1

Mäntyharjuun kaavaillaan uutta valokuituverkkoa vajaan 200 kilometrin matkalle – samalla nopeutuisi myös mobiiliverkko

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

5 kommenttia aiheesta “Mäntyharjuun kaavaillaan uutta valokuituverkkoa vajaan 200 kilometrin matkalle – samalla nopeutuisi myös mobiiliverkko

 • 4.9.2020 at 08:44
  Permalink

  Hyvä kannatteva ja uusia elinvoima palveluita mahdollistava hanke. Pertunmaan on asiokkaasti toiminut valtakunnallisena valokuiturakentamisen esimerkkinä, kun koko kunnan kattava Pertun kuitu hanke valittiin Etelä-Savon maakunnan ja valtakunnalliseksi pilotti hankkeeksi liikenne ja viestintä ministeriön päätöksellä 12.6.2009, joka totettiin valtioneuvoston periaate laajakaista kakille 2015 ohjeiden mukaan Mikkelin Puhelimen kanssa onnistuneesti. Pertun kuitu hankkeen jälkeen toteutettin ”tasaarvo” hanke 2012-2013 tarjosi tarjosi liittymän ”tasa hintaan” sijainnista riippumatta.
  On hyvä Etelä-Savon maakunnan virkamies toteaa, että Pertunmaan verkko tarjoaa vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia? Pertunmaan on ollut ja hyvien yhteyksien kunta, eikö näitä hyvien yhteyksien mahdollisuuksia ymmärretä?, kun näitä mahdollisuuksia ei markkinoida ja näistä vaietaan totaalisesti.

  Reply
 • 4.9.2020 at 19:48
  Permalink

  Kuulehan sinä Vikke Nilo,
  emme ole emmekä aio liittyä yhteenkään valokuitu- tms verkkoon syystä, että
  liittymismaksut ovat tähtitieteellisiä – en edes tiedä esim kk-veloituksista mitään
  Syystä, että olen/olemme käyttäneet vuosikausia tietyn toimittajan mobiililaajakaistaa
  hintaan about 10 €/kk ja se toimiii… Toimii niin Mäntyharjussa kui järvillä veneessä ja mökillä.
  Mihin tarvitsisin yltiökalliiksi hinnoiteltua valokuitukaistaa? Entä sitten muualla? No thanks!

  Reply
 • 5.9.2020 at 18:55
  Permalink

  Mobiililaajakaista riittää useille ja useimmiten. Se ei kuitenkaan riitä kaikille, eikä kaikkeen käyttöön. Omassa työssäni joudun siirtämään usein dataa niin paljon, että pelkän mobiiliverkon varassa työ ei suju tehokkaasti. Mobiiliyhteydet ovat myös ruuhkautuneet käytön lisäännyttyä. Käytännössä 4G yhteysnopeudet ovat pudonneet sekä kotona että mökillä murto-osaan siitä mitä oli käytettävissä 4G:n alkuaikoina. Toivotan valokuituyhteydet tervetulleiksi ja olen liittymästä myös valmis maksamaan nelinumeroisia summia.

  Reply
 • 7.9.2020 at 16:55
  Permalink

  Tarpeen mukaan. Jotkut eivät tarvitse radiota, televisiota, mobiilia tai puhelinta. Toisaalta palvelun tuottajat siirtävät toimintaansa digimaailmaan eli tarve ja käyttö lisääntyy. Etätöissäkin tarvitaan toimiva kapasiteetti. Maksaa sähköliittymäkin ja siirtohinta on jonkinmoinen, vaikka polttaisit kynttilöitä tai päreitä…

  Reply
 • 7.9.2020 at 20:52
  Permalink

  Kenenkään ei ole mikään pakko liittyä mihinkään verkkoihin. Ei ketään pakoteta kaupallisille sivuillekaan tai facebookiin tai twitteriin !

  Eräs kirjoittaja puhuu tähtitieteellisistä liittymismaksuista ja sitten toteaa, ettei edes tiedä kk-veloituksista. Että mihinkä tietoon tässä kirjoitus perustuu ?

  Sama asia kuin autokaupoissa; toiset ostaa mersuja ja ajaa niillä (jos tarvitsevat), mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Voi ostaa halvemman auton, lenkkarit tai kävellä paljain jaloin.

  Eikö kuitenkin ole hyvä, että meillä kaikilla on valikoimaa tehdä omia ratkaisuja ja päätöksiä omien halujen ja tarpeiden mukaan ja ilman PAKKOA ?

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.