1

Pääkirjoitus: Pertunmaa on lähdössä osakekaupoille, koska taskut ovat täysin tyhjät

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

5 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Pertunmaa on lähdössä osakekaupoille, koska taskut ovat täysin tyhjät

 • 29.8.2020 at 16:47
  Permalink

  Pitäjänuutisten pääkirjoitus kertoo, että Pertunmaan kunta on lähtemässä kaupoille.

  Pertunmaan kunnalla on monelta vuodelta alijäämää ja kuluvan vuoden osalta yli 800 000 euroa. Vuoden 2020 talousarviota on tasapainotettu omaisuutta myymällä. Vuodesta 2020 on kohta 8 kuukautta eletty ja mitään ei ole tehty. Kohta on kassa tyhjä. Nyt valtuusto on hätäpäissään myymässä tuottavia osakkeita. Missä on se Pertunmaan kunnan strategia ja sen toteutus ?

  Jos käyttötalousmenoja paikataan omaisuutta myymällä, niin kahva jää käteen eikä muuta. Mitään rakenteellisia muutoksia ei ole esitetty. Haetaan harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta.

  Saahan sitä hakea , mutta mitkä ovat Pertunmaan kunnan omat toimenpiteet ? Syyllistetään entisiä työntekijöitä ja kerrotaan hankkeista, joista ei ole hakemuksiaakaan tehty. Jollain kiinteistöselvitykellä ei tänä vuonna tehdä yhtään mitään eli ei mitään lisätuloja.

  Näillä itkuvirsillä ei saada edes sympatiaa. Missä ovat todelliset talousluvut ja perustelut? Pitäisi valmistella vuoden 2021 talousarviota, mutta miltä pohjalta. Mitä Pertunmaan kunnassa on tehty talouden tasapainottamiseksi näinä 8 kuukaudessa (ei yhtään mitään)?

  Luin tämän valtionosuuden korotuksen hakemuksen ja minua hävettää, kun kunnan omia toimenpiteitä ei ole mainittu , eikä yhtään menojen karsintoja tai tulojen lisäämistä.

  Toivon viranhaltijoilta ja päättäjiltä vastuullisuutta ja osaamista. Onneksi edessä on kuntavaalit ja mahdollisuus valita jonkinlaisia osaajia, ehkä ja ynnä- ja vähennyslaskun osaamista .

  Pertunmaan kunnalla on lainaa 7 540 765 765 euroa . Mikä tarkoittaa sitä, että jokaisella pertunmaalaisella on maksettavaa 4 435 000 euroa. Mitä luulette, että jotain palveluita saadaan ???

  Reply
 • 30.8.2020 at 10:20
  Permalink

  Ehkä kuntalainen halusi herätellä lisäämällä nollia maksettavaan osuuteen per kuntalainen. Totuus on sen suuntainen, että menoja on karsittava ja tuloja lisättävä.

  Toivottavasti silmät ja talousluvut aukeavat. Se , että kauniisti todetaan, että vuonna 2023 ollaan taloudessa nollatuloksessa.

  Mitä on tehty vuonna 2020 ? Alijäämää , jota ei ole katettu ja aikaa neljä kuukautta jäljellä. Miten aikaisempien vuosien alijäämien kattaminen. Mitkä ovat Pertunmaan kunnan toimenpiteet ! Mistä menoja karsitaan ja mistä tuloja tehdään ?

  Reply
 • 30.8.2020 at 16:50
  Permalink

  Nimimerkin Nimetön laskelmissa on virhe. Kunnan laina on 7.5 miljoonaa, ei miljardeja. Asukaskohtainen laina taitaa olla neljän tuhannen euron luokkaa, ei neljä miljoonaa.

  Reply
 • 31.8.2020 at 07:32
  Permalink

  On aika katsella talouslukuja.

  Lyhyellä matematiikalla tulos on laskettavissa eli 7,5 miljoonaa euroa velkaa jaetaan Pertunmaan kuntalaisilla joita on alle 1700 henkilöä.

  Saattaa olla , että kaikki Pertunmaan kuntalaiset eivät laskua pysty maksamaan. Naapurikunnat ja kaupungit eivät näitä kerjäläisiä taakakseen ota tai ainakaan mitään palveluja ole tarjoamassa. Menikö viesti perille virkahenkilöille ja päättäjille !!! Talous tasapainoon ja käyttötalousmenoja ei makseta omaisuutta myymällä !

  Reply
 • 31.8.2020 at 11:49
  Permalink

  Vain yksi valtuutettu uskalsi nostaa esille sen suurimman ongelman eli essoten. Toiset valtuutetut vain katselivat hiljaa kenkiään. Essotea joudutaan pönkittämään vuosittain niin isoilla yllätyslaskuilla että kunta ei sellaisia rahoja pysty omasta toiminnasta säästämään vaan tehdään huonoja omaisuuden myyntipäätöksiä. Ensi vuonna sama edessä? Joten eikö olisi syytä ainakin kunnolla selvittää mitä vaihtoehtoja soten osalta on olemassa?

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.