0

Mielipide: Miksi kukaan ei puutu Mäntyharjun parkkipaikkaralliin?

Kesäkuussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki kieltää tarpeettoman ja metelöivän ajon koko Suomessa. Huviajelu on lain mukaan tarpeetonta ajoa. Kaasuttelu ja stereoiden huudattaminen ovat häiritsevää ajoa. Helsingin Sanomat totesi, että nyt loppui Kaivopuiston (puisto, joka sijaitsee Helsingissä) ympäriajo. Mäntyharjussa asia on käsitetty siten, että laki koskee ainoastaan Helsingin Kaivopuistoa.

Lakiin ei kuitenkaan ole lisätty asetusta, jossa Mäntyharju olisi poikkeusasemassa.
Kaksi Honda Monkeya ja yksi traktorimönkijä ilmestyivät kesän aikana lähes joka ilta  S-marketin parkkipaikkaa kiertämään, satoi tai paistoi. Selvästi viritetyt mopot ajoivat nk takapyorän varassa vaarantaen liikennettä sekä jalankulkijoiden turvallisuutta.

Meteli oli myös niin kova, että omaa ääntäkin oli vaikea kuulla. Kolmion takaa tullut traktorimönkijä yritti kerran  jopa ajaa autoni kylkeen. Onnistuin väistämään.  Huomautettuani asiasta sain perään koko ajoneuvoarsenaalin ja pakenin pelottavaa joukkoa henki kurkussa.

Tähän parkkipaikkaralliin ei ole kukaan puuttunut. Poliisi ja Mäntyharjun päättäjät sekä mäntyharjulaiset katsovat ilmeisesti, että on terve ja yhteiskuntataitoja kehittävä harrastus, jota on syytä kannustaa.

Taidanpa hankkia ensi kesäksi samanlaisen menopelin ja ryhtyä leikkiin mukaan. Nykyinen pappatunturini on touhuun aivan liian kesy.

Urpo Sallas
kesäasukas vuodesta 1945

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.