0

Kampanja pimeydessä näkymiseksi: Kohta tuikkivat heijastinpuut

Carina Lintulalla ja Katja Kantolalla on visio: Iltojen pimentyessä Mäntyharjuntien puissa tuikkivat kymmenet, ehkä jopa sadat heijastimet. Puiden lisäksi he näkisivät mielellään heijastimien kiiluvan myös jalankulkijoiden vaatteissa.
Valtakunnallinen Liikenneturvan heijastinkampanja on jalkautunut kuntaan naiskaksikon aloitteesta. He ovat pyytäneet yrityksiltä heijastimia puihin ripustettaviksi ja toivovat heijastinlahjoja kaikilta kuntalaisilta. Se, jolta heijastin puuttuu, voi poimia omansa puusta.
Vastaavanlaisia heijastinpuita rakentuu lukuisiin Suomen kuntiin. Mäntyharjulla ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, sillä Liikenneturva laskee heijastinkauden alkavan heijastinpäivästä 1. lokakuuta.
– Ihanne olisi, jos ylimääräisiä, käyttämättömiä heijastimia kaiveltaisiin laatikoiden pohjalta ja tuotaisiin puihin muistutukseksi. Heijastinhan on sellainen, että usein se yksinkertaisesti unohtuu, sanoo Lintula.
Katuvalaistuksen ulkopuolella asuvana hän tietää, mitä on pimeys:
– Autolla ajaessa jalankulkija saattaa ilmestyä näköpiiriin aivan kuin tyhjästä!
Tiistaiaamuun mennessä heijastimia olivat lahjoittaneet Pitäjänuutisten lisäksi Minimani, Polaria, Mäntyharjun apteekki, Veikon Kone, LähiTapiola Mäntyharju ja Suur-Savon Osuuspankin Mäntyharjun konttori.

7 kommenttia aiheesta “Kampanja pimeydessä näkymiseksi: Kohta tuikkivat heijastinpuut

 • 8.9.2020 at 15:46
  Permalink

  Kuvassa ei ole leppä vaan lehmus

  Reply
 • 9.9.2020 at 07:56
  Permalink

  Hyvä idea, mutta toteuttakaa se myös loppuun asti: kerätkää keväällä heijastimet pois joita ei ole otettu. Eivät jää lintujen jalkoihin kiinni eivätkä jää roskaamaan luontoa.

  Reply
 • 9.9.2020 at 08:31
  Permalink

  Hyvää ideaa tuo ei ole nähnytkään. Hyvä idea olis ripustaa ne heijastimet jalankulkijoihin, jotka liikkuu ilman. Typerää just kun tiettyjen huushollien pihaliittymiin on ripusteltu noita ja ainakin omalla kohdalla tuo aiheuttaa pidemmän päälle toivottua päinvastaisen reaktion…silmä on niin tottunut tutulla tieosuudella tietyissä kohtaa oleviin heijastimiin, ettei niihin enää reagoi mitenkään. Jää se oikeasti sillä kohtaa oleva jalankulkija herkästi huomaamatta.

  Reply
  • 9.9.2020 at 11:33
   Permalink

   Samaa mieltä!
   Ripustelkaa omilla pihoillanne oleviin puskiin vaikka kattilat ja pannut.
   Ei järjen häivää.

   Reply
   • 9.9.2020 at 15:13
    Permalink

    Järki hoi älä jätä……..

    Reply
 • 9.9.2020 at 22:56
  Permalink

  Tarkoitus on hyvä, mutta toteutus ei ole paras mahdollinen. Nimimerkki älkää pliis kiteytti ongelman hyvin, liian paljon turhia vilkkuvia heijastimia alentaa tieturvallisuutta.

  Reply
 • 11.9.2020 at 14:34
  Permalink

  Täytyy varoa lisää vaikka sattus puu liikkumaan mikähän pää näillä viisailla ajattelee samoin yhteistyö kumppaneilla

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.