0

Huusarin jatko Pertunmaalla jäi pöydälle – tekeillä lisäselvityksiä

Jouni Huusarin jatkaminen Pertunmaan teknisenä johtajana ja rakennustarkastajana jäi avoimeksi kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina. Kunnanjohtaja esitti uuden, määräaikaisen sopimuksen tekemistä Huusarin kanssa ensi vuoden huhtikuun puoliväliin asti, mutta kunnanhallitus päätyi pyytämään asiasta lisäselvityksiä.
Huusarin määräaikainen työsuhde tekninen johtaja-rakennustarkastaja Matti Ratilaisen sijaisena on voimassa 13.10.2020 saakka. Kunnanjohtaja Leena Ruotsalaisen mukaan ennen tätä asiaan palataan kunnanhallituksessa.
Kunnanjohtajan esityksessä viran täyttämistä pidettiin välttämättömänä, koska teknisissä palveluissa on sekä lakisääteisiä että muuten kunnan toimintojen kannalta merkittäviä tehtäviä. Lisäksi Huusari on esityksen mukaan osoittanut tehtävässä vaadittavaa osaamista ja vuorovaikutustaitoja eri toimijoiden kanssa. Hän on koulutukseltaan rakennusinsinööri (AMK) ja on aikaisemmin toiminut muun muassa Mäntyharjun kiinteistöpäällikkönä.
Matti Ratilainen irtisanottiin marraskuussa 2019. Hän on valittanut irtisanomisestaan Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, missä asian käsittely saattaa kestää vuosien ajan.

4 kommenttia aiheesta “Huusarin jatko Pertunmaalla jäi pöydälle – tekeillä lisäselvityksiä

 • 16.9.2020 at 21:47
  Permalink

  Tässä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa kaikki tyydyttävä ratkaisu. Ratilaisen valitus kestää vuosia ja niin kauan, että nykyinen kunnanjohtaja pääsee eläkkeelle. Näiden vuosien aikana kunnanhallitus ja -valtuusto peruu kantansa ja kutsuu Ratilaisen siihen tehtävään johon hän on sopivin, eli uudeksi kunnanjohtajaksi. Näin Huusarin paikka voidaan viimein vakinaistaa hänelle. Kaikki voittavat!

  Reply
 • 21.9.2020 at 23:10
  Permalink

  Suora lainaus kunnanhallituksen kokouspöytäkirjasta: ” keskustelun kuluessa Jouni Pekkonen esitti asian jättämistä pöydälle lisäselvityksiä varten. Esitystä kannatti Esko Kilpinen”.

  Mielensäpahoittaja(t) lyö(vät) kapuloita rattaisiin. Tämä ei ollut yllätys – päinvastoin.

  Reply
 • 22.9.2020 at 08:18
  Permalink

  Kiitän jounia ja eskoa, kyllä niitä päätöksiä vähän tulisi harkita eikä kaikki päätöksiä tehdä esityksen mukaan .hyvä jätkät kapuloita rattaisiin.katsotaan sit kunnallisvaalien aikaa ketkä on vaan istuneet ja myhäileet.

  Reply
 • 22.9.2020 at 18:52
  Permalink

  Tarkoittaako tämä, että Matti, Jouni ja Esko muodostavat ikään kuin veljeskunnan, jonka tarkoitus on turvata entisien hyvien aikojan meininki, jolloin ei turhia kyselty työn tuottavuuden perään? Tämä saattaa olla väärä mielikuva, sillä seutukunnalla on vankka kannatus saada Matti takaisin virkaansa, tai vaikka uudeksi kunnanjohtajaksi!

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.