoille: vauvalahjakorttiin ensi vuonna satasen korotus

Viikon kysymys

Oletko hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...