0

Koronatestien tulosten saaminen voi kestää jopa viikon – kahden oireettoman päivän jälkeen voi palata kuitenkin normaaliin elämään

Koronatestitulosten saapuminen takkuaa Mäntyharjussa. Tällä hetkellä testituloksen saaminen voi kestää jopa viikon, tiedottaa Etelä-Savon sotekuntayhtymä Essote.

Osa Mäntyharjussa otetuista näytteistä tutkitaan Islabin laboratoriossa Mikkelissä, mutta osa joudutaan lähettämään muualle. Essote käyttää ulkoisina testipaikkoina Helsingin Ruokavirastoa ja Islabin laboratoriota Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa. Jos testatulla epäillään selvästi koronavirustartuntaa, tulos pyritään saamaan Mikkelin laboratorion kautta.

Essoten mukaan erityisesti Kuopion laboratorion toiminta on tällä hetkellä ruuhkautunut. Vastauksen saaminen voi viipyä 6-7 vuorokautta. Myös Essoten oma toiminta on tällä hetkellä ruuhkautunut, joten vastausten ilmoittaminen voi kestää myös oman aikansa. Essote suosittelee testitulosta odottelevia seuraamaan Omakanta-palvelua, sillä tulokset löytyvät myös sieltä. Negatiivisesta tuloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja positiivisesta lääkärin puhelinsoitolla.

– Jos odottelet testitulosta ja oireet ovat helpottaneet, kahden oireettoman päivän jälkeen voit palata normaaliin elämään, sanoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Essoten tiedotteessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.